TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - Silence


- Bukec.T

s hodnocením 10/10 naprosto souhlasím to album je dokonalý v každým směru až na cover ten se vážně nepovedl

21. 10. 2011 14:45

10/10 - V

Asi nejlepší melodické album,které jsem slyšel za posledních pár let!!

27. 02. 2011 22:51

- V

Nechtel bych se tady poustet do toho co na tehle desce je nebo neni odpad,me proste sedi jako celek.Vzdy si ji pustim od zacatku dokonce!!!Paradni deska!!!10/10

26. 02. 2011 22:10

- Hermes

slo lidi - sto nazoru, nicmene muj nazor je ten, ze Sonata tuto historii psala mnohem barvitejsim jazykem (a samozrejme mene archaickym). Neni mozne odparat Tolkkiho lidem mnoha zasadnich zalezitosti, ale ... ja ani nevim, jak to nazvat, snad spis emocne (neplest s popularnim stylem mladych)..Sonata dokazala me chlopne jakymkoli albem rozmupmovat mnohem rychleji a vic, nez kterekoli album Tolkkiovcu (a kdybych uz mel vybrat, bylo by to album Infinite). Takze, dle Adrianovych slov - zaci, kteri ve vsem dokazali sve ucitele predstihnout uz prvnim (a hlavne druhym, tretim a ctvrtym albem) :)

23. 02. 2011 22:46

- adrian

Tak podle me historii melodickeho power metalu psali uz o nejaky patek drive Stratovarius, ale kluci ze Sonaty se ukazali byti velmi ucenlivymi zaky :-)

22. 02. 2011 18:17

- Hermes

Sonata Arctica - Silence...z meho vlastniho pohledu k tomuto malo co dodavat...album, ktery jsem jsem kratce po vydani ciste nahodou slysel (a taky samozrejme okamzite zakoupil za sve posledni penize) v Hradci Kralove, behem peti vterin se do nej bezmezne zamiloval, a tato laska trva, jesli pocitam spravne, uz cca deset let. Ale poporade - Weballergy doted povazuju za nejlepsi otevirak na svete, nicmene vsechny ostatni skladby neztraci nic nic ze sveho puvabu po prvnim stejne jako po petistem poslechu. Megahity jako San Sebastian, Wolf And Raven, Respect The Wilderness (z tech rychlych), Last Drop Falls nebo hlavne Talullah (z tech "plouzakovitych") je mozno poslouchat prakticky neustale, naprosto nehlede na rok vydani (a to hlavne diky tomu, ze soudruzi ve Finnvoxu dokazali udelat zcela nadcasovy zvuk, coz si myslim, ze u Eclipticy tak docela nebylo) Zcela souhlasim s autorem recenze, ze toto a nasledujici dve alba jsou absolutnim klenotem a vrcholem tohoto druhu hudby, ktere nikdy nikym nebyly prekonane (a samozrejme prekonane nikdy ani nebudou ani kapelou samotnou - jak vsichni davno uz vedi, je kapela kompozicne jinde). Takze, zkratka a dobre, hodnoceni je jasne a vyznam desky zrovnatak...kdo nezna, at poslechne a zjisti, kdo podle nas psal ve skutecnosti historii melodicke muziky :)

22. 02. 2011 0:22

- Bukec.T

Dave: dal sem na tvy doporuceni a poslechl sem si The end of the Chapter a je to fakt skvelej song :)

20. 02. 2011 20:38

- Draconian

Skvělá deska. Vyvážený počet rychlých speedovek a pomalejších skladeb. Nejraději mám ale poslední dvě fošny. Wolf and raven je nářez jak prase.

20. 02. 2011 14:56

- Dave

Nejkrásnější album, které vlastním. Když se začne z beden valit tón The end of this chapter, pokaždý mně naskočí husí kůže doprovázená pocitem, že snad začnu lítat:-) tohle je album je prostě skvostem. Stále tajně doufám, že Tony přijde znovu s něčím, co mě podobně odzbrojí. Neže by další alby byla slabá, to v žádném případě, mám moc rád všechny, ale tenhle opus už asi prostě nikdy nepřekonají.

17. 02. 2011 21:33

10/10 - adrian

Jednoznacka bomba!!! O dve tridy lepsi nez debut, po vsech strankach. Tony zpiva jak o zivot, kapela jede jak utrzena ze retezu, od zacatku do konce je to speed metalova jizda te nejvyssi jakosti. Uz intro a nasledujici Weballergy me v dobe vydani okamzite primelo ke koupi originalu, kdyz jsem to poslouchal ve sluchatkach v jednom plzenskych obchode. Ve sve dobe neexistovala lepsi melodic power metalova deska! The End Of This Chapter - genialni. Tallulah - mrazive krasna a zaverecne finale The Power Of One je ukazkou Tonyho skladatelskeho umu. Spousta nadhernych vzpominek, tahle deska je pro me nesmrtelna!!!

17. 02. 2011 19:12

7/10 - Trooper

Mám na to podobný názor jako Tassadar.Tohle je snaha zalíbit se.Ale přece jenom musím říct že i přes to je to OK.speedovky jako Weballergy nebo Wolf & Raven jsou opravdu neodolatelné.Taky je tu úžasná Last Drop False, ale ostaní skladby jsou spíš průměr.A taky upřímě nechápu, jak se z Black Sheep stal takový hit.Nejhorší je asi Land of the Free-nepopsatelně nezáživná.Zúčtování:3 skladby geniální, 9 průměr, 1 hrůza-Tedy dávám 7/10.Ecliptica je pro mě jasně lepší

17. 02. 2011 18:32

- Tassadar

Jo a mezi ty odporné skladby jsem zapomněl zařadit i false news travel fast. Hnus.

17. 02. 2011 17:21

6,5/10 - Tassadar

Já z toho tak urvaný nejsem. Silence pro mne znamená jednoznačný ústup z pozic, z alba cítím silnou touhu "zalíbit se". Což o to, pár skladeb je opravdu povedených, jmenovitě úvodní Weballergy /až na úděsný text je to skutečně paráda, navíc ji zdobí pravděpodobně nejlepší melodie, jakou kdy Tony vymyslel/, třetí End of this chapter /která mě tak nějak dovedla k sonátě/, moc se mi líbí i rychlovka Respect the wilderness a zvládnu i obě balady, ale oproti tomu se zde dají nalézt i skutečné ohavnosti, jako je land of the free /strašná skladba/ a ohyzdná black sheep /nikdy jsem nepochopil, proč se z téhle skladby stal takový hit -> nuda s nevýrazným refrénem/. Zbytek je jakž-takž průměrný a neuráží mne. Debut byl lepší.

17. 02. 2011 17:15

- GNT

Pro mě je Silence za jasných 11 z 10 možných bodů. Jedno z nejlepších speedových alb historie. Všechny speedové skladby doslova žeru, rychleji a melodičtěji to už si nejde. A nevadí mi ani pomalejší skladby, třeba takový konec kapitoly je skvělý. Melancholie k Sonatě patří - právě tento pocit a všudypřítomná snivá nálada dělá (respektive dělala, od Unie pro mě S. A. prakticky neexistuje) tuto grupu tak jedinečnou. Se Silence jsem prožil stovky nočních hodin, poslech této nahrávky do sluchátek, když oknem nakukuje měsíc v úplňku, patří k mým nezapomenutelným zážitkům. Obal je opravdu slabý, amatérský, ale to nevadí, hlavní je hudba. Nic lepšího než Silence S. Arctica nenahrála (a už nenahraje).

17. 02. 2011 6:25

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07845 sekund.