CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PATHFINDER - Fifth Element


Digipack a dojem - Vetrnik

Především díky autorově výborné recenzi jsem si album poslechl, a byl jsem připraven na mnoho kol (což bylo dobře!). Ale výsledek se dostavil, takže souhlas: s každým dalším poslechem lepší a lepší. Na druhou stranu, pořád jsem se nedokázal zaposlouchat do prvního alba, asi jsem mu dal ještě pořád málo... Jinak neví tu někdo, co přesně obsahuje digipack? Podle oficiálního shopu mám pocit, že je tam jen jedna skladba navíc... Digipack bych pořídit chtěl, ale kvůli jednomu songu mi to za to asi nestojí...

15. 12. 2012 20:31

- GNT

Tak to mám doma, těšil jsem se, jak si to v noci poslechnu do sluchátek, ale ouha, usnul jsem při tom, takže snad dnes to poslechnu celé. Z toho co jsem slyšel (asi první 4 skladby) mám výborný pocit: melodické, dobře poslouchatelné, speedové .... Co trochu vadí, to jsou zpěvákovy výlety do deathových či blackových vod (stále je to však poslouchatelné a víceméně melodické), které kolikrát "přibrzdí" rozjetý speed.

2. 11. 2012 13:38

- Lars Larsen

Tak mám takovej pocit,že tady téměř všichni vychvalujete debutové album Beyond The Space , Beyond The Time,protože Fifth Element mu nesahá ani po kotníky.Aktuální album sem slyšel snad 100 krát,ale bohužel sem mu nepřišel na chut.Závidím všem,koho Fifth Element zaujal.Pokud bych měl dát tip na super speedovou desku,tak určitě Balflare - Downpour.Jinak ale za recenzi děkuji,je opět skvělá.

30. 09. 2012 20:49

10/10 - Dantos

Už už jsem si říkal, jestli si této partičky někdo vůbec všimne a je tu recenze, což je super. Ta deska je opravdový skvost, protože je plná nesmírnou energií. Bylo tady srovnání s Dragonforce. Řeknu to takto, jezdím do práce po dálnici hodinku a vždy se mi CD za tu dobu jednou otočí. Někdy se stává, že jsem líný a CD zůstane v autě 14 dní. Bohužel jsem to u Dragonforce asi mírně přehnal, protože ho už nemůžu absolutně slyšet. Ovšem když jsem si dal do auta nové PF, tak světě div se naopak deska u mě začíná získavat ještě větší a větší oblibu. Tolik vyhrávek, vychytávek, momentů a to vše zabaleno do opravdu luxusních hymnických melodii no páni. Navíc zpěvák, který si dokáže hrát s tolika coloráliemi je pro takový hudební stil absolutní výhra. Abych pravdu řekl hodně měknu a nejsem tak ortodoxní jako dřív, protože mě to příjde už všechno na jedno brďo, ale pánové z Polska ukázali, že tady je cesta. Já už jsem jen zvědavý, jestli se tady někdy ukáží...mají to opravdu kousek a budu strašně zvědavý, jestli to zvládnou na živo. Protože hudebně jsou na absolutním vrcholu, ale jestli se dokáží dostat i na vrchol jako kapela musí to potvrdit i na podium. Doufám, že dostanou šanci a využijí to, protože už mě nebaví se stále koukat na kapely tipu Stratovarius, Helloween či Edguy.(ikdyž jejich tvorba je revoluční) je čas jít dál.

29. 09. 2012 17:09

- luiz

Nemůžu si pomoct, ale vidím v tom směr Blind Guardian po roce 2000: snaha o přehršel melodií, ale žádná "nosná" (není to tak ve všech skladbách). Přijde mi to takové roztříštěné, v tomto ohledu je pro mě debut rozhodně lepší.

26. 09. 2012 21:27

- GNT

Pagan: asi to tak bude, všude jinde speed veškerý žádný, např. i na nových Black Majesty je opět lehce znatelný ústup od speedu (drobně pozorovatelné i na minulém albu), jsou tu jen dvě takové napůl speedovky (speedový refrén).

26. 09. 2012 14:03

Recenzent - b.wolf

to vyjádřil dokonale. U tohoto seskupení není co řešit-debut neskutečná pecka, Fifth element jakbysmet. Souhlas s Aldysem ohledně zvuku-ten mohl být fakt lepší, ale jinak plný počet. Tak mě letos dostal zatím jenom debut Dragony.

25. 09. 2012 22:07

- Soichiro Honda

otrasný zvuk kopákov, a celkový tiež nič moc, ale album je kvalitka to zase hej ;-) a velké plus za striedanie čistého spevu a growlingu ..

24. 09. 2012 19:08

-PF - Aldys

Tahle kapela si zaslouží absolutní palec nahoru a pro mě osobně asi album roku co se týče power/speed. Konečně se zrodilo album co předčí všechny ty Edguye, Sonaty a já nevím, které ještě.... a popravdě musím říct, že i takové symfo velikány jako jsou Rhapsody of Fire či Turilliho pokračování. Album jak začne přímočaře melodicky tak i končí, můžeme zde slyšet neuvěřitelně krásné sborové pasáže, skřehot alá Dany Filth a v prvé řadě výborný pěvecký projev Szymona Kostra, kterého mimochodem znám z předchozí kapely Privateer. Myslím, že album je schopno zaujmout hned na první poslech a jak zde již bylo zmíněno, jen tak se neoposlouchá.....Závěrem dodám, že bodově pro mě to samé co pro Hermese, tedy 9,5 z 10 a to jen proto, že mě zklamal zvuk, který mohl být daleko víc nahlas, jinak nemám víc co vytknout a nezbývá než se těšit, kdy pan D pozve tuhle kapelu třeba zrovna na letní MOR, určitě by si to zasloužila :)

24. 09. 2012 18:46

- Jenny

S recenzí nemohu nic jiného než naprosto souhlasit. Na album si musíte nalézt více času, abyste objevili jeho krásu a ponořili se pořádně do úžasné hudby, která je vám nabízena. Autorovi rozhodně palec nahoru a zároveň klobouk dolů - velmi povedená a dobrá recenze

24. 09. 2012 16:44

- Rekshark

Už som ti to písal ale napíšem to znova...podľa mňa tvoja doteraz najlepšia recenzia, niet jej čo vytknúť :))) Len tak ďalej :)))

24. 09. 2012 16:32

- lucifer7595

Tady autor zřejmě došel na to proč se mi nové album nelíbí tak jako první ! Přestože na prvním jsem ujížděl pěkně dlouho. Ještě jsem si totiž neudělal čas na poslech celýho alba v klidu. Vždy jen kousek a pak konstatování "první bylo lepší" a odjel vlak ! Takže autorovi palec nahoru a já se polepším...

24. 09. 2012 16:06

- Pagan

věř tomu, že spídovější album v současný době neseženeš! :-)

24. 09. 2012 16:03

- GNT

Poslechl jsem si na Youtube 2 skladby z nového albu a ty mi přišly jako víceméně speedové, drobné odbočky do jiných temp jsou akceptovatelné a běžné i u takových Dragonforce, nenarušují speedové vyznění skladby, speedový je refrén, tady nemám výhrad. Více jasno si ale udělám, až to uslyším celé a v klidu.

24. 09. 2012 11:59

- GNT

Album jsem ještě neslyšel ale soudě dle alba předchozího hlavním problémem pro mě bude - a nyní kopíruji text z recenze: "Nejsou (skladby) totiž klasicky rozděleny na rychlé, střednětempé a pomalé, ale tempa se v každé z nich prolínají, a většina skladeb navíc nabízí všechny zmíněné". Pozoroval jsem tuto tendenci už na prvním albu a nevyrovnal jsem se s ní úplně dodnes. Já jsem prostě takový zapšklý konzervativec, že chci buď píseň rychlou nebo pomalou či střednětempou, mix všech temp jsem ochoten tolerovat v jedné dvou skladbách na albu či v nějakém 20-minutovém opusu. Co je nad tento limit působí jako schválnost. Kdysi jsem upozorňoval na důležitost klišé a dodržování jistých nepsaných formálních zákonů. Co je mi platná megarychlost, trvá-li několik sekund? Měli bychom uvažovat o vzniku nového žánru: o pasážovém speedu. Anebo pojmenujme hudbu Pathfinderu jako symfoprogress a speed do toho netahejme.

24. 09. 2012 8:10

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14443 sekund.