NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku METALLICA - ...And Justice For All


- orre

Na prvních 5 desek prosím nesahat! Tomu se nevyrovná absolutně nic vydané poté. Hardwired je nejlepší od té doby, ale pokukává jen hoodně zdaleka! Zvuk Justice byl jaký byl a proto to bylo tenkrát tak originální a šokující. To si pamatuju moc dobře! Na tu dobu to byl hodně moderní zvuk. Je to obraz doby a tak to má být. Nějaké dohrávání basy a podobné nesmysly to akorát znehodnotí. Vešteré vrtání do starých nahrávek stojí za jedno velké smradlavé! Viz odstrašující příklad Megadeth a Ozzy!

3. 01. 2018 15:22

Jistěže zarazily... - Pepsi Stone

Nevadilo by mi, že je rozmáchlé a nekomerční, ale spíš to, že na takovou plochu nemá dostatek nápadů. Hlavně druhá poloivna desky, kromě Dyers Eve je fakt průměrná. Justice taky řadím na 6. místo s tím, že bych místo Load před ní dal Hardwired.

3. 01. 2018 10:29

Kopáky... - Kolík

...zarazily. Jinak máš ve všem pravdu. Basa je schválně potlačená, zvuk bicích nepřirozený. Album je příliš rozmáchlé místy se hudební nápad tak trochu topí v bezradnosti. Justice není vyloženě špatná deska, rozhodně patří mezi šest nejlepších - na šesté místo za Ride, Master, Kill, Black Album a Load.

3. 01. 2018 9:26

- Pepsi Stone

Právě ty vytažené kpáky, které tě hned při začátku Blackened praští přes uši, mě při prvním poslechu hodně zarazili. Absence basy, to je další věc, která mě tam mrzí, protože Newsted vůbec nebyl špatný hráč. Vůči Burtonovi by si tohle nikdy nedovolili, protože k Newstedovi se chovali v té době jako totální prasata.

3. 01. 2018 9:21

Nejlepší Metallica - David

Mé absolutně nejoblíbenější album Metallicy. Vždycky budu milovat ten geniální zvuk alba s vytaženými kopáky a absencí baskytary. Pro mě album,který z kapely udělalo legendu. Jasný vzor pro kapely jako Fates Warning a hlavně Dream Theater. Hudební dokonalost.

2. 01. 2018 16:00

Spravedlnost pro Justice - rumcajs

Má srdcovka. Když jsem na nějakém výběru slyšel prvně riff od Frayed Ends of Sanity, zježily se mi všechny chlupy. Druhou skladbou výběru byla Dyers Eve, která mě zas smetla svou agresí. Album miluju pro jeho nekompromisní strojovou riffovost, která mě ani na chvíli nenudí a za jedinou lehce slabší skladbu považuji, oproti recenzentovi, právě Eye of the Beholder, která mi přijde až moc ...stejnětempá, bez výraznějšího kytarového motivu. Ani základní riff mě moc nebere, přesto jde o skladbu minimálně velmi dobrou. Další nesouhlas s recenzí se týká The Shortest Straw, která mě přijde strhující a dodnes u ní nepřestávám idiotsky třepat hlavou a zbytkem těla :-). ...and Justice for All je z mého pohledu trochu nedoceněná, geniální deska, tvrdá, jak jen to jde a cítím v ní nasrání ze smrti Cliffa Burtona. Pro mě jasná desítka, druhá v diskografii kapely.

23. 11. 2016 22:58

- Jirka

Osobně tohle album považuju za jedno z nejpovedenějších . Ale asi je v tom i kus hudební nostalgie, protože mě tohle album k Metallice přivedlo. Než mě zase Load a Reload na dlouhou dobu odvedlo..

27. 06. 2014 12:37

- Eyrekr

Justice je moje srdcovka od Metallicy.. První album co jsem od nich slyšel a zároveň první thrash.. Má zvláštní vyprahlou atmosféru.. Samozřejmě Ride the Lightning považuju za nejlepší, nicméně Master of Puppets mě nikdy moc nezaujalo (krom prvních dvou třech písní a Sanitaria).. Z instrumentálek mám nejraději To Live is to Die, hlavně kvůli atmosféře.. Orion (posledně co jsem ho slyšel) mě nudil téměř k smrti.. Kill'em all jsem nikdy moc neposlouchal.. Toť moje shrnutí prvních alb Metallicy..

26. 06. 2014 23:32

Justice - gogo

Původně hluboko v začátku devadesátých let jsem And Justice.. považoval za stejnou pecku jako Ride a Master. Dnes po letech mi tahle deska příjde opravdu zvukově poněkud nepovedená a o fous slabší než předchozí dva počiny. Ovšem One byl a je snad největší hit Metallicy vůbec. Určitě je to poslední deska kdy kapela hrála opravdu propracovanou a dechberoucí muziku. Já si též myslím, že 7,5 je málo. Osobně bych dal tak 8-9 a s přihlédnutím k One se přikloním k devítce.

26. 06. 2014 20:24

- Meresz

Hetfielda s Ulrichom zavesiť za gule za to čo urobili a ako sa správali k Newstedovi prvé roky. Inak je to veľmi dobrý album a vytýkané skladby Shortest Straw a Frayed Ends of Sanity sú podľa mňa super.

26. 06. 2014 19:13

- Hellhammer

Hodnocení nelze proboha počítat mezi nesmysly obsažené v recenzi, hodnocení je subjektivní, kdy už to lidi pochopíte..

26. 06. 2014 18:46

Metallica - Demonick

Prepačte, ale v tejto recenzií je pár nezmyslov vratanie HODNOTENIA! Napr: neviem o tom, ze by METALLICA zahrala na pohrebe skladbu Orion. Ta skladba tam podla vsetkeho bola iba pustena z reproduktorov :) Taktiez Jason nebol vybrany do kapely preto, ze zahral najlepsie! Ved takeho Claypoola Metallica nevybrala len preto, lebo im vraj bolo trapne, ked videli o kolko je Les lepši hrač než oni. ...k doske - jedna z mojich naj dosiek Metalliky. 10/10 ...ze je vraj Blackened slaby? Nezmysel!

26. 06. 2014 18:20

- Hellhammer

Když už lukáší opravuješ (a v tomhle případě zaměnil recenzent války ve Vientamu a první světovou.), tak ho opravuj alespoň ověřenými fakty a ne obecnými frázemi..Jinak si ale stejně myslím, že je to jedno a song by si měl každý pochopit po svém. ..

26. 06. 2014 16:42

lukáš - Hellhammer

Pokud by tě to lukáši zajímalo, tak One je song inspirovaný podle knížky z roku 1939, jménem "Johny Got His Gun" a opisuje příběh člověka z první světové války zasaženého výbuchem pozemní miny..Takže ono to není song o systému války, jak jsi tvrdil a opravoval autora recenze :)

26. 06. 2014 16:37

Těším se na hodnocení dalších - lukáš

Těším se na hodnocení dalších cd- ček, nebo desek.Myslím, že hodnocení bude takovéto : 1.Black album - 8,5 2.Load - 6 3. Reload - 5,5 4. St. anger - 4 5. Death magnetic - 7

26. 06. 2014 16:17

Pro hellhammera. - lukáš

To Hellhammer : Chápu . T y jsi prostě brouk pytlík. Prtsě všechno zná, všechno ví, všude byl. Já jen opravoval , co v recenzi je blbost. Že ten dotyčnej vojálk není ve VIetnamu, ale může jít o libovlonou válku. Jen pocity má stejné, teda že válka je hnus, horor, atd. Toť vše.

26. 06. 2014 16:13

- Hellhammer

K porozumění textům Metallicy nepotřebuju knížku, stačí si je přečíst. Ony zas tak složité nejsou :-) Jinak když už Metallica, tak tohle album. I z dnešního pohledu propracovanější než první dvě a zároveň docela nápadité..Body nedávám, 25 let staré album se těžko hodnotí..

26. 06. 2014 13:42

One není o Vietnamu - válka. - lukáš

One není o válce ve vietnamu, ale o systému války, kdy člověku ani za pár dní nepřijde divné , že kolem něho vybuchují granáty a okolo se střílí. Píseň je textově - pocity člověka , který se vrátil z války jako tělo bez nohou a rukou. A bezvladně volá o pomoc boha, který mu stejně nepomůže. Viz kniha o metallica z roku 1991 přeložená Jardou špulákem.

26. 06. 2014 13:02

Pro krustyho. - lukáš

To Krusty : Nevím jestli máš doma jako já knihu - Prvda o skupině Metallica. Tam jasně metallica přiznala, že se stále netřepali ze smrti Clffa a basa na And justice for all je víceméně vydilítovaná. Na dalších albech ale basa byla a podle mě " druhé housle " nehrála.

26. 06. 2014 11:58

- Soichiro Honda

Podľa mňa najlepší album Metallicy...

26. 06. 2014 11:58

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08345 sekund.