RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Člověk míní, Debustrol mění


- Pagan

Panejo, to jsem dostal "přes prsty". No nic, nezbývá mi, než abych jako nedostatečně vyzrálý ustoupil před tvými argumenty, ve kterých jsi mě brilantně psychologicky odhadl. Ano, jsem vinen. :-)

21. 12. 2016 19:32

- Savapip

to Iava: díky za chválu v závěru příspěvku, za sebe musím říct, že v drtivé většině případů by promítnutí osobních zkušeností s muzikanty do recenzí bylo pro kapely plusovým bodem, nicméně snažím se tomu vyhýbat :-) a myslím, že co se recenzí týká, tak to takhle máme nastavené všichni

21. 12. 2016 17:48

Pagane - lava

Pagane, Pagane, ty kluku kolik ti je? Sorry, ale působíš co se vyrovnanosti osobnosti velmi nevyzrále. Přesně totiž potvrzuješ to, co jsem psal. Tvá dikce: kdybys byl ochoten si přečíst, demagogie vytržená z kontextu a hlavně tvá absolutní obhajoba té tvé pravdy prostě svědčí o tom, že na incidentu máš i svůj podíl, pokud takto jednáš s lidma. Možná si to ani neuvědomuješ, ale přečti si někdy po sobě, co jsi napsal. Aby bylo jasno, jsem moc rád, že jsem tyto stránky našel, v metalu se myslím vyznám velice dobře, 20 let jsem ho navíc aktivně hrál a musím říci, že recenze u vás mají hlavu a patu. Jen nedělejte chlapy to, co kdysi Jarda Špulák v Bangu. Že do hodnocení kapel zatahujete svoje osobní zkušenosti s muzikanty.

21. 12. 2016 17:42

- Pagan

lava: lava: kvůli tobě opět musím, ač nerad, vstoupit do diskuze. Takže zaprvé: kdybys byl ochotný přečíst si všechny příspěvky, objevil bys i ten, v němž vysvětluji špatně pochopenou zmínku o principu, která je mimochodem ve tvém podání demagogicky překroucena a úplně mimo kontext. Zadruhé: můžu kdykoli a komukoli na požádání doložit moji facebookovou komunikaci s kapelou, s tím nemám žádný problém. :-)

21. 12. 2016 13:19

Názor na věc - lava

Ze zkušeností vím, že při podobných sporech, kde jsem nebyl přítomen je pravda někde uprostřed. Samozřejmě, pokud je pravdou, že Martin Kolínský odkázal recenzenta na eshop, aby si koupil CD, je to vrchol arogance, kdy uškodil nejvíce sám sobě. Na druhou stranu cítím uražené ego recenzenta, že si tuto skutečnost nenechal pro sebe a věta typu, z principu žádné recenzované CD nekupuji, zní rovněž hodně povýšené. Mám skoro pocit, že to celé není o recenzentovi a Debustrolu, ale vše je o osobní rovině těch dvou pánů, o které nic nevíme.

21. 12. 2016 13:01

- Savapip

Je to docela zvláštní, kam nás přivedla snaha hrát s naprosto „čistými kartami“ a psát recenze jen z oficiálních zdrojů. K některým dotazům, co v diskuzi zazněly. Jako statistik a sekretářka zinu v jedné osobě můžu říct, že statistiku, kolik recenzí je v současné době psaných z poskytnutých nahrávek poskytnout nemůžu, protože ne všechno je směřované na adresu zinu, ledacos si redaktoři domlouvají sami. Jen pro zajímavost, při aktuálně vydávaných cca šedesáti článcích za měsíc je počet nahrávek, které poskytnou firmy nebo samotné kapely (a projdou mojí cestou) za letošek v průměru asi šedesát pět za měsíc a to ještě nějaké nahrávky (zejména díky nemožnosti věnovat se některým stylům) odmítám po dotazu kapely bez toho, aby tato nahrávku zaslala. Dle osobní statistiky mi vychází jedna recenze z vlastních zdrojů (bez rozlišení, jestli jde o koupené, půjčené nebo stažené cédo) na čtyři zaslané. Tolik statistika. Pro mě je na celé věci však podstatná jiná věc. Ochota a vstřícnost zahraničních firem (a bavíme se i o těch největších hráčích na trhu) při nabídce na spolupráci od zinu ze země, jejíž trh je pro danou firmu v podstatě bezvýznamný. Přesto je zpravidla reakce v duchu „čau, jasně, díky, tady máš přístupové heslo, každý měsíc ti písneme, co vyjde, a stáhni si, co potřebuješ, skladby, informace, booklet… a ano, drtivá většina je v mp3, někdy je firma dokonce poskytne v 192kb. Proti tomu stojí kontrastní reakce Debustrolu. Upřímně, hrozně mě rozesmála, a i když je naprosto ojedinělá a pro mě trochu nepochopitelná (ano, jsem natolik arogantní, že poskytnutí nahrávky ve formátu mp3 považuji za naprosto normální, obzvlášť poté, kdy pisálek dá najevo, že nemíní využít „pochybný zdroj“ a požádá kapelu o spolupráci), nicméně samozřejmě Kolinssův názor budeme respektovat. A speciálně pro Ivku: Recenze ze dvou skladeb uveřejněných na netu (a zbytek si zřejmě domyslet) se fakt napsat nedá.

20. 12. 2016 18:36

- Crust

JonathanGray: ano, matematicky nezpochybnitelný to je. Ale čistě subjektivně, kdysi jsem v dávných dobách dělal takový věci, jako že jsem vypálil audio CD z 320 kbps mp3. A rozdíl tam třeba byl, ale pro mě zanedbatelný. Ale nechci se tu pouštět do klasických hádek s audiofily, vinyl freaky apod. Každému co jeho jest. Jestliže si někdo chce říkat fanoušek a utrácet za desítky nových alb měsíčně a pak to ukládat do sklepa nebo přistavovat garáž speciálně pro svoje nahrávky, prosím. V tom případě se spokojím s označením konzument. Btw. Newreleases teda rozhodně není oficiální zdroj, možná je to platforma, kterou občas využijí malá vydavatelství, jinak je to tam ale nelegálně. To by se totiž nestávalo, že "velký" a netrpělivě očekávaný nahrávky maj odkazy mrtvý hned během pár hodin.

20. 12. 2016 12:01

- JonathanGray

O 70. letech si napsal slušný faux pas, vidim to přesně opačně, ale to tady nebudeme řešit

20. 12. 2016 9:16

- Pepsi Stone

Záleží čemu říkáš oficiální zdroje. Jestli bereš jako oficiální zdroj zmiňované Newreleases, tak je u mě z oficiální zdrojů vše. Ovšem ještě k mp3. Taky nejsem jejich věčný zastánce, ale rozhodně můj názor je ten, že hudbu dělá především nápad a ten je slyšitelný jak z originálu, tak z mp3. Staré desky ze sedmdesátých let jsou dnes zvukový pravěk, ale právě těmi nápady jsou nedostižné a to z nich dělá nesmrtelnou klasiku.

20. 12. 2016 9:02

- JonathanGray

Cruste, zrovna dynamika je u mp3 úplně stejná jako z cd. Ja chápu autora hudby a jeho hoře kovani nad recenzí z mp3. Nekomu to přijde, ze to hraje stejně, ale bitrate 1411 vs 320 je matematicky nezpochybnitelný. Mp3 je formát konzumentů, skuteční fans hudby by měli upřednostňovat cd resp flac. K redakci. Me by treba zajímalo jake procento recenzi je z oficiálních zdrojů a jaké z šedé zony?

20. 12. 2016 8:53

- Pepsi Stone

Přestože je úvodník dílem kolegy Pagana, nebyl však dotaz směřován přímo na něj, ale na redakci, odpovím já. Co se tedy týče jiných alb, například zde zmiňovaných In Flames, ale i dalších, tak máme navázané vztahy s mnohými vydavatelstvími, které sami posílají nové nahrávky všech svých interpretů. Pochopitelně v drtivé většině ve formátu mp3. Je to pochopitelně v jejich zájmu, aby se veřejnost dozvěděla o tom, že kapela, kterou mají na starosti vůbec něco vydává. To je v dnešní internetové žumpě pro řadu z nich pomoc neocenitelná. Jistěže největší vydavatelství nekomunikují úplně s každým, takže pak jsou tu stránky Newreleases, kam opět sami vydavatelé posílají alba svých interpretů. Opět v mp3, občasně ve flacu. Pochybuju, že by se managementy těch největších kapel (Metallica, AC/DC, GNR, Maiden, Priest) zabývaly každým webem, jako je ten náš, zvlášť. U domácí produkce je samozřejmě situace naprosto jiná. Pokud o tuzemských kapelách napíšou v zahraničí, dá se mluvit o velkém štěstí a největším jejich odbytištěm je samozřejmě místní trh. Je proto třeba si jej hýčkat a pečovat o něj. A tady je právě pro tyto kapely velice důležitá kominukace s hudebními weby. Pro kapely by mělo být v jejich zájmu, aby recenzentovi poskytly takové podklady, které sami uznají za vhodné. Viděl jsem recenzi na Válku už na pár stránkách a teď Kolinssi ruku na srdce... koupili si tamní recenzenti CD ve tvém e-shopu nebo to psali z mp3, bůhví odkud pokoutně stažených?

20. 12. 2016 7:57

- Ivka

Crust : byl to pouze nahodny výběr kapely...Tak trochu upresnim o jaké vysvětlení mi jde:kolik z recenzovaných kapel(alb)ktere jsou uvedeny v sekci "recenze" a byli oslovený,vyhoveli požadavkům nahrávku CD před vydáním poslat,pokud nebyli poskytnuty PR.Pokud mi teď nekdo odpoví,ze stačilo jen "nějaký ten song" tak pokud se nepletu před vydáním a s dostatečným předstihem byli zveřejněny dva klipy z nového alba Válka.Potom mi tohle nejde ještě dohromady s tím,ze pokud je v infu uvedeno,ze do "redakce" chodí tolik nahrávek,ze nezaručují recenze všem(necituji doslova),že nekdo má čas tady vypisovat článek a ještě uvést že několikrát oslovoval kapelu,misto aby se věnoval nahrávkám do studia příchozím.Nezastavam se ani jedné strany,ale kdybych někomu poslala nabídku a byla by ač z prvu odpovědi,nebudu svou nabídku dále vnucovat.Tot pouze můj názor na věc.

20. 12. 2016 0:01

- Crust

Ivka: In Flames jsou u Nuclear Blastu, ti mají poměrně propracovaný PR portál pro novináře s možností stáhnout si novou nahrávku v mp3. Jinak obecně k diskusi, nevím proč by mělo být divný poslouchat a následně recenzovat album z mp3. Spousta lidí má pořád pocit, z dob asi před 15 lety, že "mptrojka" hraje nějak výrazně hůř. Nehraje. Ano, je to možná o něco chudší na nějaké věci, dynamiku třeba, ale to laik stejně nepozná. Jasně, je možná pro někoho lepší mít v ruce fyzický nosič, ale musí se pro to jít na poštu a pak to někam uskladňovat, nebo to vyhodit, je to zkrátka dost nepraktický, pokud jste aktivní recenzent a píšete hodně. Krom toho, i když má recenzent v ruce obal, booklet atd. málokdy je o tom v recenzi vůbec zmínka.

19. 12. 2016 23:34

- Ivka

Po přečteni tohoto článku mne nenapadá jiná otázka než se zeptat, jak na Vaši " prosbu " o nahrávku před oficialnim vydáním nového CD reagovala třeba kapela In Flames,kterou máte zařazenou v recenzích?Děkuji za odpoved

19. 12. 2016 23:07

- Demonick

Recenzia z mp3 je divna? Tak to ak by som mal robiť recky z originalov, tak to by mi ani nestačil plat ani 3000 euro na mesiac! :-O Mára: tak to musel byť asi Debustrol revival...

19. 12. 2016 21:40

- maty

Plně souhlasím s kapelou ...recenze nahrávky souzena z mp3 je divná, jako CD celek osobně beru i kompletní booklet, grafiku obalu a celkové provedení, nejen hudba dělá novou desku kompletní ! Věřím tomu,že kdyby jsi jim napsal o CD, pošlou ti jej zadarmo, ale žádat o mp3 navíc jménem takto proslulého českého zinu, je opravdu divné a nereagoval bych jinak.

19. 12. 2016 21:06

- Mára

nevím jak je to dnes, ale kdysi dávno jsem byl na koncertu debustrolu, myslím že to byl křest alba přerušit v práglu. nejen že se kluci se mnou nechali několikrát vyfotit, ale dovolili mi i během koncertu běhat po pódiu a natáčet na videokameru. takže za mě palec nahoru. jsou to hrozný sračky, ale právě proto je mám tak rád :-)

19. 12. 2016 21:04

- Pagan

Anonim: Zmínka o principu se vztahovala k povaze komunikace, nechtěl jsem být tak snadno odbyt, aniž bych znal všechny příčiny onoho důvodu. Poznámky o tom, že si někdo hraje na "pana novináře" jsou zcela zbytečné, veškerou komunikaci s kapelami vedu s úctou a respektem k jejich tvorbě, u Debustrolu tomu nebylo jinak.

19. 12. 2016 20:25

opačný pohled - Anonim

Já sice úplně nejsem fanouškem Debustrolu, ale rozhodně bych je kvůli takový pitomosti nezatracoval. Je logické, že kapela takového formátu asi nemá PR oddělení, které by uspokojovalo všechny touhy kdejakých novinářů. Pokud kapela promo verzi desky nemá, tak je vcelku logické, že ji kvůli jednomu Paganovi pořizovat nebude. Někomu to může připadat arogantní. Já bych zase určitou aroganci hledal u výroku: "...si můžu album koupit. To jsem už z pouhého principu učinit nehodlal", to mám chápat jako: "Já jsem PAN NOVINÁŘ a všechny kapely jsou povinny posílat mi svá alba zadarmo a hotovo"? Ach jo.. se nestíhám divit, kam se poslední dobou ta metalová komunita posunuje: Recenze na desky se dělají z MP trojek, drsná thrashová parta má profil na facebooku a redaktor metalového webzinu dělá uraženého, že nedostal od kapely nahrávku gratis....

19. 12. 2016 20:11

- Demonick

Fotku sme si udelali? Tak to by asi niekto iny, lebo ja mam 4 svedkov, ktorí potvrdia moje slova. A nevypisujte mi na FB kraviny!

19. 12. 2016 20:08

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08548 sekund.