DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SABATON - The Great War


- ov42

I na albech Iron Maiden a Judas Priest, stejně jako Beatles, Stones, Elvise... najdeme kousky slabší.

14. 08. 2019 12:03

- Dictyophor

Pokud budeme na desku nahlížet, jako na samostatně stojící počin, pak se jistě shodneme, že deska je dobrá, dokonce bych se nebál říct výborná, avšak pokud si desku spojíme se jménem Sabaton a vzpomeneme na jejich předešlá díla, můžeme říci, že je to v podstatě to samé jako předešlé desky, akorát s jiným textem. Z logiky věci tedy vyplývá že album je průměrné tedy na 5/10, ten bod navíc je pak za pěkné promo, které kapela k desce vytvořila a to hlavně na sociálních sítích. K vámi zmiňované tvorbě amerických Manowar, bych řekl asi jen to, že nemá smysl porovnávat kapelu, která debutovala v 80. letech a Sabaton, který oslavuje největší úspěchy v posledních pár letech. Manowar sice moc v oblibě nemám, ale musí se jím nechat, že právě oni byli ti, kteří se, po svém heavy metalovém začátku, zasadili o rozšíření power metalu v USA. Naproti tomu Sabaton se pouze vezou na vlně, kterou započali předešlé kapely, což soudě podle jejich úspěchů rozhodně funguje.

11. 08. 2019 22:06

2 Jezevec: - b.wolf

Tenhle způsob "vydávání CD" začal nějak převládat. Kdysi, když Judasi, Maiden, GammaRay, Helloween aj. vydali fošnu, tak byla našlapaná od první vteřiny do konce. Dnes hodí na jútrúbu dvě slušné skladby (naštěstí je možnost předposlechu), následně zjistím Tebou uvedenou skutečnost ... :(

10. 08. 2019 10:45

- htaedas

Já bych se spíš ani nedivil, kdyby někdy v budoucnu došlo k tomu, že "zlatej Sabaton" :-) Jinak za mě palec nahoru za Soundtrack verzi, ale opět mimo první skladbu. Rádoby operní pěvkyně "Floor Jansen" to nějak moc nedává.

9. 08. 2019 23:34

- Luiz

To Demonick: a kdo ti namluvil, že je to budoucnost heavy metalu? Své příznivce si najde, stejně jako jiné kapely, nic víc bych v tom nehledal. Je to podobné jako třeba Powerwolf a spousta dalších. Nechápu, proč to tak hrotíš. Když se ti tento styl nelíbí, neposlouchej ho, jistě je mnoho pro tebe lepších kapel. A tak to má být. Každému se líbí něco jiného. Proto hned nemusím hejtovat v diskuzích. Garantuju ti, že za, dejme tomu 5-7 let, se objeví nová "módní vlna" a na Sabaton si spousta lidí ani nevzpomene.

9. 08. 2019 23:05

- xyz

Absolutny suhlas s demonick

9. 08. 2019 22:37

- Chroust

Děkuji všem za poučnou kritiku, teď když jsem zjistil, že má Brodén tak slabý hlasový rozsah, že texty Sabatonu jsou celkově o ničem a že projev kapely lze zváti komerční sračkou tak teď je s okamžitou platností přestávám poslouchat. Jsem rád, že jste mne zachránili, bděte dále ... ještě před poučením bych dal 8/10, neb se mi tak nějak líbilo, aniž bych hledal oktávy a zamýšlel se nad oblečkem a brýlemi Brodénovými, ale nyní se stydím a odcházím se bičovat, abych odčinil svou neznalost za zvuků Pantery, Thin Lizzy, Suzi QUATRO a WHITESNAKE. Snad mám ještě šanci ...každopádně BDĚTE dál

9. 08. 2019 21:27

- Jezevec

Na album jsem se hodně těšil, protože všechny skladby, které ta partička vypustila před vydáním alba byly prostě dobré. Minimálně lepší, než naprostá většina posledních 2 alb. Ale na tom albu prostě nic víc není. Jako kdyby se Sabaton rozhodli, že každé 2-3 roky vydají 2-3 nové songy do koncertního setlistu a ktomu nějakou vatu aby se tomu dalo říkat album... Do háje u některých skladeb mám fakt pocit že vznikly v době Heroes, pak šly do šuplíku a teď se prostě oprášily.

8. 08. 2019 1:30

- htaedas

Nevím, proč vlastně reaguji, když nejsem ten true-fanda, ale Ti ostatní praví fans by Vám určitě vyjmenovali nespočet hitů, a co se týká toho opakování se, tak na to lacině odpovím jen třeba AC/DC, a to jsem jejich fanda ;-)

7. 08. 2019 18:28

- xxx

Sabaton-prvni 4 placky ..vic neni treba..uz hosi nemaji co rici.

7. 08. 2019 18:09

3/10 - Demonick

Ak ma byť Sabaton budúcnosť heavy metalu, tak je na tom tento štyl ešte horšie než som si kedykolvek myslel. Kapela ma na konte 9 študovych albumov a ja nerozoznám jeden od druhého. Každy na jedno kopyto. Keď mali napr. IRON MAIDEN na konte 9 albumov, tak kazdy bol a je svojim spôsobom jedinečný. K tomu kopec hitov a rôznorodých peciek. A Sabaton? Nenechajte sa vysmiať....a toto vypredáva O2 Arenu a headlinuje Wacken.... hnus velebnosti.

7. 08. 2019 18:03

Manowar mají hity !! - lukáš

Sabaton má bohužel jedno minus . Na rozdíl od Manowaru , maj mnohem méně hitů !! Maiden, Priest a mnoho dalších kapel má kvalitní písně , které maj lidi celosvětově rádi !! Napište mi písně , které se stali hitama ??!! Hammerfall taky moc nemám rád, ale už maj za sebou desky , které obsahovali hity.

7. 08. 2019 17:40

- Starej metálista

To srovnání je nepřípadné, leč z jiných důvodů, než uvádíš ty, Bohouši(?). Když Manowar vydali své první album, většina současných členů Sabaton nebyla na světě, zbylí dva chcali do plen. Adams je i v současnosti ve srovnání s Brodénem mnohem kvalitnějším pěvcem, byť tento barytonista(!) někdejšího rozsahu 4 oktáv s postupujícím věkem logicky pozbyl. Brodén přeleze dvě oktávy pouze na studiových nahrávkách, většina jeho pěveckých partů osciluje mezi jednou oktávou a několika půltóny, čemuž je adekvátně uzpůsobena struktura kompozic, které i z tohoto důvodu vyznívají poměrně monotónně. Jsem dalek toho, abych tvorbu Sabaton podrobil primitivnímu odsudku. Jistou řemeslnou kvalitu a profesionalitu nelze tomuto tělesu upřít, a to po celou dobu jeho existence. Recenzované album bych ohodnotil 5/10...K tvorbě Manowar mám řadu let velké výhrady, nicméně všechna alba z 80. let jsou pro mne nezpochybnitelnou klasikou žánru, tebou jmenované z nich považuji za nejslabší, vždy mi vadilo jeho poněkud komerčnější ukotvení. Pokud jsou Manowar označováni za pozéry, pak Sabaton jsou pro mne krystalicky čistou esencí tohoto substantiva.

7. 08. 2019 15:41

5,5/10 - Ivoš

Prostě Sabaton no, nevím co se tady moc řeší, čekal snad někdo něco jiného? :-D Metalovej mainstream v maximální možné podobě. Na současné úrovni a velikosti už je to pro Brodena a Sundstroma slušnej vejvar. Zábavovka na festy. Žánrově jsem už ale slyšel mnohem horších desek. Na víc než na jeden poslech to není

7. 08. 2019 14:51

2 lukáš - b.wolf

Nepřijde mně srovnávat Sabaton právě s Manowar; pravda, první fošny až do Fighting the world jsou slušné, zbytek je prostě otřesný-z Manowar jsou už jenom trapní pozéři, to raději ty Sabaton...

7. 08. 2019 12:42

:-) - WS

Jsme přece češi, je potřeba vše poplivat a zneuctít. A když to dělá kupa pisálků a ještě za to bere kačky, proč by to nedělal každý kdo nedokázal taky nic :-) Za mne 7,5. Red Baron a pár dalších jsou parádní kousky. Ale samozřejmě tomu vůbec nerozumím, poslouchám jen něco přes 40 let :-(

7. 08. 2019 11:44

- Luiz

Ale no tak pánové, 2,5 či 3 z 10? Trošku soudnosti, to jste asi neslyšeli totální sračky, které si víc jak ty 3 body nezaslouží.

6. 08. 2019 21:47

- Hunter

Slabota 3/10

6. 08. 2019 21:32

Texty ok, hudba hrůza !! - lukáš

Sabaton jsem nikdy nepřišel na chuť . Když heavy metal , tak staré Manowar !! Bohužel Sabaton mají lepší texty, než hudbu. Mám od nich album, ale nenašel jsem na Sabaton ani jednu píseň, která by mě nutila je poslouchat. Za mě 2,5 z 10 možných.

6. 08. 2019 12:21

Kdysi - b.wolf

dávno jsem narazil na debut Sabaton a třebaže moji kámoši, pravda, staří thrasheři, ho opluli, mně přišlo jako velmi dobré. Od té doby si je občas pustím, je fakt, že bez hlasu J. Brodéna by to nebylo ono, ale zatím jsem nenarazil na vyloženě špatné album, což lze říci i o The Great War. Solidních 7/10

6. 08. 2019 9:00

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07976 sekund.