BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Warning!


8,5/10 - Demonick

Po vskutku veľkom kroku dopredu, ale zároveň vynikajúcej Metalmorfóze, kapela prichádza s jej nasledovníkom, ktorý je žiaľ posledný pre dvojicu Kolář/Žežulka. Pätica v niektorých momentoch citeľne zrýchlila, pritvrdila a chytľavé groove/nu-metalové vplyvy využíva o čosi menej než pri svojom predchodcovi. Zvuk je jedným slovom lahôdka a zároveň jeden z naj od Arakainu. K skladbám - až na skutočne nudnú "Kral Nudy" a trochu slabšiu "Nevedomý Hrač" (dookola omieľaný refrén...) je cd natrieskané fantastickými trackmi, ktoré radím k tomu naj z celej kariéry - Noční Múry (moja naj!), Piseční Samota, Jesus Business, Strom Života či Černý Kone. Samá pecka! Nesmierne ma taktiež baví nárezová Vnitřní Hlas, chytľavá DNA či baladické Hrišni Touhy či Chtel bych ti žict. Kapela skrátila oproti Metalmorfóze stopáž o 10 minút a ono to veru pomohlo. Máme tu teda ďalší vyborny príspevok do bohatej diskografie tejto legendy.

14. 11. 2019 9:29

Jiri87: - Moloch

Metalmorfozu jsem vždy vnímal jako docela slušnou desku, která sice zněla jinak, než jsme byli u Arakainu zvyklí, ale v zásadě měla šťávu (na rozdíl od Warningu). V podstatě na ní není jediný špatný song. Na druhou stranu ani žádný výrazně melodický hit (jako třeba "Černý koně" na Warningu). Slabinou jsou samozřejmě texty a zbytečně natažená stopáž. Hodnotil bych ji známkou 7/10.

11. 11. 2019 21:02

- johny

Nemam co k albumu povedat, kedze asi ako jedine som doteraz nepocul. Divne, ale nejak ma nikdy nicim nelakalo. Je fakt, ze pre mna epizoda s nazvom Arakain skoncila albumom Apage Satanas a odvtedy su to len ...take tuctove radove albace, ktore maju skvele piesne, ale na kazdom ich je zatracene malo. Skoda toho, ale zase na druhej strane... ZIadna kapela neprodukovala iba pecky a obcas holt pride kriza. To sa tyka Warningu, ale ako som skor pisal, subjektivne ho nemozem hodnotit...

11. 11. 2019 16:38

Další alba - Adrenalium - Sagi

První tři komplety nazpívané Toužímským i já považuji za nevýrazné, ze slabými texty, ale od Adrenalium šla kvalita nahoru, určitě není zaměnitelné se zmíněnou první trojkou, vždyť zde slyšíme nejen šťavnatý us power s příchutí thrashe, ale progres či rockoperové kousky. Od tohoto alba mi Arakain evokují Flotsam a Jetsam.

11. 11. 2019 10:41

Shrnu to... - Kolík

...Na Metalmorfóze je parádní Kolář a dvě úvodní skladby Ptáci z ráje a Prázdnej kout. Takový silný úvodní "dvojzápřah" na žádné jiné desce Arakainu není. Jako singl by to byla jasná desítka. Bohužel jde o album, které pokračuje autorskou slabotou, jen tu a tam s malou jiskrou. Warning je hudebně mizerný od začátku do konce. I když Kolář je evidentně mnohem lepší zpěvák než Brichta, zachránit tohle album nemůže. Za MM 5/10, za Warning 1/10.

10. 11. 2019 10:33

Alba, nebo písně . - lukáš

Já to mám tak , že od Metalmorfozy nevnímám alba jako celek, ale že to či ono album má pár ales kvělých písní . Jesus Business, písečná samota, vir, vinnen, hvězda , dobytí ráje , atd ..

8. 11. 2019 18:19

- Avram

Vidím to podobně. Pusťte mi všechna alba od Warning a nevím, které je které.

8. 11. 2019 15:57

Pagan: - Jiri87

Mám to podobně... Pokud seriál po Warning! skončí, brečet nebudu. :D Koment k Metalmorfoze bys však přidat mohl, pokud chceš, že ano... :))

8. 11. 2019 15:37

- Pagan

Odchylky u novodobých desek Arakainu vnímám jako minimální, kdybych popisoval jednu za druhou, musel bych se nutně opakovat a zábava by to nebyla ani pro mě, ani pro čtenáře :-)

8. 11. 2019 15:22

Pagan, Moloch: - Jiri87

Chlapi, myslím že nejsem jediný, koho by zajímal váš názor na Metalmorfozu a popř. i další desky Áček, které tu už recenzované jsou, ať je váš náhled na diskografii kompletní. :)

8. 11. 2019 11:44

Thrash ? - renekr

Deset let zpátky jsem hltal Thrash co měl nápad, náboj a rozdíl mezi Arakainem, Kreatorem, Anthraxem byl v řeči. Tohle album nebo Farao, Forrest, už je jen slabí metal a v tom často pokračují dál. Thrash skončil a jakýsi modní metal začal.

7. 11. 2019 21:08

Poslední album - Domy

Tohle bylo poslední album kapely, které se u mě ve sbírce chvíli ohřálo. Zpěv Petra Koláře mi vůbec nevadil, naopak bylo to velké pozitivum. Ale zbytek mi nějak neseděl. Texty místy až tragické a žádnej song mi v hlavě vlastně ani neutkvěl. Šlo celkem rychle pryč a nic dalšího už jsem od kapely zatím slyšet nechtěl.

7. 11. 2019 18:31

- Savapip

to Demonick: remástry, stejně tak jako u jiných seriálů, neděláme. Autor, pokud má potřebu se vyjádřit k desce, na kterou je recenze už napsaná, může napsat komentář k původní recenzi, ale nové články na již napsanu desku vznikat nebudou.

7. 11. 2019 16:05

- Demonick

Neskôr sa vyjadrím k samotnému albumu, ale bolo skutočne nutné vynechať zo seriálu tak dôležitý bod akou je Metalmorfóza? Chápem, že recenzia tu už je, ale bola napísaná v roku 2004 a iným redaktorom, preto čo tak urobiť ďalší, akýsi "Remastered" článok o tomto dôležitom míľniku v kariére Arakain? Bez toho mi to žiaľ príde ako päsť na oko, pardón...

7. 11. 2019 15:56

- Majk

Tady byl vlastně Arakain ještě Arakainem. Každá skladba žije svým životem, ale dohromady tvoří zajímavý celek. Od alba Labyrint mi už skladby pomalu ale jistě začínají slévat v jednu. Texty jsou samozřejmě mimo, ale "Černý koně", "Písečná samota" nebo "Noční můry" jsou skvělé kousky.

7. 11. 2019 14:31

- Avram

Od tohoto alba už jsem se s Arakainem nenaladil na stejnou vlnu. Něco do sebe má možná pokus o hit Černý koně, ale jinak na něm nenacházím nic zajímavého.

7. 11. 2019 14:15

Honza měl zpívat !! - lukáš

Na této desce mě vadí Kolářův hlas. Honzův hlas se mi líbí víc. Měl tuto desku nazpívat. Kolář tady zpívá moc silově. Prostě mu to nevěřím.

7. 11. 2019 11:32

Lepší než Metalmorfoza - David Svoboda

Warning! je pro mě osobně minimálně o dvě třídy kvalitnější zářez než taková nijaká Metalmorfóza. Pochopitelně texty jsou opět kamenem úrazu, ale hudba, která se line z repráků kouše a řeže tak jak má. A ačkoliv pochopitelně nelze srovnávat s klasickými alby, tak své kvality rozhodně má. O Kolářovi si myslím své, ale kapela šlape skvěle. Hodně se mi líbí zvuk bicích a celkové zbrutálnění zvuku. Na albu jsou super pecky a kdyby se na albu neobjevily takové nijaké skladby Černý koně, Vnitřní hlas a Chtěl bych Ti říct,bylo by to absolutorium. Arakain prostě pokračoval v ( kvalitnější) verzi Metalmorfózy. Za mě super album

7. 11. 2019 8:17

- htaedas

K mému překvapení už jsem si zde našel skladby, které se mi i líbí, víceméně ty jmenované v recenzi. Ale nadále trvá to, že si to poslechnu jen z úcty ke kapele, než že by to byl styl, který mi něco říká.

7. 11. 2019 7:53

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0891 sekund.