ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KING DIAMOND - Abigail


Radim pro Rumcajse - Radim

Dovoluji si nesouhlasit. Oba mají celý rejstřík hlasových poloh, které využívají různě. Zkusím to zjednodušit: V nižších výškách Kiske více zpívá, King dříve přechází do falzetu. V nejvyšších polohách využívají tuto techniku oba. King většinou hluboce mručí, ve středních polohách vysokých tonů jakoby ječí ale dokáže i klasicky zpívat a on zpívat bezesporu umí. Kiske více zpívá přirozeným hlasem, nicméně falzeto používá. Po lidské stránce pro mne jasná volba.

26. 07. 2020 21:20

Radimovi - rumcajs

Dovolím si trochu nesouhlasit s tím, jak to podáváš. King zpívá výšky falzetem, zatímco Kiske je ve své době zpíval klasicky a čistě. Takže čistý rozsah měl určuitě větší Kiske. Nicméně jej ani jako muzikanta ani člověka moc nemusím, ale ten rozsah se mu musí nechat, ten ve své době měl. King je však bezesporu mnohem významnější hudební osobnost a na pivko bych fakt raději šel s ním než s kazatelem z Helloween.

26. 07. 2020 17:42

recenze - Radim

K tomuto albu opravdu není co dodat. Je to prostě prvotřídní, světový a zlatý klenot horror metalu po všech stránkách-hudba, zpěvy, instrumentální výkony, texty, atmosféra, koncertní podání…. Osobně toto album vnímám jako kultovní počin King Diamond, ale mám ještě jiná alba, která v jeho tvorbě řadím výše(a věřím, že jich ještě pár přidá...). Co se zpěvu a hudby týče, vůbec bych si jeho hudbu netroufal nějak škatulkovat, prostě to je King Diamond a zpěv je tak výrazně jiný a originální, že srovnávat je nesmysl. Nicméně pokud se pokusím přece jen srovnat, tak pro mne je to absolutně výškař č.1 a pokud budu brát jeho živé výkony, kdy byl v hlasové pohodě, tak to natře absolutně všem ostatním výškařům a Kiskeho bych moc nevychvaloval…Kiske, za mne přeceňovaný zpěvák a osobnost.

26. 07. 2020 15:26

- ToPi

Jedno z mé zlaté kingdiamondovské trojky. Jeden čase jsem si Abigail pouštěl opravdu pořád.

25. 07. 2020 8:38

Kingův... - Kolík

...styl zpěvu je úplně jiný, než kteréhokoliv jiného zpěváka, takže bych nesrovnával. Ani s Kiskem či kýmkoliv jiným.

24. 07. 2020 15:51

- Rody

Tohle album se vážně povedlo, ale mně vždycky vadily Kingovy výšky. Nikdy jsem v nich necítil jistotu Kiskeho a dalších. Stále jen ječící fistule. I když v některých místech zní vážně dobře, tak ve většině případech je to pro mě mírně rušivé. To ale nic nemění na to, že ta deska je fakt skvělá.

24. 07. 2020 14:06

Legenda - David Svoboda

Tak tady asi není třeba větších debat. Tohle je Opus Magnum jako prase. Ačkoliv alba následující mám ještě raději. Věc která nezestárne ani za 100 let.

24. 07. 2020 8:19

Album... - Kolík

...bych hodnotil desítkou, podobně jako debut. Následovat ovšem bude desítka všech desítek, ale ještě ne příště. Na to se velmi těším. :-)

23. 07. 2020 15:34

- Peto

Spickove legendarne album. Jednoznacna 10

23. 07. 2020 13:48

- V.

Správně jsi použil slovo myslím :-) Za mě strhující jízda od začátku do konce a jednoznačně nejlepší nahrávka s Kingovým hlasem. I zvuk se mi zdá moc fajn!

23. 07. 2020 11:24

Abigail - rumcajs

Chápu kultovní postavení této desky v Kingově diskografii i v rámci metalové hudby, ale o vrchol tvorby Kinga Diamonda a tím pádem ani jeho nejlepší album se skutečně nejedná. Album má solidní rozjezd a první strana je vskutku slušná jízda plná hitů, ale v půlce (od Omens) se to mění a kvalita klesá a dá se říct, že v některých pasážích písně i mírně nudí, hlavně v závěrečné Black Horsemen. Navíc zvuk alba je poměrně nečistý, přijde mi, že i debut na tom byl líp, a to nemluvím o albu/albech následujících. Abigail má zásadní význam pro Kingovu tvorbu právě tím, že se jedná o jeho první koncepční album a taky zdařilým a zřejmě i dost úspěšným videoklipem. Ve své diskografii však King Diamond mají zdařilejší nahrávky. Přiznám se, že letité stavění této, byť velmi dobré, desky na piedestal tvorby KD nechápu a myslím, že není oprávněné. Za mě je Abigail za 8.

23. 07. 2020 0:37

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0887 sekund.