ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku FM - Synchronized


- melodik

ok

13. 09. 2021 12:56

PSA - jirka7200

Pokud vás oslovuje melodický rock a nevadí vám prog rockový odér, tak vyzkoušejte současnou US superskupinu Pattern-Seeking Animals. Její dvě desky jsou v kategorii žánru AOR/prog rocku velmi povedené .

13. 09. 2021 11:36

- Pepsi Stone

Melodik: Spojme se přes mail. Napiš mi na jan.skala1979@gmail.com

13. 09. 2021 11:15

FM - sam

to melodik: je klidně možné, že tě prostřednictvím této debaty Pepsi osloví, aby jsi mu s recenzemi melodické rockové muziky vypomohl. Uvidíš, rozšíření redakčního teamu tímto směrem by bylo vítaným oživením. Nejen tvrdým metalem je dnešní posluchač živ. to petronius: tvému názor na MAGNUM se vůbec nebráním, osobně však v jejich portfoliu vidím daleko víc podobně laděných skvostů. Namátkou všechny desky z osmdesátých let, plus třeba Sleepwalking, Into the Valley of the Moonking a pár dalších.

13. 09. 2021 11:03

to melodik: - Petronius

Za sebe bych z pompézní melodiky (bez progu) mohl doporučit pár věcí z druhé poloviny osmdesátek: After Hours - Take Off, Brighton Rock - Take A Deep Breath, Fate - A Matter Of Attitude, Laos - We Want It, Treat - The Pleasure Principle a Dreamhunter, Skagarack - Hungry For A Game. A pokud je řeč o Magnum, tak jejich jasně nejlepší fošna je Wings Of Heaven.

13. 09. 2021 10:43

- melodik

Dare pochopitelně znám. Recenzím na první alba bych se vůbec nebránil, klidně je pro tuto redakci i napíši. Ale nevím jak a jestli je mám se svým nápadem oslovit. Rozsáhlý seriál bych rozhodně psát nechtěl, ale některý z milníků melody rocku klidně ano. Určitě sem chodí různá směska nejen striktně metalového osazenstva, která by podobný druh třeba uvítala. Díky za názor k FM, budu se v nich od teď pořádně vrtat. Těch velkých pompézáků nám už pomalu ubývá.

13. 09. 2021 10:43

- Pepsi Stone

Jsem rád, že si někdo vzpomněl na kapelu Dare. Ano, je pravda, že recenze starších alb zde nejsou, ale neznamená to, že nikdy nebudou. Jejich album Blood From Stone řadím do širšího výběru svách nejoblíbenějších desek. Co se týče Magnum, tak ty jsem přestal poslouchat asi před patnácti lety a jako poslední jejich skutečně dobrou desku beru Rock Art.

13. 09. 2021 9:39

FM - sam

to melodik: pro začátek jeden tip na dalšího titána z podobného hudebního odvětví. Jestli neznáš, zkus nové STYX. Spolu s předešlou deskou kláda jako hrom. Ta nejvyšší možná soft-aor-prog produkce. Skladatelsky vytříbená, maximálně nápaditá a v neposlední řadě až filigránsky hitová. To platí jak pro desku The Mission, tak pro, o procento ještě namakanější novinku Crash of the Crown. A pak ze starší tvorby třeba kapela DARE. Od těch tu starší recenze trestuhodně chybí. Jinak co se týče FM, první dvě alba jsou nejlepší, podobně jako dvojice poslední, ale ani to "mezi", nezní vůbec špatně. S tvým hodnocením starších pompézních bardů celkem souhlasím. Nejhůře dopadly určitě MAGNUM, jejich několik posledních desek je totální zmar a naprostá kompoziční impotence. Doba největší slávy je totálně pohřbena pod nánosem několika ubohých desek posledních let. Naštěstí je tu obrovský katalog od výborného debutu, až po pár top alb z tohoto milénia a tam je skutečně z čeho vybírat.

13. 09. 2021 8:34

- melodik

Jestliže jsou někteří dinosauři AOR stylu buďto téměř v důchodě(Foreigner), na nenuceném odpočinu(Journey), paběrkují(Toto), nebo vydávají oproti svému "produktivnímu" věku zcela podprůměrná alba(Magnum), zůstávají britští FM skladatelsky vzpřímeně hledět do širé krajiny, jako jeden z mála obrovitánských monolitů tohoto hudebního stylu. S deskou Synchronized jsem zažil zcela upřímný a nečekaně pozitivní šok. Kapela okolo mě dlouhá léta proplouvala bez povšimnutí, což momentálně hodnotím jako velkou chybu. Pořád je kde se učit, co objevovat a z čeho čerpat. Zkusím další alba proti proudu času, nejspíš hlavně ta, ze začátku jejich kariéry. Pokud má někdo dobrý tip na další FM, ať se klidně podělí. Nablýskaný AOR soud se solidní příměsí progu a artu, toť zajímavá muzika. Vedle nich mě připadá celý ten kolovrátkovský ansámbl nových Iron Maiden jen jako velice hubený příbuzný bez nápadu.

13. 09. 2021 8:05

FM - Petronius

Skutečně, spíš sáhnu po výborných albech z rané etapy hudební kariéry FM - Tough It Out a Indiscreet. Z nového alba mám na playlistu jen zajímavou -9- (Walk Through The Fire), která mi v úvodu a první sloce docela evokuje novovlnnou a poprockovou partu Mr. Mister a v refrénu AORrockové Dare. Stevovi Overlandovi hrdlo pěje stále báječně, ale raději si ho vychutnávám v projektu Groundbreaker z roku 2018 (což je v podstatě kapela Work Of Art, v níž Steve alternuje Larse Säfsunda) z kuchyně Frontiers, jenž tady recenzován nebyl.

21. 07. 2020 7:58

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08586 sekund.