RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BLAZE BAYLEY - War Within Me


- Mr.Deadhead

Heavy metalové novinky už nijak nevyhledávám. A když už, většinou mě to nijak nenadchne. Výjimkou jsou snad jen Grave Digger nebo částečně Running Wild. Blaze mě ovšem velmi mile překvapil! Do teď jsem znal jen jeho první dvě alba, pak se mi nějak vytratil z radaru. Že pořád jede a vydává nová alba jsem věděl, ale prostě jsem se k nim nedostal. Až teď k War Within Me. A musím se kát, že jsem ho tolik let nesledoval. Deska je postavená přesně na tom, co jde Blazeovi nejlíp. Přímočarost, melodie, svižnost. Hlasově je ve skvělé formě. Tuhle desku si budu ještě dlouho užívat. A při tom si doplňovat znalosti dalších jeho desek. Paráda za 9/10. Btw kéž se brzy zotaví... P.S.: The X Factor je fantastická věc!

3. 04. 2023 16:57

- orre

Je to tak! Dickinson zní v Blazeovkách divně! Nemá tu potřebnou hloubku a výškama se nedá všechno uječet. Třeba u Sign Of The Cross chybí v jeho hlase potřebná temnota. Naopak Blaze nestačil na klasiku, o tom není pochyb.

19. 04. 2021 12:22

X factor, Iron Maiden . - lukáš

X factor - když jsem si ho koupil v roce 1995 a dal do přehrávača, tak jsem si myslel že jsem koupil jinou desku. Blaze tady zní absolutně jinak, než dickinson. Pokud si člověk poslechne živé nahrávky k deskám X factor a Virtual XI , tak Blaze písně zpívá špatně. Absolutně jeho hlas se nehodí na písničky Iron maiden. Od desky Muž , který nechtěl zemřít jeho hlas je výborný. Nemusí zpívat ty šílené vejšky ..Jeho hlas je posazený níž. A právě tam člověk zjistí, že je výbornej zpěvák. Když vyšel živák k Dance of death a Dickinson zpíval Lord of flies, tak tam zněl hodně divně ...

19. 04. 2021 12:11

- ToPi

Pagan vyzýval v úvodníku k většímu zapojení do diskusí, tak konečně to tady máme :-D

19. 04. 2021 11:29

To Marek. - lukáš

To Marek : Kniha Run to the hills o Iron Maiden. Napsal Mick Wall.

19. 04. 2021 10:39

- Marek

Hosi, bezte se nadychat čerstvého vzduchu, asi se dohadujete zbytecne, on ten Blaze vam nic neda. Lukáši, a to rekl primo Tobe?

19. 04. 2021 10:07

Steve ! - lukáš

Steve jednou řekl, že X factor je jedna z jeho nejoblíbenějších desek !I co se týče kvality.

19. 04. 2021 9:58

- Ferda

když vyškrtáme Janky a Ferdy, koho z těch ostatních lidí v diskuzi považuješ za osly?

19. 04. 2021 8:01

- Janek

Ferdo, Mne BB opravdu v zaludku nelezi, me kult IM minul, mam pouze dve prvni desky a myslim, ze to staci.Nehlede na to, ze tady, ze tady v teto diskuzi muze byt nespocet Janku, Ferdu, Frantisku a oslu...

19. 04. 2021 7:35

- Ferda

na a nejvíc přípsěvků tady má člověk co se podivuje nad tím, kolik tu je příspěvků, Janku ten Blaze ti musí sakra ležet v žaludku

19. 04. 2021 7:28

- Janek

Kolik prispevku u prumerneho zpěváka podprůměrných desek, ktery okuouje tretiligove festy.To neni o ucte, to je proste fakt, koho dneska nejaky BB zajima? Za celou svoji aktivni kariéru si nebyl schopen ani ujasnit, pod jakym jmenem bude vystupovat, vznika v tom akorat zmatek.Popravde, uctivaci BB, kolik mate jeho solovych desek ve sve sbirce? Pustit si pisnicky na yt není prece zadne srdcarstvi, nikdo z vas by do toho neinvestoval.

19. 04. 2021 6:33

- Demonick

"Bayleyho tvorba je na hranici průměru, mezi alby jsou nepatrné rozdíly.", "A kdo to vlastne je? Jeden z mnoha, ktery zije z odkazu pusobeni v IM.", "Ja jen pisi, ze je to trapak, ktery se vyskytl u dvou alb IM, ktere myslim, ze velice nikoho nezajimaji" - všímam si, že sa to tu hemží samým "znalcom". Holt, internet warriors nemajú úcty pred nikým/ničím... :) Keď budete mať vy bezvýznamní trapáci vo svojom repertoári, také fantastické dosky ako X-Factor, The Man Who Would Not Die, Silicon Messiah, Blood And Belief či Promise And Terror, tak kľudne ich zaveste na youtube, a ja si to rád vypočujem :-)

19. 04. 2021 3:38

Blaze - Jirka Pokorný

Musím se Blazeho zastat... Souhlasím, že jeho sólové počiny lehce splývají (i tak se ale na nich dá vypíchnout spousta kvalitních kousků). Co se týká působení u Maiden, je třeba zohlednit (vy, někteří hateři), že si ho kapela sama vybrala, takže v daném období tam své místo jistě měl. Virtual XI. není úplně skvostné dílo, ale jistě se najdou posluchači, kteří mají desku rádi. Jiná situace je u X Factoru, který, přestože jej spousta lidí haní, kvalitní deskou je. A podotýkám, že poprvé jsem jej nezvládl poslechnout ani do poloviny ("tóóóhle po Dickinsonovi, ty vole ty se museli zbláznit"). Zkoušel jsem ho několikrát, až jednou nastala situace, kdy nebyla možnost CD vypnout. A sedlo si to. Od té doby je X Factor mojí nejoblíbenější deskou Iron Maiden a nejčastěji se k ní vracím. (Tím nepopírám zásluhy a kvality obou pěvců na ostatních albech). Co se týká koncertů, přestože snaha byla, nepovedlo se to úplně, to každý slyší... Ale jako sólový umělec, Blaze sám za sebe, je v pořádku. Živě, tváří v tvář, s publikem nejlépe na jeden dva metry, dodává to, co lidi chtějí. A jako občan Bayley - milý, vstřícný a dobromyslný metalový Shrek. Měl jsem možnost osobního setkání (nic výjimečného, stejně, jako spousta jiných fanoušků) a přesto, že už to nějaký pátek je, dodnes na něj v dobrém vzpomínám.

18. 04. 2021 23:43

- rumcajs

Blaze je bezpochyby skvělý hudebník, i když možná ne prvotřídní pěvec. X Factor je pecka, klasika IM a jeden z pilířů jejich tvorby. Virtual XI trpí trochu nedomrlou Angel and The Gambler, ale obsahuje taky mrdy jako Futureal, Clansman a krásnou Como Estais Amigos. A Blazeova sólová tvorba je, alespoň co se týče alb do Promise and Terror, i kvalitativně rovnocenná s IM. Vždyť Sillicon Messiah byl minimálně ve Sparku hodnocen výše než mejdnovský Brave New World. Je pravda, že jeho desky od PaT trpí produkční nedokonalostí, ale novinka je na tom přeci jen o něco lépe než předchozí trilogie, i když tu zas trochu slyším únavu materiálu a opakující se postupy. Ale je to všechno poctivé a na dřeň, takže proč ne? Já jej viděl i na živo a nasazením i kvalitou materiálu (bylo to po The Man Who Would Not Die) strčil své slavnější exkolegy do kapsy. Takže jeho tvorba smysl má, stejně jako jeho působení v IM.

18. 04. 2021 22:40

- orre

Nemyslím si, že období s Blazem nestálo za nic! Naopak, The X Factor byla v mnohém zajímavá a může se hrdě postavit vedle nejlepších desek Maiden. Obstála zkouškou času.

18. 04. 2021 21:22

- V.

Že se vyskytl u alb, která nikoho nezajímají? The X Factor mě baví dodnes. Dá se něco takového říct o posledních albech IM? Nedá. Tak jsem asi výjimka :-)

18. 04. 2021 21:17

- adrian

Pravdu maji vsichni v teto diskuzi. Blaze je srdcar, zije metalem, fakt mu to verim. Druha vec je, ze jedina jeho solovka, ktera stoji za poslech, je jeho vyborny debut. A kdybych si mel vybrat, jestli jeho dve desky Maiden nebo dve desky s DiAnnem, tak bez vahani volim druhe jmenovane. Je to holt vecne tema, srdcar a sympatak Blaze kontra fetak, curak, ale o parnik charismatictejsi zpevak Paul.

18. 04. 2021 20:50

překvapivě dobré - Honza

Jsem velmi příjemně překvapen. Já tu "obyčejnost" z recenze vnímám ještě pozitivněji, je to normální heavy metal a má dobré melodie a kytary, takže se nemusí schovávat prázdnota za aranže, což se v moderním metalu občas děje, že řemeslo a technika je tak kvalitní, že jde natočit deska bez výrazných riffů i melodií. Za mě super, lepší než ta trilogie předtím, tohle budu poslouchat a pořídím i LP, ať má Blaze na hypotéku :)

18. 04. 2021 20:48

- janek

Lukasi, mne Tvuj nazor vubec nezajima. Bez si poslouchat ty sve Blind Guardian..:-) Ja jen pisi, ze je to trapak, ktery se vyskytl u dvou alb IM, ktere myslim, ze velice nikoho nezajimaji a od te doby cteme o nejakem Blezovi.Paul je podobny traged, ale alespon byl v tom pocatku a ty alba neco znamenaji, kdyby IM dali po odchodu Bruce dali pauzu a obdobi s BB ani nebylo, v dejinach by se vubec nic nestalo a nikdo nebyl o nic ochuzen.Srdcar muze byt, ale trochu to pripomina brusleni do kopce.

18. 04. 2021 20:21

- -k-

Hlavní Blazeho devízou je jeho neskutečné srdcařství. Je to sympaťák, který koncerty a metalem opravdu žije. A pokud ne, tak je to skvělý herec a kamuflážník... což si ovšem nemyslím (viz jeho unplugged vystoupení na kdysi zrušeném festivalu v Josefově). Ovšem vím, že tohle jeho muziku o level nepovýší :-) Je to druhá liga - bez debat. Ale vždycky raději podpořím srdcařskou druhou ligu než třeba DiAnna, který celý život jen přehrává Mejdny (byť jsou první dvě alba výtečná).

18. 04. 2021 18:56

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08104 sekund.