MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Animalize


to Desmond - Jirka Pokorný

Už při prvním poslechu mě napadlo, že celkové vyznění koncertu mi připadá, jako když si na něj muzikanti odskočili z dovolené. Tak jsem se nespletl… První místo za spolehlivý výkon získává Eric, ani Gene to neodbývá, ale co se týká kytar, tam je koncert hodně slabý. Vrchol všeho přichází hned v úvodu, v sólu v Detroitu. Vím, že ho nevymyslel ani Ace, ani Paul, a každý z kytaristů si ho hraje tak trošku po svém, ale Markovi se povedl slušný úlet. Vlastně se to týká i sól jak v ostatních klasikách, např. Love Gun, Black Diamond, tak třeba i ve věcech z té doby - Under The Gun, Lick It Up i vyhrávky v Heaven´s On Fire. Hlavní kytarové sólo koncertu hraje doprovodný kytarista, což také není úplně běžné. Celé to na mě působí, jako by na sólovou kytaru hrál ne učitel hudby, jak se píše v Markově životopisu, ale učedník. Mně je ho vlastně svým způsobem líto, protože evidentně přecenil své síly, není určitě jednoduché z ničeho, bez zkušeností, nasednout do kapely takového rozměru. Nebo mu i křivdím, protože moc možností k rozletu neměl, navíc nervozita a obrovský tlak, během několika málo let třetí změna na postu sólového kytaristy. Jsem ale moc rád, že byl záznam v této kvalitě vydán, jako dokument doby. Oba víme, jak je to s těmi dvěma ostatními koncerty. Nic moc. Jinak, ještě co se týká incidentu z Markova pobytu za mřížemi… Četl jsem, že to, jak jej ostatní vězňové zbili a on na následky bití zanedlouho zemřel, nebylo až tak úplně kvůli ukradeným sušenkám. Hlavní důvod byl, že naprášil něco na drogového dealera, a to se v této komunitě neodpouští ani ve vězení.

23. 04. 2023 17:57

to Jirka Pokorný - Desmond

Mark v jednom z rozhovorů řekl, že problém s Reiterovým syndromem byl jen zastíracím manévrem. Dle svých slov nikdy neměl problém s hraním a nepřestal hrát na kytaru. Vždyť taky začátkem roku 1986 dává dohromady White Tiger a nahrává desku. Byl tehdy ve velkém stresu, ve studiu byl většinou sám s techniky, Gene točil Runaway, Paul byl s Lisou Hartman na Bermudách a Eric s nějakými ženskými na Floridě. Byl v podstatě taky jen najatý, tak jako Vinnie. Smlouva zněla tak, že bude v kapele, ale že nebude přispívat nápady na skladby kvůli kreditům. Podepsal to, protože to byla pro něj šance se z neznámého muzikanta a učitele hry na kytaru dostat z ničeho nic do jedné z největších kapel na světě. Všechny své peníze později kvůli tomu prosoudil. Problém byl ale v tom, že mu v tu dobu otekla ruka, protože dostal zánět. Podle něj to bylo ze všeho toho stresu. To ale zřejmě hrálo do karet Genovi a zvlášť Paulovi, který měl vůči němu spoustu výhrad. Ve všech hudebních časopisech byla o Markovi jako novém kytaristovi zmínka, což obzvlášť Paul nelibě nesl, že tam není jeho fotka, na což nebyl zvyklý. Mark sám ale přiznal, že by v Kiss určitě nevydržel a odešel by. Tím, že s nimi jezdil v záloze po turné i Bruce, byl jasná volba. Taky navíc kvůli své loajalitě a nekonfliktní povaze. Je to taky jediný žijící člen, který vůči Kiss neřekl křivého slova a tím pádem jeho vztahy se všemi současnými členy nejsou nijak narušeny. Mimochodem, v podstatě se to vůbec neví, ale Bruce se zúčastnil jako člen Good Rats už prvního konkurzu místo Ace v roce 1982, ale tehdy nebyl vybrán.

23. 04. 2023 15:27

Poughkeepsie - Jirka Pokorný

To Desmond, Zoran, a samozřejmě i ostatní: Jen se chci zeptat na váš názor na nedávno vydané Off The Soundboard - Live In Poughkeepsie 1984 s Markem St. Johnem. Jeho koncertní výkony byly jasné už z bootlegů z Baltimore a Binghamptonu, ale tady, při lepší kvalitě zvuku, je práce sólové kytary mnohem víc slyšet a začínám být po několika přehráních přesvědčený, že za jeho odchodem nebyly jen problémy s Reiterovým syndromem. Jak řekl kdysi Paul - Mark nezahrál jednu věc dvakrát stejně. Sázím na to, že si kapela uvědomila, jak na tom opravdu je a opět rychle sáhla po jistotě z rodiny Kulickových.

23. 04. 2023 12:38

Vinnie - Jirka Pokorný

To Pepsi: Dyť... Já to taky nemyslel nijak ve zlém, jsem rád, že ty recenze děláš. Jsou pěkně zpracovaný a je z nich vidět, že k nim máš načteny i souvislosti, že to není jen strohý popis písniček.

12. 08. 2021 16:25

- Pepsi Stone

Ta poznámka o Vinniem a jeho současném vzhledu byla jen taková noticka, která neměla co dělat s nějakým zesměšňováním nebo konstatováním, že jeho dnešní vzhled dokáže trochu šokovat.

12. 08. 2021 14:30

Vinnie - Desmond

Vinnieho životní cesta je taky velmi smutná a rozporuplná, mimo jiné přišel o obě manželky, první byla zavražděna, sice až po rozvodu, druhá zemřela jako alkoholička. Sám byl zatčen za napadení druhé manželky. Část viny za neúspěch své solo kariéry ale nese svojí povahou ale on sám.

12. 08. 2021 10:55

Mark/Bruce - Jirka Pokorný

To Desmond: Bravo, nenapsal bych to líp...

12. 08. 2021 10:44

Vinnie - Jirka Pokorný

To Pepsi: Dobrý, jen mi nesedí jedna věc, u které mám pocit, jako bys ji opsal z Blesku. Je opravdu nutné vkládat do recenze o hudebním počinu svůj názor na to, jak kdo vypadá? Myslím, že ve třetím tisíciletí by si lidstvo už mohlo uvědomit, že život je příliš krátký na to, aby v něm každý nemohl žít a vypadat tak, jak on sám chce a jak se cítí. Navíc u Vinnieho je jeho, řekněme odlišnost, známá desítky let, stačí si prohlédnout propagační fotky z doby Vinnie Vincent Invasion. Za mě tedy Vinnie, v porovnání s místními důchodci shodného věku, vypadá kultivovaně a je úplně jedno, v jakém těle.

12. 08. 2021 10:41

Animalize - Desmond

V době příprav Animalize Genův vztah s Dianou Ross končil a v roce 1984 se na večírku Playboye seznámil se svou budoucí manželkou Shannon Tweed, s kterou od té doby žije. Bruce Kulick jako dočasný náhradník za Marka hrál svůj první koncert s Kiss 30.9.1984 v Brightonu v Anglii, jakož i celé říjnové evropské turné. V médiích byl často mylně představován jako Mark. V koncertech pokračoval i po přesunu na americkou část turné v listopadu, kde 27.11 v Baltimore nastala situace, kdy první část vystoupení odehrál Bruce a od poloviny nastoupil Mark. Další dva koncerty 28.11 v Poughkeepsie a 29.11 v Binghamptonu odehrál Mark celé. To byly také jediné koncerty, které kdy s Kiss hrál. Od 2.12 v Indianopolis ho opět nahradil Bruce a stává se oficiálním členem Kiss. Před vstupem do Kiss měl za sebou Bruce už spoustu jak studiové tak koncertní práce. Hrál na turné například s Meat Loafem společně s Bobem, s Michaelem Boltonem měl kapelu Blackjack, posléze hrál i na Michaelových prvních třech albech, s Billy Squierem, Good Rats a mnoha dalšími. Jeho celková diskografie je nejobsáhlejší ze všech členů Kiss. Mark vydal v roce 1999 ještě ep s nedávno zesnulým zpěvákem Philem Narem, který v letech 1990-91 s Peterem Crissem natočil spoustu demo snímků. V roce 2003 pak ještě čistě instrumentální album. Jeho konec byl smutný. Byl zatčen a uvězněn za přechovávání drog, zmlácen spoluvězni za krádež sušenek a po propuštění z vězení byl na mizině, vše prodal a živil se sekáním trávy a pokrývačstvím. Opět upadl do drogové závislosti a příčina smrti byla popsána jako krvácení do mozku z předávkování. Jeho tehdejší přítelkyně ale tvdí, že příčina smrti byl důsledek bití ve vězení, po návratu z něj ho neustále bolela hlava, upadl do depresí, neměl pojištění, odmítal lékaře, čímž se jeho stav neustále zhoršoval až do jeho smrti.

12. 08. 2021 10:13

Bohužel... - Kolík

...slabší album zhruba na úrovni Lick It Up. Takže maximálně 7/10.

12. 08. 2021 9:18

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07627 sekund.