RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Crazy Nights


10/10 - Cipísek*

Jediné album, které předčí Creatures of the Night je právě Crazy Nights. Hudebně dokonalé a bez výrazně slabších skladeb. Kdesi jsem četl kritiku, že je až příliš pozitivní. Zkusili jste někdo někdy napsat písničku v durové tónině? To je násobně těžší, než v moll, která je u hard & heavy skladeb výrazně převažující.

31. 08. 2021 19:39

Kiss - b.wolf

občas dám, ale Crazy nights mezi nejlepší? Ty mám jenom dvě, Creatures a Revenge. 7/10

31. 08. 2021 6:54

- Desmond

Jako celoživotní hardcore fanoušek neuděluji žádné body, nemám to tak u jakékoli jiné kapely kterou mám rád a že jich je. Zkrátka buď mám tu kapelu rád nebo mě míjí. Jestli je deska více rocková, pop rocková s nádechem country atd nemám problém. Jaký je rozdíl mezi 9 a 10 ? Že se mi míň líbí jedna skladba ? To je naprosto subjektivní, skladba která se jednomu nelíbí, je pro druhého top. Rozdíl mezi High Or Hell Water a Good Girl Gone Bad ? Naprosto žádný. Vše v jednom duchu. A takové ty dobové Geneho prohlášení bych nebral úplně vážně. Každou chvíli něco řekne a pak se omlouvá, Paul to pak musí vysvětlovat a mírnit (naposled s Davidem Lee Rothem). Gene prohlašoval, že by klávesy nejradši vyhodil do vzduchu a pak má takových skladeb plný box set a navíc ještě i se saxofonem atd. Koupil jsem a jsem spokojený na rozdíl od různých haterů, pro které jsou věci odtud pochopitelně samý odpad. Ještě bych připomněl že byla z Crazy Nights k nelibosti fanoušků Ronem Nevisonem vyřazena Paulova, Bruceho a Desmondova skladba Sword And Stone, kterou pak nahrál Paul Dean z Loverboy a posléze Bonfire. Paul měl v období 86 - 88 ve formě demo snímků pár fantastických skladeb v duchu Crazy Nights, z nichž některé měl nachystány pro Cher, jejíž cd měl původně produkovat. Time Traveller se spoluautorem Childem a Bruceho kytarou se objevila na Kiss box setu 2001, Jump The Gun nahrál na své solo cd vynikající skladatel a spoluautor skladby Jeff Paris, Zbylé tři Don´t Let Go (spoluautor Vini Poncia), When Two Hearts Collide (Adam Mitchell) a Best Man For You (Jean Beauvoir) kolují s Paulovým zpěvem. Poslední jmenovanou před nedávnem nahrálo seskupení The Darren Philips Project a nazpíval ji Rob Wylde (Sins of America, Tigertailz, Midnite City, ex Nitrate) Z té doby pochází také další skladby a to se spolupřispěním Jeana Beauvoira Like A Bee To The Honey, kterou nahráli na minulé cd Lordi a Love On A Rooftop se spoluautorstvím Diane Warren a Desmonda, ke které dostal po všech těch letech přiznaný kredit Paul teprve nedávno. Nahrála ji Ronnie Spector v roce 1987, pak teprve Cher v roce 1989, jejíž verze je asi nejznámější a naposled sám Desmond v 1991 na své sólo album a live album v roce 2019. A poslední byla Hide Your Heart se spoluautory Childem a Holly Knight, která byla napsána pro Bonnie Tyler a taky jako první byla na jejím cd zveřejněna v roce 1988. Pak teprve ji nahráli Kiss na Hot In The Shade v roce 1989, a dále Ace Frehley, Robin Beck a Molly Hatchet. Překvapuje mě, že dvě nové skladby ze Smashes, Thrashes & Hits jsou zde označeny jako silné novinky (souhlasím, typické Childovsko Stanleyovské kompozice), i když je široká kissácká základna většinou odmítá. Tady je právě vidět ten osobní náhled každého jednotlivce. Předpokládal jsem, že to zde bude jasný odpad.

29. 08. 2021 15:21

10/10 - Domy

Jen taková technická. Chápu, že hodnocení je v rámci diskografie kapely.Chápu, že některé kapely na 10/10 žádnou svou deskou nedosáhnou. Ale zrovna u Kiss by se tohle rozpětí mělo dát najít. A ne, nejsem nějaký zvláštní fanda KISS. Jsou spíš s pár deskama na okraji mého zájmu. Pravda zrovna Crazy Nights se do mého šálku kávy vejde a ve sbírce ho mám. Já bych měl osobně jako 10/10 asi Revenge.

26. 08. 2021 15:52

10/10 - Deny

Pepsi, jsi zbytečně kritický. Vždy jsem od tebe četl, že u seriálu hodnotíš v rámci diskografie a najednou je tu srovnání s Appetite a Wild Frontier? To není úplně fér. Kiss si určitě desítku zaslouží - a to právě za Crazy Nights album. Je podobného ražení jako Hysteria nebo Future World, které správně zmínil Petronius. Prostě nablýskané stadionovky. Kdybys ji dostal na gramec v roce 1987, tak by tě ani nenapadlo srovnávat s GNR. Ti v té době byli žánrově chápáni hodně odlišně. Appetite byl v podstatě opak komerčního metalového stylu, že se jí prodalo mraky kusů, je spíš paradox. Ale jinak díky za recenzi.

26. 08. 2021 15:36

to all - Greg

zrejme to bude pre väčšinu z Vás, tu písajúcich, prvý album Kiss-u, v čase, keď mizerná dostupnosť LP /pre niektorých z nás/ predurčovala dlhé počúvanie a tým pádom hlboké zarytie sa pod kožu ... ja mám oblúbený len koncert Kiss Alive ! 1975 , aj to len kvôli 100 000 Years ... inak mi Kiss nikdy žily netrhali ... ale refren crejzy najdt mi v ušiach znie aj teraz

26. 08. 2021 9:52

- - Petronius

Úspěch této desky Kiss zajistil producent, externí autoři čtyř glamových hitů (zmínění D. Child, A. Mitchell, B. Turgon, D. Warren), peckoidně zpracované videoklipy k nim (Reason To Live, Crazy, Crazy Nights a Turn On The Night; škoda, že se podobného klipu nedočkala taky My Way) a pochopitelně Stanley, Carr a i Kulick ve své top formě. Z pecek roku 1987 jsem sice na gramofonu frézoval hlavně leppardovskou Hysterii, Pretty Maids (Future World), Bonfire (Fireworks), Mad Max (Night Of Passion) či Treat (Dreamhunter), ale Crazy Nights od Kiss bych k těmto fenoménům dodatečně přiřadil taky. Pro moje vnímání rocku jsou Crazy Nights a Lick It Up muzikálně nejpřístupnějšími alby, která kdy Kiss stvořili.

26. 08. 2021 8:06

- Pepsi Stone

Na o je jednoduchá odpověď. Žádnou desku Kiss nemám na 10. Crazy Nights je sice moje nejoblíbenější, ale má některá slabá místa (zejména Simmonsovy skladby), za která jí dát plný počet nemůžu. Proto, aspoň za mě, pokulhává i srovnání s Appetite For Destruction nebo Wild Frontier.

26. 08. 2021 7:53

10/10 - Zdeněk

Naprosto souhlasím s Ladislavem a Kolíkem. Jednoznačně nejlepší album KISS, které si zaslouží desítku. Pepsi píše, že např. Hell Or High Water je slabší skladba. Tak si ji pusťte mezi písničkami na Animalize nebo Asylum a hned to bude jasný superhit! Tohle je fakt nešťastné nedocenění a velmi příkrá nefér kritika. Asi jen proto, že album je měkčí, bohatě aranžované s klávesami, a proto, že Simmons má k němu negativní kecy, byť do něho nebyl ochoten vložit více práce. Obrovská škoda mezi jinak povedenými recenzemi ostatních alb.

26. 08. 2021 7:51

DESET! - Kolík

Né devět. Která jiná deska KISS by měla být za deset, když ne Crazy Nights?

26. 08. 2021 7:40

- V.

Asi se mi líbí víc než předešlá dvě alba, ale určitě bych neřekl, že je to lepší než jejich klasické desky ze sedmdesátek. Chvílemi je to hrozná cukrová vata. Vlastně mě adorace této desky ve zdejších diskuzích překvapuje, celou dobu jsem měl Crazy Nights zafixované jako jedno z nejméně oblíbených alb Kiss :-)

26. 08. 2021 7:25

- Ladislav

Nejlepší deska Kiss.Jasná 10/10.Asi se mnou spousta lidí nebude souhlasit ale Crazy Nights stavím na úroveň takových hudebních skvostů osmdesátých let jako je třeba Conspiracy od Kinga Diamonda,Wild Frontier,Headless Children nebo Appetite for Destruction!

26. 08. 2021 7:05

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07852 sekund.