DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Warriors Of The World


Nejlepší koncert... - Kolík

...Manowar a pro mě i metalový koncert všech dob, byl ve Zlíně v r. 1998. Hráli tři hodiny (!) chronologicky skladby od Battle Hymns až po aktuální počin. Posledním přídavkem byla Battle Hymn, to už bylo celé publikum totálně vyčerpané. Kdo pamatuje, dá mi za pravdu. Nic podobného už jsem nezažil, ač koncerty JP, IM či Metly bývají taky velmi kvalitní.

27. 12. 2021 10:58

- minstrell

Přesně tak, bylo to ve Zlíně. Po tomto jsem se zařekl, že na Manowar už nikdy více a dobře jsem udělal. Další koncert ve Zlíně, kde si chtěli tzv. vylepšit reputaci stál taky pěkně za guvno. To bylo o několik měsíců později, myslím listopad 2002 a to tam natáčeli klip už nevím k čemu. LIdi byli naštvaní, protože to tam sjížděli stále dokola, snad 5x. Pak nějaké vycpávačky a zdržovačky se spoře oděnými děvami a skrz tady ty caviky se pak hrálo kratší dobu.

24. 12. 2021 14:55

- rumcajs

Krátký koncert měli i ve Zlíně 2022. Trval 70 min a šlus. Nenechali se ani vytleskat. Následný podzimní koncert v Ostravě už měl celkem standardních 90 minut, takže tu podělanou reputaci si trochu spravili.

24. 12. 2021 14:13

Plzeň - Domy

Musím se přidat k těm co mají negativní zážitek s Manowar naživo. Už ani nevím kdy to bylo. Byl jsem na nich jednou v Plzni a koncert byl krátkej, plnej zbytečnýho sólování a vím, že jsem se tenkrát zařekl, že na Manowar už nikdy ! Na druhou stranu alba Fighting the World a Kings Of Metal mám rád dodnes.

24. 12. 2021 12:24

- minstrell

Vidíš, na ten bych už málem zapomněl, To mi před lety pouštěl známý, co má Totáče naposlouchané. :-) ten začátek: Im the metal KING! Ale jdi ty. Apendix: K Manowar mám ještě jednu negativní vzpomínku z té doby a to krutě zkrácený, vlastně utnutý koncert v červnu 2002. Sotva hodinový koncert (mě to přišlo kratší), kdy po jedné ze skladeb řekli jenom good night a bylo po všem.

24. 12. 2021 12:16

- Moloch

Horkýže Slíže jsou mistři satiry a „Temná mysel“ se jim fakt povedla. Co se týče domácích parodií na Manowar doporučil bych ještě Totální nasazení a jejich skladbu Samowar, což je "předělávka" Black Wind, Fire And Steel. Dokonce k tomu natočili i klip.

24. 12. 2021 10:59

- minstrell

Kvalitativní sešup pokračuje a mně se opakuje dokola jedna otázka: Opravdu jsme museli šest let čekat na TOHLE???? Z 11 skladeb mít na desce 2 covery? Dobrá, kdyby použili něco aspoň trochu zajímavého, ale vánoční koleda a operní árie? Pokud by je dali na konec alba jako bonusovky, nebo u vánočního vydání jako zpestření, tak by to nervalo uši jak koledy pokladním supermarketů v době adventu. Jenže tohle album vyšlo 4 června!!! Když se vrátím k Nessun Dorma, tak musím říct, že v Ericově hlase necítím ty emoce, které tryskají u klasické verze zpívané např. Lucianem Pavarottim, nebo třeba i Paul Pottsem z Britains Got Talent. Při takovém poslechu totiž běhá mráz po zádech. U Erica bohužel nic a jako vrchol pak závěrečný ječák. Když k tomu připočtu nesympatické orchestrální aranže, tak dodnes nechápu, jak někdo může adorovat tuto verzi. U další „bonusovky“ mě napadlo, jestli se hoši neispirovali u Trans-Siberian Orchestra, kteří aspoň v USA zažívali docela úspěšné období. Problémem je, že Manowar nikdy nebyl orientovaný na USA trh, ale spíše na Evropu, a tady to prostě nemohlo fungovat. Dodnes když si vzpomenu na to jejich glory, glory hallelujah, tak mně vyskakují pupínky. :-) To samé se dá říct o další The March. Tady tu inspirace TSO lze také nalézt. Když k tomu připočtu celkovou dramaturgii alba, kdy se na první polovině alba vlastně nic metalové zajímavého nestane a všechno si tak nějak neškodně plyne, tak musím říct, že závěrečné 4 metalové kousky jsou zatraceně málo. Ano měl bych k tomu připočíst ještě otvírák, ale ten se bohužel v tom plytkém úvodu více méně ztratil. On totiž není ani špatný, ale ani extra dobrý. U skladby titulní mě mrzí natahovaný začátek, a unyle strojově neměnné tempo, kterého si kdysi všimli i klucí z Horkýže Slýže. Jejich „Temná mysel“ je ultra krutě parádní parodie, včetně onoho kvílení kytar a truemetalového textu :-) Doporučuju všem, teda krom zatvrzelých (nebo natvrdnutých) metalheads. Na konci: „Marek, a Tebe nejebe z toho rytmu?“. . . . . Další tři skladby nejsou špatné, dalo by se říct, že klasicky „Manowarovské“, ale po bídě v první polovině alba působí jako vysvobození.

24. 12. 2021 7:55

7,5/10 - Deny

Nessun Dorma a titulní song jsou vrcholy alba. Ostatní spíš lehký nadprůměr až průměr. An American Trilogy je mizerná slátanina a pak je zde několik zcela zbytečných skladeb. Jak už zmínil Lukáš a Kolík, album by vylepšily obě, jinde neuvedené skladby z EP, které by byly perlami desky. Škoda. Takhle maximálně za sedm a půl. Ale pořád je to lepší album než Louder či Triumph.

23. 12. 2021 17:40

Kdepak - Domy

Tohle už jsem králům metalu prostě nespolkl. Měl jsem album ve sbírce několik let a snažil se mu přijít na chuť, ale nepodařilo se a album šlo nakonec z domu. Vlastně si dodnes z toho CD vybavím jenom tu zmiňovanou nejprofláklejší i hymnu a tu operní Nessun Dorma. Ta opera měla být asi pokusem o další Crown Of The Ring. No za mě se nepodařilo :(

23. 12. 2021 16:04

- htaedas

Dramaturgie alba je otřesná a zabíjí mnohdy povedené skladby viz. např. Swords in the Wind, kdy už fakt je potřeba, aby se album rozjelo a ono se to furt táhne. Stejně tak titulka, která je parádní hymna, ale opět utahanina, i když valivá, ale po předchozích unavených skladbách už je to zkrátka moc. Závěrečné tři rychlejší skladby dojem napravují, ale kdyby byly rozsety po albu, tak by bylo veseleji. Konkrétně však House of Death je docela strašná, ale aspoň jede. Naopak Hand of Doom má naopak na poměry Manowar hodně povedený a dlouhý kytarový sólo. Nessun Dorma a Glory, glory, hallelujah jsou na albu úlety a kdy už, tak to měly být bonusy. Zvukově album našlápnutý, ale ta dramaturgie, ach jo.

23. 12. 2021 14:13

Warriors... - Kolík

...je rozhodně lepší album, než předchozí jednotvárný počin s mizerným zpěvem. Z netradičních songů je jednoznačně nejlepší Nessun Dorma, kde Adams pěje jak Pán Bůh. I proto je zarážející, jak špatný výkon podal na LTH, což jak vidno nelze svádět na věk. An American Trilogy je naopak nejslabší položkou Warriors, recenzent ji charakterizoval naprosto přesně. Závěrem musím souhlasit s Lukášem: kdyby album obsahovalo songy z EP, bylo by minimálně za 9/10. Ono jej vlastně obsahuje, ale jen jako dva bonusy na jedné z CD verzí desky, která se dnes již neprodává. U mě tedy celkově za 8/10 (bez Dawn Of The Battle a I Believe).

23. 12. 2021 11:23

Zvláštní deska - David Svoboda

Přiznám se, že ačkoliv mám rád všechny Máňowaři desky, tak právě deska z roku 2002 je mou nejméně oblíbenou. Kromě geniálního operního fláku Nessun Dorma mě prakticky nic nezaujalo. Čímž si nemyslím, že to není dobrá deska. Nicméně ze všech desek amerického kvartetu je právě tato mou nejméně oblíbenou. I tak ale za mě poctivých 7/10.

23. 12. 2021 8:11

WOTW - rumcajs

I tohle album mám rád. Manowar je zde potřeba pochválit především za absolutní titulní hymnus, závěrečné kvapíky a taky za čitelný a masivní zvuk. A An American Trilogy se poslouchá taky celkem dobře, když se člověk na tu melancholickou notu je ochoten naladit. Problém mám spíše s Valhallou, Meči ve větru a The March. A jak zmiňoval v recenzi Moloch, albu škodí nešikovná dramaturgie, která by dokázala slabší a silnější songy proložit tak, aby album frčelo jako alba předchozí. A kapele bych vyčetl i vykrádání sebe samé v Call To Arms, což je sice pecka, ale Blood of My Enemies z toho čiší na sto honů. Váhám zde mezi 7,5 - 8 a nakonec se přikloním ke známce nižší s tím, že klidně by se mohlo jednat o album devítko až desítkové, kdyby "někdo" ve studiu měl více soudnosti. Nicméně se za mě jedná stále o povedené album, které je někdy zbytečně haněné.

23. 12. 2021 3:40

Tři písně navíc měly být ! - lukáš

Stačily tři písně navíc ! Warriors .. obsahuje výplně, ale i skvělé songy - Warriors, Hand of doom, Swords in the wind či Fight until .. Pro někoho dramaturgie alba je špatná. Já si myslím, že stačí jedna věc - stačí pustit si píseň , kterou chci. Special - Pro mě nepochopitelně vyšlo ep Dawn of the battle hodně brzo po tomto albu.. Za mě Dawn of the battle je má skoro nejobíbenější píseň od Manowar. I believe je taky pěkná. Warriors album - 8,5 / 10 Ep - The dawn of the battle 9/ 10

23. 12. 2021 0:20

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11616 sekund.