Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KABÁT - Colorado


- Guns

Stále ještě výborná deska. Je opět poměrně rychlá, šlapavá, energická. Má opět dobré texty, dobré kytary, které jsou opět celkem neotřelé (V případě písně Colorado a Jak ti šlapou Kabáti ne :)) a výborná sóla. Celkově je vyvážená. Možná na ní není tolik hitovek, ale to vůbec nevadí. Zvukově a stylově už je to asi fakt jen Hard rock. Ale celkově to vyznění je hodně podobné děvkám, akorát ty kytary mají už Hardrockový zvuk někdy i Blues či Country. Na další desce se bude také jednat více méně o Hard Rock, ale nazvučení kytar a bicích bude úplně jinde. Ovšem furt se tu nachází hodně tvrdé věci. Třeba hnedka úvodní šlapavá Rohypnol po tetě, která má hodně dobré riffy a na úvod je fakt hodně rychlá a ukazuje tak, že Kábáti jsou stále při chuti a síle. U této písně se mi hodně líbí text. Hlavně ty řekněme zvraty. Třeba: Strejda dost prudkej chlap. Holt někdy vyletěl. Nad lesy nad domy lítal si kam si chtěl. Přitom každý by si představil po slovem vyletěl, že se naštval, ale Kabáti to změnili :) A nebo: Když jsme si potom sedli a bouchli do stolu, nebyl to pro nás problém vybílit hospodu. Stačilo štětku vzít, barvu, kýbl, vodu. Chodit si po štaflích máš bílou hospodu. Tady zase by se nabízelo to slovo vybílit jako vypít potažmo vykrást :) A Sem klidnej, která má fakt hodně dobrý a tvrdý riff po té předehře. To by možná ještě mohl být dozvuk Thrashe. Taky mimochodem hodně podařená věc. Rozepisovat skladbu po skladbě nebudu, ale ještě ke jedné skladbě, bych rád něco zmínil. Až pro mě přijdou tahle pecka si myslím, že by v klidu mohla být na Děvkách. (Jak i recenzent psal) Jednak tím textem druhak tou energií a tím rychlím riffem. Zkrátka tahle fošna je prostě hodně dobrá. Kluci do ní narvali trochu z jiných žánrů a myslím si, že to jen prospělo. Mám k ní jednu výtku a tou je poslední píseň Jak ti šlapou Kabáti, která se na desku fakt nehodí a kazí dojem z poslechu. Když bych tuhle blbinu srovnal s předchozími, tak je fakt hrozná a neměla tu být. Tak či onak u mě má tato deska také desítku jako předchozí. Jen jsem chtěl podotknout, že jak recenzent napsal „Texty, které do své režie převzal po tehdejší Vojtkově manželce Jindřišce Milan Špalek“ tak přísně vzato hlavním textařem byl stejně vždycky Špalek. To že dost textů napsala i Jindřiška a něco málo i Pepek z ní nedělá hlavní textařku. Nevím kolik textů napsala na Děvkách (V obale napsané nejsou) Jestli třeba půlku desky, tak bych to možná uznal.

20. 05. 2022 15:14

- minstrell

Kabáti měknou a to by možná klidně stačilo. Ale stejně tak by se dalo říct, že kapela na tomto albu dospěla, což se projevuje třeba u skladeb Nejsem z USA, nebo S čerty nejsou žerty. Poprvé opravdu míchají žánry, ale slovy mjr.Halušky musím konstatovat, že len ten thrash tam chýba, len ten thrash. Ale jinak je to celkem pestrá paleta, od motorheadovskéhoRohypnolu, přes hardrockovou Certifugu, gallopovou arock’n’rollovou Nejsem z USA, bluesově načuchlou Starej bar, nebo country titulku. U ní znovu kvituju vtipnou formou pojatou kritiku tehdejší doby - divokých devadesátek: Korupce, privatizace, restituce prostituce, atd. Když to tak vezmu, tak v podstatě žádná ze skladeb na albu není ten klasicky pivní, bigbítový hit, jakým byla Žízeň, nebo Opilci v dějinách na albu minulém albu. Přitom na tomto albu je snad nejvíc potencionálně hitových skladeb a tzv. Kabátovských melodií. Vlastně všechny možné i nemožné mustry, které pak na dalších albech nesčetněkrát převařili.

20. 05. 2022 7:36

7/10 - The Keeper XIV.

Tak už to není tolik nabušené hity a míň vulgarit je také škoda, čehož kde kdo lituje - stačí se zeptat mnoha fanoušků a ti řeknou, že Kabát vyměkli. Hospody zůstalo jen nepatrně a udržel se nějaký ten humor,a a který tohle album drží nad vodou. A je také tím, co na tvorbě Kabátu oceňuji. Colorado je super věc - bohužel další coutry songy v budoucnu už jsou o dost slabší. Po tomhle albu se kapela podržela tuto úroveň několik alb. Pak zase to šlo dolů. Kéž by jim vydrželo dodnes.

15. 05. 2022 16:15

- orre

Pro mě poslední klasická deska Kabatu! Potom začal šablonovitý kolovrátek. Trpaslíci ještě s odřenýma prošli.

14. 05. 2022 16:40

- Aldus

Další vynikající deska od KABÁTů = 10/10! Perfektní hudba, perfektní texty, perfektní zvuk!!

13. 05. 2022 22:05

- themooncrow.217

Tohle album mám opravdu rád, prostě se povedlo. Tenkrát se čekalo na "Děvky2", jet podle vyzkoušeného mustru a vytřískat z toho, co se dá. Respekt kapele, že to ustála a dokázala nahrát tak silnou desku, která nemá vyloženě slabé místo. Rozumně prodlužili stopáž skladeb, přidali středních temp, ve zkušebně vyvětrali a zbavili se toho hospodského odéru, Špalek nám začal pomaloučku servírovat svá upřímná životní moudra, vše působí více propracovaně a promyšleně. Myslím si, že trochu zlehčují tvrzení, že šli do studia poněkud lehkovážně s pocitem, že to nějak dopadne. Já to vidím na dokonalou vědomou práci všech zúčastněných, kdy si dali záležet na každé notě, možná to nahráli fakt rychle, ale moc dobře věděli, co chtějí nahrát a byli stoprocentně dokonale připravení. Věděli, že jdou svým způsobem s novou kůží na trh, snad s cílem zkusit to dělat krapet odlišně, ale neztratit dosavadní fanoušky. Určitě neprohloupili, neprodělali a zjistili, že i tímhle směrem se můžou (beze ztrát, kdykoliv je napadne) vydat. Prostě odvážným štěstí přeje.

13. 05. 2022 21:41

- Kamzo

Devky,Colorado a Trpaslikov poznám zhora dolu nabok a sp5t :-)..parádne 3jo na ktorom som ulitaval a ziadna oslava sa bez nich nekonala..a konkrétne Colorado som točil dokolecka..vyborne kotúče!! Fajne recenzie a už teraz sa teším na piju ja piju rad:-)

12. 05. 2022 13:46

- mr.deadhead

Colorado je takovej přirozenej vývoj. Je zas o fous rockovější než předchůdce, ale pořád si drží vysokej standard. Na devítku akorát.

12. 05. 2022 11:59

- Avram

Kapela při vydání sama říkala, že už nikam nespěchá (pokud jde o tempo písní). Ve své době jsem ji považoval za o dost slabší než předchůdce. Ale není to tak. Vecpat na desku tolik silných skladeb, to je něco neuvěřitelného.

12. 05. 2022 11:26

Skvělá deska - David Svoboda

Colorado je pro mě nejbarevnější deska devadesátková Kabátí deska. A taky potvrzuje, v jakém skladatelském laufu celá kapela byla. Na devadesátkové tvorbě se mi líbí, že ač se z nich stala plnohodnotná Rocková kapela, tak Metalové spodky si ( oproti tvorbě o roce 2000) zachovávala. Všechny skladby mají sílu a kdybych měl říct pro mě nejlepší skladbu alba, bude to pro mě naprosto fantastická S čerty nejsou žerty. Stále 10/10.

12. 05. 2022 6:55

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07998 sekund.