RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PUHDYS - Heiss Wie Schnee


- GNT

"Odlišné stopy kytar" jsou i u skladeb Fern von Zuhaus a Marathon. V koncertní podobě Marathonu je mimo jiné přidané "zdvojení" v mezihře skladby - vedle kláves hraje stejný či podobný motiv i kytara (zřejmě Birr). Vždycky jsem si myslel (než jsem zhlédl záznamy desítek koncertních vystoupení), že Birr je jen doprovodným kytaristou; pravda je však taková, že oba kytaristé jsou rovnocenní, vzájemně se doplňovali (krásně vidět např. v sólové mezihře v Ikarusovi II.), divočejší všelijak vazbená a na efekt stavěná sóla jsou povětšinou Birrova, pečlivě vystavěné pomalejší sólové pasáže hraje většinou Hertrampf. Ovšem hlavní postavou, autorem hudby a šoumenem Puhdys je zcela jasně Birr. Bez něho by se skupina nedostala tak vysoko. Minimálně od alba Computer Karriere se začala diametrálně rozcházet studiová a koncertní podoba Puhdys. Na koncertech Puhdys přidávali sóla, skladby natahovali často více jak na dvojnásobek oproti studiové verzi (např. Der Stier - v koncertní verzi Birrova až metalová exhibice a píseň má 8 minut, na albu necelé 4). Též doporučuji koncert ve Waldbühne z r. 1982, kde mimo jiné přehráli skoro všechny věci ze Schattenreitera a je tu skvělý Birrův kytarový úvod k Ikarusovi.

21. 10. 2022 11:56

- GNT

Na počátku 80. let jsem viděl klip Puhdys, kde hráli před drážďanskými troskami - nebylo to nějaká skladba z Heis wie Schnee, možná titulní?

20. 10. 2022 13:58

- GNT

Jedna maličkost - vedle akustické kytary a riffů el. kytar můžeme v Melanii slyšet ještě jednu el.kytaru - velmi mírně zkreslenou, na první poslech splývá s akustickou.

20. 10. 2022 10:08

Bubeníci - RoBertino

Já zase našel verzi, že Schwandt a Karat v té době také vystupovali v NSR a tudíž neměl důvod odtud odcházet. Jisté je, že ve hře byl i Dietmar Ränker (Berluc), ale Klaus svým přístupem upoutal Petera. Ten se pak naučil celý koncert - a co je zvlášť pikantní pro naše fanoušky - poprvé odehrál koncert s Puhdys v ČSSR.

20. 10. 2022 9:55

- GNT

Jedno z nejlepších alb (k nim řadím ještě Sturmvogel, Perlenfischer a Schattenreiter) Puhdys.

20. 10. 2022 9:29

drobnosti - Jirka Lulek

K výměně bubeníků - vzpomínám si, že jedním adeptem byl Michael Schwandt z Karat, ale byl tak obrovskej, že se typově k ostatním "pudysákům" nehodil :-) Klaus měl rád i Neila Pearta z Rush a s poslední kapelou Neuland se rozehrával jejich songy.

20. 10. 2022 8:23

Trocha drobností - RoBertino

Jirka se určitě nebude zlobit, když přidám pár maličkostí. Správně se věnuje obalu - bylo to vůbec poprvé, kdy byla na coveru desky Puhdys nějaká jiná osoba než členové skupiny - a navíc zcela anonymní. Trošku opatrnější bych byl v oblasti textů - Birr byl sice poprvé pod nějakým textem podepsán sám, ale už v minulosti hodně jak Tilgnerovi, tak Laschovi do jejich práce "kecal", rozhodně se této stránce věnoval mnohem víc než ostatní členové. Perličkou určitě je, že Scharfschwerdtovi se Puhdys stylově nelíbili, dokud je neviděl a neslyšel naživo, pak si rychle opravil názor. Mimochodem, jeho vzorem byl John Bonham (Led Zeppelin). A druhou zajímavostí je, že Klaus byl na pomyslném žebříčku náhradníků za Wosyluse až na třetím místě... Minule se tu řešily důvody Güntherova odchodu, jak se mnohem později ukázalo, asi největším problémem prý byl vztah mezi ním a Harrym, i když ani to není nejspíš bezvýhradný důvod. Kdo se zaposlouchá do rozverné drobnosti Kein Paradies, tak mu ihned naskočí motiv jiné skladby - ano, starý dobrý Lebenszeit.

20. 10. 2022 0:50

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08411 sekund.