RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MEGADETH - Rust In Peace


10/10 (v rámci diskografie) - Demonick

Čo dodať k jednej z najlepšich metalovych dosiek všetkych čias? Zvuk by som si sice vedel predstaviť aj premakanejší, ale to je asi iba jedina vyčitka k tomuto monolitu. Fantasticky výrazná basgitara, šielené energické bicie, užasne sóla (Tornado of Souls! ) a typicky štekavy vokal - absolútny vrchol rýdzeho thrash metaloveho obdobia a zaroveň pre mňa začiatok najlepšich čias Megadeth. Naj skladby: Holy Wars, Hangar 18, Five Magics

4. 11. 2022 11:32

- Guns

A je to tedy. Deska, která je je pro mnoho fanoušků jedna z nejlepších ne-li nejlepší. S tím já se neshoduji, ale deska to není vůbec špatná. Vydala se celkem rozdílnou cestou oproti předchozím deskám. A to je možná v mém případě špatně nevím. Nicméně ještě než se vyjádřím k písním, tak musím zase trochu zhodnotit výsledný zvuk. Ten mě trochu přijde plochý a nemá potřebnou dynamiku jako u předchozích desek. I když vyloženě špatný není. Zrovna u téhle desky se mi asi více líbí ten upravený z roku 2004. Trochu mě na desce štve i Mustainův zpěv, který je zde hodně zvláštní než obvykle. Deska začíná výbornou tvrdou a propracovanou věcí Holly Wars.. která je fakt hodně dobrá pecka s pořádnými koulemi :) Druhá to je zase taková přímočařejší věc. Ovšem hodně úspěšná a dobrá. Začátek mi trochu připomíná pozdější věc od Krucipusku Láska je kurva :) Take No Prisoners to je taková celkem zmatečná věc, jako kdyby byla z první desky. Je ale dost podařená. Trochu mi připomíná pecku od Anthrax Afteshock, teda až na to časté nemění tempa. Five Magics se mi líbí hlavně díky skvělým kytarovým vyhrávkám a zdařilému konci. Poison Was The Cure to je zase takový menší výlet do dob minulých. Celkem podařená rychlá věc. Lucretia mě moc nezaujala. Za to Tornado of Souls to je jiná :) Hodně podařená věc. Ellefsonova Dawn Patrol ač mám jeho hru moc rád, tak tohle mě přišlo asi i zbytečné. A poslední štych Rust In Peace... Polaris to je zase podařená věc. Určitě bych ji doporučil poslechnou s Chrisem Polandem a ne jenom ji. Ty písně jsou i v tomto podání dost dobré. A My Creation to je hodně zajímavá věc. Hlavně díky těm kytarám, to má zvláštní atmosféru. Deska je dobrá, ale nebaví mě, tak jako předchozí desky. Za mě 8/10. Oba Davidové našli konečně dobré a spolehlivé spoluhráče. Chemie mezi nimi přetrvávala až do 1998 kdy skoro po deseti letech odchází Nick Menza a o dva roky později pak i Marty. Ovšem nepředbíhejme :)

4. 10. 2022 22:39

- Aldus

Můj první MEGADETH, kterému jsem přišel pořádně na chutˇ. Tady není o čem diskutovat = 10/10. Nadčasová deska, jedna z ikon thrash metalu, i když ikony nejikoničtější vyšly o 4 roky dříve.

30. 09. 2022 18:55

Změna - Antony

V tomto případě se s recenzí zcela ztotožňuji. Přesně takto album vidím také. Deskou začíná nepřeslechnutelná změna ve vývoji kapely, v hudebním směřování, produkci i ve způsobu komponování. Všechno začalo být ukázněnější a čistší, než na předchozích albech, současně se nevytrácí thrash feeling. Ukazuje se, jak muzikanti dokážou být v rámci stylu kreativní. Hodnotím jako dokonalé a zásadní album. Jestli mám některou MEGADETH nahrávku trošku víc rád, tak to vůbec neznamená, že by tato byla horší. 100%!

30. 09. 2022 5:05

- orre

Tak mé první seznámaní s Megadeth byla Killing v 1990 roce! Reakce? ¨Co je to za bordel proboha¨.Rust už jsem zažil jako vycházející novinku a rozdil propastný, to nepochybně, ale jako nejlepší určitě ne. 9/10

29. 09. 2022 20:47

Rust in Peace - Domy

Tak pro mě to bylo první seznámení s kapelou. Jo album zůstalo ve sbírce, ale jako u některých dalších, je u mě dnes ve stínu následujích dvou monolitů. 8/10

29. 09. 2022 19:09

- Ivo

Tak jasně, Countdown a Youtha kráčí v songwritingu o míli napřed. Cryptic je prog, to je taky jiná dimenze a Risk je určen experimentálnímu obecenstvu. Vedle nich je Rust ještě takové nevinné nedochůdče. Škoda některých nedotažených polovičatých skladeb. Ve své době jistě výborné, ale zakrátko snadno překonatelné.

29. 09. 2022 9:58

- Kamzo

Tak tu nieje o čom..a bez dlhých reči jasná 10ka..výborná recenzia!!..

29. 09. 2022 9:31

- uriah

No vidíte a já zrovna tuto desku řadím až za následující čtyři. Ty mě připadají o bod dokonalejší, vybroušenější a inspirativnější.

29. 09. 2022 9:28

- Mirdasm

Tohle album patří do zlatého fondu Thrash Metalu. Nemá slabé místo a co skladba to vybroušený diamant. Už nikdy Megadeth nic lepšího nevytvořili!

29. 09. 2022 9:18

- sanntrik

Výborná recenzia úplný súhlas 10/10.Este by som spomenul Nicka Menzu a jeho výborný výkon na tomto diele, pre mňa najlepší bubeník Megadeth.

29. 09. 2022 7:10

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09809 sekund.