PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku GLORYHAMMER - Return to the Kingdom of Fife


8/10 - rublik05

Ačkoliv nejsem nějaký extra velký fanoušek power metalu a kapelu Gloryhammer jsem zaregistroval teprve nedávno, tak „Return to the Kingdom of Fife“ je překvapivě velmi povedená deska, příjemně se poslouchá, skladby jsou melodické a chytlavé, instrumentálně jí prakticky nelze nic vytknout, bavil mě i sympatický vokální projev zpěváka Sozose Michaela, a to i přes jeho lehce nevýraznou barvu hlasu. Otvírák alba „Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost“ je powermetalová pecka se vším všudy, neméně povedené jsou i následující skladby „Imperium Dundaxia“, „Wasteland Warrior Hoots Patrol“, „Brothers of Crail“ a „Fife Eternal“, každá z těchto skladeb je hit jak vrata. „Sword Lord of the Goblin Horde“ a „Vorpal Laserblaster of Pittenweem“ na mě v rámci alba působily lehce průměrněji, stále se však ale jedná o nadprůměrné powermetalové fláky. Závěr alba obstarává dle mého názoru zbytečně dlouhá skladba „Maleficus Geminus (Colossus Matrix 38B - Ultimate Invocation of the Binary Thaumaturge)“, jež působí jako neucelený slepenec několika nápadů, které dohromady ani moc nedávají smysl, jednotlivé části by dle mého názoru mnohem lépe fungovaly jako samostatné písně. Gloryhammer velmi mile překvapili, za mě velká spokojenost, takovou parádu jsem v žádném případě nečekal. Takhle mě naposledy potěšil Marius Danielsen a jeho geniální, ještě o třídu lepší „Legend of Valley Doom, Part 3“. Krásná práce.

17. 01. 2024 14:01

- kyb

Michael je bezesporu kultivovanější zpěvák, což dokázal na obou koncertech, na kterých jsem byl a v porovnání s těmi asi šesti s Thomasem zasáhne každou notu správně a není vám za něj místy trapně. Tak to důležité bylo řečeno, ale mě na nahrávce Thomasův hlas chybí, taky mi příjde, že se ubralo na počtu nástrojů, chybí mi větši epičnost, slyším tam jen kytary, bicí a klavesy. Taky jsem nikde nedohledal jak moc se na tom vůbec Bowes podílel. Za mě po jednom poslechu vyhrává McSix, páč tohle je vlastně furt to stejné, ale MxSix přidává otisk Orden Ogan. 7/10

14. 07. 2023 23:08

- htaedas

Tak to je vtipný. Já mám dojem, že to bylo obráceně. Ale je to jedno. My buďme rádi, že máme víc muziky. Kdybychom věděli všechno zákulisí, tak nemáme co poslouchat a tento web mohou zrušit. Opravdu nechtějte vědět všechno.

30. 06. 2023 20:53

pro sandrider - Moloch

Pokud vím, tak Thomas odešel sám. Prý mu (jako velkému slušňákovi a vyznavači hyperkorektnosti) vadilo, jaké silně nekorektní výrazy používají ostatní členové formace v rámci interní kapelní komunikace. :-) Tak se to alespoň v době jeho odchodu prezentovalo. Jaký byl ale skutečný důvod, snad nikdy pořádně vysvětleno nebylo.

30. 06. 2023 16:37

- sandrider

A nebylo to tak, že Thomase vykopli? Důvod jsem nikde nenašel.

30. 06. 2023 10:19

- htaedas

Já jsem z alba nadšený a naopak ho minimálně považuji za lepší jak předchozí album. To sice bylo takové nabušenější, ale z hlediska melodičnosti vítězí nové album. Stejně tak je pravda, že Winkler je výrazově výraznější :-) zpěvák a měl jsem tudíž po prvních ukázkách o nového zpěváka strach, že to neutáhne. Nakonec to odzpíval s přehledem, akorát u toho tolik neřve jako Winkler. Poslední epická skladba je výborná, konec parádně graduje a zakončení skladby refrénem z úvodní skladby po intru byl perfektní nápad. Twilight Force se svými dvěma epic skladbami na letošním albu se krčí někde vzadu. Celkově musím taky pochválit i kytarovoklávesová sóla. Jako spojnice s Alestorm odkazuje skladba Wasteland Warrior …, jinak si však Gloryhammer jede to svoje. Velká spokojenost.

30. 06. 2023 8:17

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.083 sekund.