CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Yngwie MALMSTEEN - Magnum Opus


Magnum Opus - 8,5/10 - Deny

Nadprůměrná deska. Ale ne skoro geniální, jako ta předchozí a už vůbec ne jako Odyssey - jasná jednička v Malmsteenově diskografii. Jsem zvědav, jak Pepsi vyhodnotí další počin. :-)

11. 07. 2023 18:16

8,5/10 - Zdeněk

Určitě je to skvělá nahrávka. Jenom nějak nemůžu strávit úvodní song. Podobně jako u předchozí desky nepatří k těm nejlepším skladbám. Závěrečné skladby jsou taky mírně pod průměrem. Chybí mezi nimi pecka typu Pyramid of Cheops. Takže 8,5 za Magnum Opus a 9,5 za Seventh Sign.

11. 07. 2023 11:37

Pro mě - blackwhit

nejlepší Yngwieho album. Urcite zpusobeno do jiste miry tim, ze bylo prvni, ktere jsem slysel...a dodnes si ho obcas pustim.

10. 07. 2023 14:00

- Jan Skala

Člověče ode mě určitě ne, přece jen mám Olomouc poněkud z ruky, takřka přes celou republiku.

10. 07. 2023 12:44

To Pepsi - Kolík

Bude recenze koncertu Glenna Hughese v Olomouci? Dík za odpověď.

10. 07. 2023 10:18

- Crust

Jsem nepochybně zaujatý, protože Magnum Opus byl první materiál, co jsem kdy od Yngwieho slyšel, ale pro mě je to skutečně nomen omen, Malmsteenovo životní dílo. Ač je The Seventh Sign v mnoha ohledech podobné, přišlo mi vždycky jen jako chudý příbuzný, zdaleka totiž nemá tak silné skladby a tak dobrý zvuk jako Magnum Opus, které má sice taky pár slabších momentů, ale jinak funguje skvěle jako celek. Období 1995 až 1997 beru jako jeho umělecky nejsilnější období, třeba taková Id Die Without You je jeho nejlepší a zároveň nejméně kýčovitou a patetickou baladou, samozřejmě pořád v mantinelech nalakovaného kytarového manekýna s vysokými podpatky a chlupatou hrudí v rozhalené košili s nařaseným barokním fiží. The Only One je jedna z jeho nejchytlavějších skladeb, jeden z těch hitů, který se narodil do špatné doby a nedostal šanci se hitem stát. Uměleckou vyspělost ale vidím i v tom, že dokázal vystavět tak vyzrálá sóla, jako je třeba právě v Cross The Line, u kterého se sice ke konci taky utrhne ze řetězu, ale ta první půlka, to je dokonalá sada pečlivě volených krémových tónů, hraných na krkový snímač v bluesové stupnici a rytmicky přesně dávkovaných do houpavého rytmu v pozadí, že je to prostě ve výsledků jedno z jeho nejlepších sólových představení v kariéře. A abych podpořil svoji tezi o nejlepším období, tak něco podobného zopakoval i o rok později v coveru In The Dead Of Night na Inspiration. Vengeance jsem kdysi přinesl na základní škole jako referát do hudební výchovy. Náš učitel, rockový multiinstrumentalista, který sice znal Satrianiho i Vaie, ale Malmsteen už byl mimo jeho radar, byl nadšen jak z jeho sólových výpadů, tak i z faktu, že kdejaká kytarová kudrlina je ve skladbě podpořena identickou baskytarovou linkou. Pro kontext nutno dodat, že většina spolužáků na referát tehdy nosila Britney Spears, Lunetic, v lepším případě Kabáty. Jinak ale album trestuhodně zapadlo asi jak komerčně, tak i v rámci Malmsteenovy diskografie, protože dneska už z toho hraje opravdu jen velice výjimečně, možná kvůli asociaci s jeho tehdejší manželkou, z které se, pokud si dobře vybavuju, později stala BDSM domina. Jinak souhlasím zde s názory, že umělecký pád, trvající bohužel již déle než jeho hvězdné období, nastává až s War To End All Wars.

7. 07. 2023 11:02

vysoká kvalita - The Keeper XIV.

Úroveň nahrávky zde zůstala stejná jako minule velmi, velmi vysoká. Jedno z YM nej alb. Myslí, že snad až "War .." je teprve konec.

7. 07. 2023 4:49

- orre

Tak nevím, ale Facing The Animal rozhodně jako demo nezní a s Powellem a Levénem natočil taky výbornou desku!

6. 07. 2023 14:04

Zdaleka... - Kolík

...se neposlouchá tak dobře, jako předchozí deska. Dost skladeb bych vypustil. Vůbec nejlepší by bylo pár nadprůměrných songů přidat na Seventh Sign a udělat z něj dvojalbum. Za Magnum Opus 7,5/10.

6. 07. 2023 10:10

- ToPi

Poslední opravdu povedené album. A také poslední, které nezní jak demo z garáže. Na dalších albech už je totiž úplně jedno, kdo zpívá, neboť jeho snaha je nekompromisně zabita. Magnum Opus je o něco slabší než jeho předchůdce, a to hlavně díky tomu, že mnohé motivy nejdou nosné a některé jsou dokonce nadmíru otravné. Na druhou stranu, hodně je i těch, které převyšují i to nejlepší z minulého alba. Zajímavé je, že se s recenzí dost liším v názoru na to, které skladby patří k těm lepším a naopak. Každopádně výborné album, ke kterému se rád vracím

6. 07. 2023 7:37

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07937 sekund.