Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VAZIO - 8.9. - 13.9.2024, PÍSEK, PRAHA, BRNO

Již na konci srpna se vydají black metalisté VAZIO ze Sao Paola na měsíční šňůru napříč Evropou. Na své pouti budou šířit zkázu ze své nové desky NECROCOSMOS. A zrovna uprostřed turné, když budou v nejlepším, zastaví se i třikrát v ČR. A nebude to jen tak, na pražském koncertě 10.9. pokřtí novou split kazetu s místními zhýralci SEKEROMLAT.

Skupina VAZIO byla založena roku 2016 v betonovém pralese Sao Paola ostřílenými muzikanty ze skupin Armagedom, Social Chaos, Nuclear Frost, Creptum a Hellight. Hned v roce 2017 se podívala do ČR, kde v pražském Broukovi prezentovala své debutové EP spolu s další skvělou brazilskou punkovou smečkou ODIO SOCIAL. Od té doby se kapela pevně zakořenila v metalovém i punkovém undegroundu nejen jižní Ameriky. VAZIO nejen že tvoří vlastní hudbu, ale také pořádají koncerty kapelám z celého světa pod hlavičkou SINFONIA DE CAES a podílejí se např. na pořádání MASTERS OF NOISE FEST. Hudba VAZIO se vyznačuje mystickou okultní atmosférou, rychlými výsypy a velmi originálním rezonujícím zpěvem, který se zařezává hluboko do mozku. Tato kombinace dává skupině opravdu jedinečnou tvář a těžkou se k ní hledá nějaké přirovnání. Po prvním EP vydali VAZIO v roce 2018 skvělý LP split nazvaný - Avaritia Furorem Ignorantia, na jehož vydání se podílelo i několik labelů z ČR. Kapela ve svých aktivitách nepolevila a do dnešních dní vychrlila z hlubin pekla na svět několik dalších EP, živáků, splitů, ale i velkých alb. To poslední nese název NECROCOSMOS a při jeho poslechu mrazí. S touto deskou se VAZIO vydají na sklonku léta do Evropy na NECROCOSMOS OVER EUROPE TOUR 2024.

První českou zastávkou jejich tour bude Písek a to v neděli 8.9. v klubu Smart, kde je doplní velmi pestrá směsice kapel. K jejich stylu bude mít nejblíže místní skupina MEGELNYK s temnou kombinací black/death metalu. Z Týnu nad Vltavou předvede svou extreme HC palbu úderka RABIES. Celou situace uklidní instrumentál art metalový VIVAT JOE z Prachatic.

V pondělí si chlapci na jihu odpočinou, aby nabrali spoustu nových sil na velký mejdan, který se bude konat v úterý 10.9. v pražském Broukovi. VAZIO sice nedávno vydali velkou desku, ale žádný tvůrčí odpočinek se nekonal. Hned se pustili do nahrávání pěti nových válů na split kazetu s pražskými démony SEKEROMLAT. A toho večera bude tento počin oběma kapelami řádně znekřtěn substancemi všeho druhu a skupenství. Záštitu nad vydáním kazety nese true undergroundový label VŘESOVÁ STUDÁNKA a tak je jasné, že se bude jednat o sataňizmus nejvyšší kvality!

Turné pokračuje směrem za hranice na východ. Ale ještě než naší zemičku VAZIO nadobro opustí, střihnou si koncert ve středu 11.9. v Brně – Kabinet MÚZ. Zde jim budou sekundovat další výteční blackmetalisté NĀV z Jindřichova Hradce. Dále pak místní thrash/black smečka KAL a melodic/death/thrash AMORGATE. Akce v Praze a Brně jsou pořádány pod hlavičkou NOISE WOLVES FAMILY.




 
webmaster vadder ©2006

stránka byla načtena za 0.02833 sekund.