Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MARCO MENDOZA, LORD BISHOP ROCKS - 12.11.2024 – KOLÍN, Městský společenský dům

Již po několikáté se k nám vrací fenomenální baskytarista, skladatel a zpěvák Marco Mendoza, člen superskupin THE DEAD DAISIES, WHITESNAKE, THIN LIZZY, TED NUGENT, BLUE MURDER, JOURNEY. Tentokrát je to opět s jeho sólovým projektem a navazuje tak na veleúspěšnou evropskou část turné na podporu jeho zatím posledního alba "New Direction".

Marco Mendoya je jedním z nejvytíženějších a nejvyhledávanějších baskytarových hráčů současné epochy. Začal v raném mládí hrát na kytaru, kterou později vyměnil za baskytaru, když kapela, ve které působil, potřebovala hráče na tento nástroj. Prvním albem, na kterém se objevil, byla sólová deska Billa Warda z Black Sabbath, nazvaná "Ward One: Along The Way" v roce 1990. V roce následujícím byl přijat fenomenálním kytaristou Johnem Sykese do formace BLUE MURDER, ve které působil do roku 1993 a podílel se na albu „Nothin´ But Trouble“. V roce následujícím se objevil ještě na živáku „Screaming Blue Murder“, ale to už fungoval v řadách znovuobnovených THIN LIZZY (spolu se Sykesem,Gorhamem, Whartonem a Brianem Downeyem). Kapela v roce 2000 vydala album "One Night Only", to už ale Mendoza začal na další tři roky nahrávat a cestovat po boku kytarového šílence Teda Nugenta. V období jeho působení v THIN LIZZY ještě stihl nahrát několik alb Johna Sykese a dalších umělců, a v roce 2000 se objevil také na sólovce Davida Coverdala „Into The Light“.

Rok 2004 ho zastihl na turné se skupinou WHITESNAKE, aby se v další sezóně opět vrátil na dva roky do THIN LIZZY. Později přijal nabídku George Lynche (ex- Dokken) a pokračoval v koncertování s LYNCH MOB. Kromě spolupráce s mnoha dalšími hudebníky na jejich projektech se několik let objevuje v řadách skupiny BLACK STAR RIDERS (následovníka THIN LIZZY) nebo v super group THE DEAD DAISIES.

Lord Bishop Rocks je vzrušující a nadané rockové trio. Míchají svou značku hard rocku, funku, blues, jazzu, reggae a punku ovlivněného 70. lety – spojují to do zvuku, kterému říkají Hendrixian Motör Funk.

Více zde




 
webmaster vadder ©2006

stránka byla načtena za 0.03573 sekund.