BON JOVI - Forever
Krom nového alba vyšel i komplexní, čtyřdílný...

DOMAIN - The Artefact
A ešte jedna vec v súvislosti s Grave Digger -...

DOMAIN - The Artefact
Album som si vypočul a s čistým svedomím môžem...

MOTORBAND - 007
Obrovské ego šéfa Matejčíka opět zbytečně...

MOTORBAND - 007
Budu se asi rouhat, ale Made In Germany se mi...

MOTORBAND - 007
Sedm zpěváků .. Motorband se mi líbil v době...

MOTORBAND - 007
Motorband byla vždy pouze průměrná kapela, co na...

VADER - Litany
Jedna z nejlepších desek nejen Vader, ale i...

MOTORBAND - 007
Sedmé studiové album Motorbandu s názvem „007“ má...

BURZUM - The Land Of Thulé
Každopádne tým, že si tu napísal komentár sa ním...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2010 (Ascela)

Další rok je za námi a protože u nás v redakci všichni trpíme sklonem k nostalgickému ohlížení, nabízíme vám své bilance uplynulých 12ti měsíců. Ty budou vkládány víceméně abecedně podle nicků (a iniciativy) jednotlivých redaktorů, a to v každý všední den. Dnes startujeme, slovo má Ascela:

Rok 2010 byl pro mne zejména objevováním metalcoru a post-hardcoru/screama. Pronikla jsem do těchto žánrů a jejich odnoží poměrně důkladně, proto předkládám zajímavá alba, která v tomto roce vyšla. Nejsou obyčejná, průměrná, zapomenutelná. Rozhodně stojí za to je mít ve své domácí kolekci.

Alba (abecedně řazeno)

ALESANA – Emptiness
Post-hardcore/screamo banda z americké Severní Karolíny působí v hudebním světě již od roku 2004 a jejich poslední album Emptiness do letošního výčtu určitě patří. ALESANA je postavená zejména na kontrastu – tvrdost a agresitiva vs. čistá melodičnost. Kdo si tedy libuje v moderních stylech, pro něj je Emptiness jako stvořené.

ASKING ALEXANDRIA - Stand Up And Scream
Britští týpci ASKING ALEXANDRIA jsou také novou a moderní skvadrou. Berou si na paškál množství tvrdých stylů, které umně kombinují, mixují, prostě a jednoduše si s nimi hrají – a s jakou lehkostí! Stand Up and Scream je velmi barevná deska pro nekonzervativní posluchače, kteří se rádi nechávají unášet muzikou ve stylu post/synth/metal/core.

Serj Tankian - Imperfect Harmonies
Co se dalo čekat od Serje Tankiana? Kdo tušil nějaký úlet, vsadil na správnou kartu. Tvrdé kytary a hrubé vokály „byly odejity“ a hlavní slovo dostaly jemné melodie orchestrálních nálad. Tankian je prostě střelec, který tento cíl neminul a zasáhl do černého. Imperfect Harmonies je emotivní a melodické album, které však rockové kořeny nezapře.

SHOGUN TOKUGAWA - Y3ARS
Post-hardcore/screamo překvapení z města piva – Plzně. Výborné debutové album Y3ARS vytvořené „pod dohledem“ Kaye Buriánka (SUNSHINE) zní zahraničně a je pořádně našláplé. Jen tak dál, kluci!

UNDEROATH - Disambiguation
Netrpělivě očekávaná placka floridských věrozvěstů přišla na svět na sklonku roku. Zásadní personální změna (výměna bubeníka/vokalisty Aarona Gillespie) však americkými pošuky vůbec neotřásla, a tak mohlo vzniknout výborné temné album, nesoucí se na vlnách moderního metalcoru. UNDEROATH to však umí na jedničku a stojí za to si je vyslechnout do posledního tónu.

KONCERTY:

MUSE – Rock for People, 5.7.2010
Kdo nebyl v létě na Rockáči, ten o dost přišel. První koncert britských alternativních rockerů MUSE v našich končinách stál za všechny prachy. Propracovaná show, projekce, lasery, prostě dotaženost ve všech směrech. A hudební projev? Muzika zněla jako z CD až mrazilo, zvuk čistý jak křišťál a husí kůže tancovala celé dvě hodiny. Krása!

SEPTIC FLESH – Abaton, Praha, 2.10.2010
Charismatičtí jižané SEPTIC FLESH vědí, jak udělat správnou show. Na intenzivní koncert z pražského Abatonu určitě mnoho z nás nezapomene. Silné melodie nejen z posledního trháku Communion zaplavily prostor klubu, atmosféra byla úžasná a orchestrální prvky byly skvěle slyšitelné, co více si přát!

Ascela             


Související články:
Redaktorská bilance (Martin)
Redaktorská bilance (Pagan)
Redaktorská bilance (Pepsi Stone)
Redaktorská bilance (Ray)
Redaktorská bilance (Savapip)
Redaktorská bilance (Venca Votruba)
Redaktorská bilance (Veronika)


Vydáno: 06.01.2011
Přečteno: 4388x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11509 sekund.