RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




OBSCENE EXTREME 2005 (Silence Sucks)

Na tohle DVD jsem se velmi těšil, protože jsem byl opravdu velmi zvědavý, jak tento dnes již kultovní festival probíhá. Do Trutnova jsem se ještě osobně nevydal, takže se není ani čemu divit. Na co jsem se ale netěšil, byla tato recenze, protože je velmi těžké toto DVD nějak popsat, ba dokonce zrecenzovat. Jsou dvě možnosti, vzít to hodně přísným okem a rozpitvat celkovou úroveň a nebo uznat, že tohle DVD prostě není žádný profesionální projekt, ale zcela jasně sympatický dárek pro nažhavené milovníky ug scény. Samozřejmě těch hodně brutálně zaměřených. Ano, po technické stránce jsou na tom oba disky bídně. Roztřesená kamera a špatný zvuk (hlavně záběry z podia jsou na tom dost špatně) nejsou moc příjemná záležitost, ale mohlo to být horší... Co se týče obrazu, tak se velmi cení aspoň přítomnost tří kamer. Sice nečekejte akční střihy, ale prostřih jednou za čas je velmi osvěžující. Přiznám, že největší výhrady mám prostě ke zvuku. Chápu, že to vzít z mixu a následně namíchat není žádná sranda, ale kvalitu by to zvedlo o 200%. Hned by to bylo úplně o něčem jiném. Grind je totiž hudba, co vyžaduje dobrý zvuk, jinak se jedná o nemilosrdný bordel. Když mluvím o technické stránce DVD, tak samozřejmě nesmím zapomenout na menu. To mohu opravdu pochválit. Je velmi slušné a přehledné. Menší výtku bych měl k seznamu kapel. Myslím, že by neuškodil také seznam skladeb, ale to je jen takové celkem nepodstatné rýpnutí, protože o názvy vůbec nejde.

Co se týče hudby, tak máte o zábavu postaráno na hodně dlouhých večerů. Pochybuji, že to celé někdo shlédl na jeden zátah. Jestli se takový blázen opravdu našel, tak myslím, že má dokonale na nějakou dobu vymyto... Je to záplava tolika hudby, že je to prostě nemožné. A co mě zaujalo? Jako první skvělý němci SUFFERAGE s krásně „čistě“ zpívající dívčinou. Ta ženská musí být pěkný divoch.. Poté psychopatický projev GUTTED a z celého prvního disku zcela jasně FLESHLESS, kteří dostali po zásluze prostor na dvě skladby. Je srandovní, jak na vás jejich hudba po takové předešlé smršti bude působit skoro až vyměklým dojmem. Přesto je hned po prvních riffech zcela jasné, kdo prostě umí. Klasika. Co se týče DVD číslo 1, tak se nesmí zapomenout na největší úchylárnu festu – GRONIBARD. Pusťte to schválně celé rodině a zkoumejte reakce... Z druhého disku mě nejvíc dostali mí oblíbenci ABORTION.

Zastavil bych se také u obsazení festivalu. Myslím, že ročník 2004 byl jeden z těch relativně slabších. Moje posvátná trojice začínající na písmeno i, tedy INHUMATE, INGROWING A ISACAARUM, tentokrát chyběla. Celkově myslím, že se jiné ročníky představily zajímavější smečky. Nemohu ale pořádně soudit, když jsem na akci nebyl, že? Suma sumárum má DVD z Obscene Extreme 2004 stále dost nedostatků, ale i tak z něho mám radost, protože prezentuje strašně moc kapel, které by se normálně k posluchačovu uchu těžko dostaly. Uvidíme, jak dopadl zatím poslední ročník. Jsem opravdu zvědavý...

Venca Votruba             
-


www.obscene.cz

Seznam skladeb:
DVD 1:
DEFORMED
MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY
FLESHGORE
SUFFERAGE
DETRIMENTUM
GUTTED
PSYCHOFAGIST
MINDLFAIR
WASTEFORM
FLESHLESS
BIRDFLESH
BRODEQUIN
GRONIBARD
BLOOD
EXTREME NOISE TERROR
SCREAMING AFTERBIRTH
INSANE ASSHOLES
BLOODY DIARRHOEA
+ HELL.CZ
+ rozhovory
+ stage diving manuál


DVD 2:
LAHAR
GROBAR
WARSCARS
DESPISE
ANTIGAMA
POPPY SEED GRINDER
AMPUTATED
ABORTION
CLITEATER
GODLESS TRUTH
REQUIEM
EMBALMING THEATRE
EMETH
PROSTITUTE DISFIGUREMENT
RESURRECTED
GRIDE
ROMPERPROP
BUTCHER ABC
NATRON
UNCURBED
SQUASH BOWELS
GENERAL SURGERY
LE SCRAWL
DESPONDANCY
COMA
PIGSTY
ŠKODA 120

rok vydání: 2005
Čas: 336 minut


Vydáno: 16.01.2006
Přečteno: 2778x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09881 sekund.