NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WHITE LION - Big Game

Dlouhatánské turné k desce „Pride“ zřejmě White Lion důkladně vysálo. Těžko si jinak vysvětlit určitou impotenci, která se objevuje na nové desce „Big Game“. Při povrchním pohledu se může zdát, že u White Lion zůstalo vše při starém. Ubrečený vokál Mika Trampa, kytarová virtuozita Vitto Brata, chytlavé melodie, dostatečně razantní písně, aby se dalo mluvit o hard rocku, dostatečně sladké provedení, aby si kapela udržela pozornost i ženské části publika. White Lion znovu kromě šťourání do mezipohlavních vztahů neváhají sáhnout i k vážnějším tématům. A znovu (už minule jsem naznačoval, že právě přítomnost hitů je to, co tlačí White Lion mezi elitu) najdete přesvědčivé a nadčasové kousky.

Co se tedy tak zásadního změnilo, že „Velká hra“ zaostává za svými předchůdci? Snad jen tolik, že pokud jsem v minulých dílech nepovažoval za nutné se zmiňovat o obyčejných písničkách, bylo to proto, že netvořily podstatnou část alb. Na „Big Game“ je potřeba špendlíčkem kopat, prstíkem hrabat… Naštěstí i zde na vás vypadnou čerstvé a povedené melodie.

A jde především o ty skladby, ve kterých White Lion útočí na obě signální soustavy a nutí k zamyšlení. Posmutnělá balada „Broken Home“, vyprávějící o tom, jaký vliv na děti má rozvod rodičů, je jedna z nejlepších, nejprožitějších a nejupřímnějších věcí, která kdy z dvojice Tramp – Bratta vypadla. Závěrečná pomalejší „Cry For Freedom“, rozvážně chytlavá věc s velice šťavnatým feelingem, navazuje na to nejlepší z dob minulých. Mikova plačtivost je totálně na místě, z písně dýchá rozechvělé napětí. Krásně čitelné nástroje a dokonalý Vito se svým kytarovým kouzlením (které bývá stále častěji přirovnáváno k Eddie van Halenovi) táhnou „pláč“ k dokonalosti. Že se jedná o jedny z nejdůležitějších songů na desce dokazuje i obálka alba, kde za bílým lvem pózuje v pozadí Bílý dům, vyjadřující vliv politiky a sociálních otázek na život. Do třetice všeho nejlepšího, Alicem Cooperem načichlá, výhružně znějící, kousavá melodie „If My Mind Is Evil“, ve které White Lion dokazují, že dokáží i zahrozit.

Na „Big Game“ se násobí rozporuplnost kapely. I přes snahu znít divoce jsou stále White Lion sladcí a hodní kluci. Vezměte jejich apel k víkendovému řádění „Let´s Get Crazy“ (jedna z nejdivočejších věcí v celé éře White Lion) a zkuste si představit, jak by asi s takovýmhle nápadem naložili grázlové z Mötley Crüe. I přes trvale sladkou polevu se White Lion pouští do tak závažných témat, jako je vzpomínka na grínpísáckou loď Rainbow Warrior, zničenou francouzskou tajnou službou. A přitom zní tenhle song tak pozitivně, že vám možná zacuká tělem, ale rozhodně nepřinutí v tomhle tanci zapojit i nějaký mozkový závitek. Připojte tradiční jásavé (a tentokrát hodně průhledné) ještě láskyplné či už láskyprázdné songy (Goin´ Home Tonight“, „Don´t Say It´s Over“, „Babe Be Mine“) či vcelku zbytečnou coververzi „Radar Love“ a výsledek je takový, jako je.

„Big Game“ netřeba hned odsuzovat. Bylo by i přehnané tvrdit, že jde o zápis černým písmem do kapelní historie (přesto se jedná o spodní stupínek jejich diskografie). Kdyby došlo na vytváření výběru nejpovedenějších skladeb White Lion, „Big Game“ by bezpochyby mělo v takové kolekci své zástupce. Na poměry téhle bandy je to ale přece jen poněkud sterilní zápis, kterému chybí drive a který zapadne bez většího rachotu mezi kupu obyčejných a podobných desek. To, že se deska příjemně poslouchá, ještě nemusí být zrovna recept na úspěch. Ke cti White Lion nutno přiznat, že si z téhle kapitoly vzali důkladné ponaučení.

Savapip             


www.returnofthepride.com

Seznam skladeb:
1. Goin' Home Tonight
2. Dirty Woman
3. Little Fighter
4. Broken Home
5. Baby Be Minev 6. Living On The Edge
7. Let's Get Crazy
8. Don't Say It's Over
9. If My Mind Is Evil
10. Radar Love
11. Cry For Freedom

Sestava:
Mike Tramp - zpěv
Vito Bratta - kytara
James Lomenzo - baskytara
Greg D´Angelo- bicí

Rok vydání: 1989
Čas: 53:03
Produkce: Michael Wagener
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1985 – Fight To Survive
1987 - Pride
1989 - Big Game
1991 - Mane Attraction
2008 - Return Of The Pride

Související články:
WHITE LION - Fight To Survive
WHITE LION - Pride


Vydáno: 15.12.2008
Přečteno: 3898x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
dal bych vícSavapip tady trochu...2. 01. 2009 20:43 heide


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0917 sekund.