DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEBUSTROL - Rwanda

Rychlost, nasranost, nesmlouvavost... To jsou hlavní atributy nové fošny „Rwanda“ tuzemské legendy DEBUSTROL. Kolinss se rozhodl vrátit k brutalitě vynikající desky „Vyhlazení“ a tak také udělal. Dokonce bych řekl, že kapela natočila celkově nejrychlejší a nejpřímočařejší desku své historie. Je to palba, která sice sem tam zvolní, ale ve své podstatě jede pořád ve svých vysokých otáčkách. Což samozřejmě není na škodu. Relativně krátká stopáž je příjemná, vše jede jak po drátkách. DEBUSTROL prostě natočil ryzí thrash metalové album.

Má to však své ALE. Tak nějak mi přijde, že tentokrát se veškeré síly vložily do agresivity jako takové, přičemž už se méně hledělo na samotný hitový potenciál jednotlivých skladeb. Vím, slovo hit zní u DEBUSTROLu hrozně, ale vzpomeňme si, kolik pecek této mašiny snad doslova zlidovělo. Z „Rwandy“ se mi nic do mozku výrazně nezapsalo. Možná vypalovačka „Peklo takhle zní“ má takové ambice. S přivřením oka také „Vůdce je vůl“, která je ale na druhou stranu nejspíš tím nejsilnějším momentem celé desky. Přimixování projevu samotného Hitlera byl šťastný krok, který prostě do muziky a celkové nálady skladby, a nejen jí, naprosto sedí.

S čím se ale nedokážu pořád srovnat, je zvuk. Ten se snaží být moderní, hozený do HC, což celkem i je. Nemá však koule! A to je největší chyba „Rwandy“. Kytary jsou podivně ploché, díky čemuž není muzika dostatečně průbojná. Věřím, že kdyby výsledný mastering byl daleko větší masakr, zvedlo by to celou nahrávku o sto procent. Holt mám ale asi jiné představy, než samotní stvořitelé. Ostatně, setkal jsem se už i s opačnými názory, které tvrdily, že je zvuk výborný. Holt je to o vkusu.

V každém případě je „Rwanda“ o něco kompaktnější záležitost, než předcházející „Přerushit“. Na druhou stranu, jak jsem již zmínil, neobsahuje tak výrazné kompozice. DEBUSTROL má v diskografii lepší desky, což ale neznamená, že se jedná o špatnou záležitost.

Venca Votruba             

Kolinss je ve skutečnosti velmi veselý chlápek. Možná je to proto, že svý 'vnitřní démony' vypouští ventilkem DEBUSTROLu. A přesně tenhle uvolňující účinek dokáže přenést i na své posluchače. Takže svým způsobem dělá hodně záslužnou činnost :-). Tentokrát si jako hlavní téma desky vybral nejhorší genocidu od II. světové války, kdy ve Rwandě v roce 1994 zmagořenej kmen Hutuů napadl minoritní část Tutsiů. Západní svět víceméně nečinně přihlížel, za což se dodnes stydí a jakákoliv zmínka o Rwandě je pro něj velmi citlivá. To znamená ideálně nosné téma pro metalové album. Kolins v rozhovoru na našem zinu zmiňuje určitý návrat k albu „Vyhlazení“. To je určitě dobrá zpráva pro všechny, kterým se modernější ksicht DEBUSTROLu tolik nezamlouval. Toto album pak představuje ideální kompromis pro oba tábory. „Rwanda“ na vás vyhřezne obrovskou masu thrashingových HC riffů, podporovaných zatraceně jadrnými texty, díky čemuž vás DEBUSTROL nedokáže nestrhnout. Žánrově se jedná o nadstandardní nahrávku, ostatně přesně tak, jak jsme u této kapely zvyklí. Ovšem opět nepřidává nic, co by z nadprůměrného hodnocení nutilo učinit ještě vyšší. Jako projímadlo k odstranění vaší duševní nasranosti však působí dokonale!
Pagan 7/10

cms.debustrol.cz

Seznam skladeb:
1. Rwanda
2. Peklo takhle zní
3. Alláhova krev
4. Vůdce je vůl
5. Hra na smrt
6. Pornokrist
7. Bůh žehnej Americe
8. Emofiliak
9. Vietkong
10. Deníky mrtvých
11. Vím kdo mě zabil
12. Tibet

Sestava:
Kolinss – kytara, zpěv
Trifid – kytara
Zed – baskytara
Skull II – bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 34:30
Produkce: Kollins
Label: Sokol's Power Voice
Země: Česká republika

Související články:
DEBUSTROL - Svět co zatočí s tebou
DEBUSTROL - XX let totálního masakru (DVD)


Vydáno: 11.06.2009
Přečteno: 6305x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nejhorší plackaNe možná,ale...29. 02. 2020 6:02 Kerim
Debustrol - RwandaMožná nejslabší...28. 02. 2020 15:04 Sagi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09044 sekund.