IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Petr STANĚK (LiveEvil) – Vyvinuli jsme se, a tím jsme se i změnili

Není nad příjemný pozdně letní rozhovor, tentokráte s frontmanem elektrometalové formace LiveEvil. Petra Staňka není třeba představovat více... Pojďme se tedy podívat, jak to vypadá s přípravou jejich nové desky.

Zdravím, jak vypadá léto u Liveevil?
Ahoj, taky vás všechny zdravím ! LiveEvil odehráli několik festivalů a stále ve volnu nahrávají desku.

Děláte na nové desce, v jakém stádiu se právě nacházíte?
Celkem se nám to skrze čas kouskuje. Chvíli jsme ve studiu a pak zase ne. Tohle nahrávání je celkem zvláštní právě tím, jaký má průběh. Teď jsme měli celkem dlouhou pauzu. Je to dlouhá štace.

Na vašem webu se lze dočíst, že nové album je zároveň novou kapitolou vaší tvorby. Je to myšleno tak, druhá deska bývá pro kapelu vždy dost zásadní?
Skladba "Monster World", ke které se ta fráze vztahuje především, je určitě jiná, než skladby z ArctAngel. Je fakt, že se dá jednoduše odvodit, kam bude směřovat deska, ale nenechte se příliš unést svými pocity. Pokud za sebou máte vcelku úspěšný debut, je pro vás následník výzva. Takže z tohoto úhlu pohledu zásadní......ovšem jen pro tento moment. Vše co děláte s tím, že vám na tom záleží, se lehce stane zásadní.

Kam s novým kotoučem směřujete? Budete se stále držet rock metalových vod s elekronikou, jako tomu bylo u debutu ArctAngel?
Těžko se mi nachází slova pro srovnání. Elektronika tam bude. Snad méně rocku...podívej, ono je to prostě dělaný s odstupem tří let. A tři roky je celkem dlouhá doba na to, aby člověk udělal krok jinam. Obzvlášť to platí u muziky. Rocku je trochu méně. Bude to i o něco víc nařvané a podlazené kytary natolik, že se na to rock prý vlastně hrát nedá. Přitom tam zřejmě bude. "Monster World" je z těch tvrdších skladeb.

Druhá deska vyjde co nevidět. Jak se ale vůbec zpětně díváte na vaší první desku "ArctAngel"?
Teď jsem ji dlouho neslyšel z kotouče. Skladby z "ArctAngel" jsou však zatím našim jediným repertoárem na koncertech a baví nás pořád je hrát. To je si myslím moc fajn. Je to dobrá deska. A když si vzpomenu, že jsme se při nahrávání spoléhali na sebe a podmínky nebyly kdoví jaké ....... je tam spousta dobrejch skladeb. Miluju ji.

Jak byste srovnali první a druhou desku? Jedná se o naprosto rozdílné směřování či spíše vývin?
Obojí. Je to alchymie mozku. Impulsy a chutě mi přinesly návod. Nechtěl jsem nezbytně navazovat. Chtěl jsem letět dál. Vyvinuli jsme se, a tím jsme se i změnili. Jsme v pubertě. Nesporně.

Vaše elektronické „doplňky“ vám kouzlí Marty Friedman z Forgotten Silence. Je tedy jen vaším elektronickým hostem či právoplatným členem kapely?
S Mártym jsme domluvení pouze na spoluuskutečnění nahrávky. Márty je hudebně vcelku vytížená persona. Třeba spolu jednou staneme i na pódiu, třeba nikdy. Osobně moc fandím oběma jeho kapelám Forgotten Silence a Memoria.

Zaslechla jsem něco o účasti orchestru... Co je na tom pravdy?
Teď bychom zašli příliš daleko, abychom mohli zcela pootevřít kuchyň. Nechte se překvapit.

Na bandzonu.cz je volně ke stažení nová pecka "Monster World". Proč jste vybrali právě tuto skladbu? Je nejvíce charakteristická pro vaši novou cestu nebo se vám zdála jako jasný singl?
"Monster World" byla jedna z prvních hotových skladeb a to byl vlastně důvod, proč se na Myspace i na Bandzone objevila. Byli jsme maličko pod časovým tlakem firmy, takže to byla celkem náhoda, že výběr dopadl takhle. Přeci jen je to dost dlouho, kdy od nás bylo naposled slyšet něco nového a protože se kolem desky začíná mluvit, nezbylo než už konečně v podobě ochutnávky něco vypustit.

Jak to vypadá s texty, kdo se na nich podílel?
Všechny texty jsem si napsal sám, kromě dvou skladeb. Zatím to nikdo nedokázal změnit.

Co vaše živá vystoupení? Zdá se mi, že oproti jiným kapelám se držíte zpátky...
Nehrajeme často, toť fakt. Byl jsem po dlouhý čas v Česku pouze sporadicky, a tak koncertů moc nebylo. Možná u toho zůstanem. Rozhodně nemíním lovit fanoušky v každé hospodě. Lidi, co chtějí slyšet a vidět Liveevil, chtějí přijít na dobré vystoupení, a to nám pořadatelé úplně všude nemůžou slíbit, především skrz technické zázemí.

Chystáte tedy nějaké turné, jak už to bývá u vydání nového materiálu?
Turné neproběhne. Měli bychom se objevit ve větších městech a představit novou desku. Objevují se nabídky pořadatelů na další vystoupení a to vlasně budou naše zastávky, kde budeme hrát nové skladby. Turné mi v našem případě připadá stejně směšné, jako demosnímek kapely vypálený na CD s kopírovaným obalem, které vydávají za „desku“. Nejsme tak velká kapela, abychom si mohli dovolit dělat po ČR turné.

Jak nahlížíte na současnou metalovou scénu?
Je super sledovat, kolik kapel dělá dobrou muziku. Chybí mi nějaká pecka, jako byla třeba deska "Chaos A.D.", "Nevermind" nebo "Left hand Path". Kapely jsou dneska suprové, ale nic průlomového.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí do budoucnosti!

Ascela             


www.liveevil.cz


Vydáno: 02.09.2009
Přečteno: 3857x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0941 sekund.