22.10.2021
MANOWAR
Fanoušci amerických truemetalistů se možná dočkají ..více

22.10.2021
DEATH ANGEL
Thrasheři ze zátoky Bay Area si na konto připíší ..více

22.10.2021
RISE AGAINST
Po červnovém album "Nowhere Generation" přijde tato ..více

22.10.2021
STEEL PANTHER
Američtí hairmetalisté představili právoplatnou ..více

22.10.2021
BAD BUTLER
Německá heavymetalová formace představí 5. listopadu ..více

22.10.2021
BE`LAKOR
Melodický death metal plný pohanských motivů se znovu ..více






YES - The Quest
Mě naopak překvapilo, jak fajn mi to přijde. Sl ..

YES - The Quest
Máš pravdu, Anderson ne Anderson. To je překlep ..

YES - The Quest
Judas Priest nikdy nepřekoná Painkiller tak tito ..

SWALLOW THE SUN - Emerald Forest And The Blackbird
Skvělé hodnocení. Subjektivně ještě dosazuji ..

YES - The Quest
aby sme zistili, že to nie je až také dobré, m ..

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
Třetí rok v řadě taková kvalitní power speed ..

DEATH - Human
Sean tenkrát vytasil naprosto šokující bicí! ..

DEATH - Human
Deska nejen roku 1991. Absolutní skvost, dokonalo ..

TRIVIUM - In the Court of the Dragon
Ako veľký fanúšik Trivium som úplne spokojný ..

DEATH - Human
Album je zvukově nabušenější , hlavně bicími ..




Za poslední měsíc:
RAGE - Ressurection Day
1267x

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1144x

DEATH - Scream Bloody Gore
979x

DEATH - Leprosy
950x

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
917x

CARCASS - Torn Arteries
900x





článků celkem: 8679
recenzí: 7162
reportů: 574
rozhovorů: 522













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


W.A.S.P. - Babylon

W.A.S.P. jsem už skoro odepsal. Desky jako "Unholy Terror" nebo "Dying For The World" mě zrovna moc nepřesvědčily, s katastrofální ságou "The Neon God" to vypadalo, že kapela kolem Blackieho Lawlesse je na nejlepší cestě zařadit se po bok některých rockových dinosaurů, kteří sice už třicet nebo čtyřicet let vydávají desky, ovšem úrovně pochybné. Dva roky starý "Dominator" sice znamenal malý obrat k lepšímu, ovšem kvality prvních desek rozhodně nedosahoval. Proto jsem ohlášenou novinku "Babylon" očekával spíše s despektem. A jak to bývá, když od desky nečekáte nic, maximálně tak další zklamání, většinou to za to stojí. A tohle je přesně tenhle případ.

W.A.S.P. nabrali čerstvý vítr do plachet a hned úvodní "Crazy" připomene někdejší hitovku "Wild Child". Náladou, stavbou skladby a vynikajícím refrénem. Je vidět, že čtveřice Lawless, Blair, Duda a Dupke dostala zase náladu na pořádný rock n´roll, což dokazují i skladby "Live To Die Another Day" nebo "Babylon´s Burning". Právě ony nejlépe evokují atmosféru poloviny osmdesátých let, kdy W.A.S.P. stvořili svoje nejlepší věci. Při poslechu si rozhodně vzpomenete na notoricky známé "I Wanna Be Somebody", "L.O.V.E. Machine" nebo "Blind In Texas". Samozřejmě došlo i na balady. Ty se na desce nacházejí dvě. A zaplaťpánbůh se nejedná o ucajdané kousky, kdy už se ve třetí minutě modlíte, aby byl konec a přitom jste sotva ve třetině. Ne, W.A.S.P. tentokrát sáhli k těm tvrdším kouskům, které mají k milostné písni pěkně daleko. Podařenější ze dvojice balad je rozhodně šestiminutová "Godless Sun", ve které kytarista Doug Blair doslova exceluje v závěrečné části, kdy se jeho brilantní sólo proplétá s nezaměnitelným Blackieho vokálem.

Jest ale jedna věc, která mě zaráží. Nechce se mi věřit, že by výhradní autor skladeb Lawless neměl při současné chuti dostatek kvalitních nápadů. Na desce je totiž pouze devět skladeb a z toho jsou ještě ke všemu dvě coververze. Pravda velmi vydařené. Při "Burn" od Deep Purple vám bude běhat mráz po zádech, protože tuhle věc už by sám David Coverdale nezazpíval tak přesvědčivě jako „skučící býk“ Lawless. A "Promised Land" od Chucka Berryho? To je panečku, pořádnej rock n´roll. Stařík se asi bude divit, jaký nášup se dá z jeho věci udělat.

Nevadí mi, že Lawless dnes už spíš než rocková hvězda vypadá jako oplácaná indiánská babička a že W.A.S.P. mají svá nejlepší léta už dávno za sebou. Nikdy jsem si totiž už nemyslel, že bych o novince téhle kapely řekl: "Sakra, tahle deska se mi líbíííííííííííííí!"

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

Seznam skladeb:
1. Crazy
2. Live To Die Another Day
3. Babylon´s Burning
4. Burn
5. Into The Fire
6. Thunder Red
7. Seas Of Fire
8. Godless Sun
9. Promised Land

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara
Doug Blair - kytara
Mike Duda - baskytara
Mike Dupke - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 43:26
Label: Demolition Records
Země: USA

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - KFD
1999 - Helldorado
2001 - The Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God I. - The Rise
2004 - The Neon God II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon


Vydáno: 02.11.2009
Přečteno: 4569x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
albumposlení 3 alba...20. 01. 2014 18:41 blackie
babylon w.a.s.pCelkem ujde ...8. 11. 2009 8:56 harys
W.A.S.P je jedna z...4. 11. 2009 15:28 Marc - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.677 sekund.