22.10.2021
MANOWAR
Fanoušci amerických truemetalistů se možná dočkají ..více

22.10.2021
DEATH ANGEL
Thrasheři ze zátoky Bay Area si na konto připíší ..více

22.10.2021
RISE AGAINST
Po červnovém album "Nowhere Generation" přijde tato ..více

22.10.2021
STEEL PANTHER
Američtí hairmetalisté představili právoplatnou ..více

22.10.2021
BAD BUTLER
Německá heavymetalová formace představí 5. listopadu ..více

22.10.2021
BE`LAKOR
Melodický death metal plný pohanských motivů se znovu ..více






YES - The Quest
Mě naopak překvapilo, jak fajn mi to přijde. Sl ..

YES - The Quest
Máš pravdu, Anderson ne Anderson. To je překlep ..

YES - The Quest
Judas Priest nikdy nepřekoná Painkiller tak tito ..

SWALLOW THE SUN - Emerald Forest And The Blackbird
Skvělé hodnocení. Subjektivně ještě dosazuji ..

YES - The Quest
aby sme zistili, že to nie je až také dobré, m ..

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
Třetí rok v řadě taková kvalitní power speed ..

DEATH - Human
Sean tenkrát vytasil naprosto šokující bicí! ..

DEATH - Human
Deska nejen roku 1991. Absolutní skvost, dokonalo ..

TRIVIUM - In the Court of the Dragon
Ako veľký fanúšik Trivium som úplne spokojný ..

DEATH - Human
Album je zvukově nabušenější , hlavně bicími ..




Za poslední měsíc:
RAGE - Ressurection Day
1267x

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1146x

DEATH - Scream Bloody Gore
979x

DEATH - Leprosy
950x

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
917x

CARCASS - Torn Arteries
901x





článků celkem: 8679
recenzí: 7162
reportů: 574
rozhovorů: 522













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MEGADETH - Endgame

Zrzoun Mustaine hraje na jistotu. Tudíž, pokud nemáte rádi desky Megadeth z osmdesátých a začátku devadcesátých let, na „Endgame“ rovnou zapomeňte. Nové skladby jako kdyby přeskočili zpátky do let, kdy metalovému světu udávala tón Velká thrashová čtyřka Metallica-Megadeth-Slayer-Anthrax. Prostě kytary poctivě drtí riffy a střílí sóla, bicí jedou v pekelném tempu a do toho svým nezaměnitelným hlasem skřehotá principál Mustaine.

Vyslovit před ním jméno Jamese Hetfielda, je to samé jako kdyby se na mravence vysypalo DDT. Proto si Mustaine řekl: Když oni, tak mi taky a jal se Megadeth obracet do vod let osmdesátých. Metallica loni vyjela s „Death Magnetic“, Megadeth letos s „Endgame“. Princip je prakticky stejný. První jmenovaní se obrací k „...and Justice For All“, druzí, dejme tomu, k „So Far, So Good... So What!“ nebo k „Rust In Peace“. Dlužno ale podotknout, že tento staronový kabátek Megasmrťákům sluší. Sice se nedočkáte v kontextu kapelní tvorby ničeho objevného, nicméně Megadeth vždy měli silnou zbraň ve zdatných instrumentalistech, zejména na pozicích sólového kytaristy. Ať už to byl Al Pitrelli, Jeff Young nebo nedostižný Marty Friedman a „Endgame“ poprvé představuje novice Chrise Brodericka (ex-Jag Panzer). Kytarista je to nadmíru šikovný s neobyčejným, nápaditým stylem. Tam kde byste čekali, že přijde další smršť riffů (jak to dělá většina kapel), Broderick se vytasí s melodickou vyhrávkou („1,320“) nebo bleskurychlým sólem („This Day We Fight“). A to je právě to, co odděluje Megadeth od jiných kapel.

Tytam jsou dny, kdy Mustaine vykřikoval s albem „Cryptic Writings“ v ruce, že cestou kupředu je příklon k mainstreamu (což rok předtím provedla Metallica s „Load“) a časy, kdy napříč deskou „Risk“ dusala elektronika a kytary ustupovaly do pozadí samplům.

Na „Endgame“ je přesně všechno nalajnováno. Ať si vezmete asi největší hitovku alba „44 Minutes“, rifforama „Head Crusher“ nebo podařenou baladu „The Hardest Part Of Letting Go... Sealed With A Kiss“. Vždycky narazíte na minimálně slušnou skladbu. Moment překvapení chybí. To ale kapele, která hraje skoro třicet let, může těžko někdo vyčítat.

V porovnání s předchozí „United Abominations“ nebo plytkou „The World Needs A Hero“ se rozhodně jedná o kvalitativní skok kupředu. V porovnání s „Countdown To Extinction“ a „Youthanasia“ se ale člověk neubrání pocitu, že Megadeth své hlavní slovo už dávno řekli.

Pepsi Stone             

Tvorba MEGADETH mi vždy přišla jako dokonalý příklad mainstreamového thrash metalu. Abych nebyl chápán špatně: tuhle kapelu mám opravdu hodně rád, takže to myslím jako absolutní kompliment. Bohužel mně opravdu neskutečně dlouho trvalo, než do mý zabedněný palice pronikla bravurnost poslední desky „Endgame“. Dokonce tak dlouho, že jsem ji nezařadil ani mezi má nejoblíbenější thrashová alba loňského roku v redaktorské bilanci. Dodatečně se za to velmi kaju, neboť tedˇuž TO vím! O síle nahrávky jsem sice nepochyboval ani předtím, jenže na nic víc než (třebaže vysoký) nadprůměr mně to prostě nevycházelo. Tsé, jak pošetilý a hluchý jsem byl! Původní zdání, že „těch sól je tentokrát nějak moc“ jsem velmi razantně přehodnotil, neboť právě kvantita (přesně umístěných!) sólových vyhrávek přidává k tomuto hudebnímu štyku přízvisko „majstr“. Do toho nejsvůdnější thrashové riffy opájené stejně chytlavými melodiemi, k tomu esenciální stopy (pro mě nejlepších) desek „Countdown...“ a „Youthanasia“, vše zhutněno moderním soundem a především vrcholnou skladatelskou formou Davea Mustaina. To vše dohromady znamená jednoznačně nejlepší thrashový opus loňského roku. A ještě jednou se omlouvám, že jsem to nevěděl už tenkrát.

Pagan 9,5/10

www.megadeth.com

Seznam skladeb:
1. Dialectic Chaos
2. This Day We Fight!
3. 44 Minutes
4. 1,320
5. Bite The Hand That Feeds
6. Bodies
7. Endgame
8. Tha Hardest Part Of Letting Go...Sealed With A Kiss
9. Head Crusher
10. How The Story Ends
11. Nothing Left To Lose

Sestava:
Dave Mustaine - zpěv, kytara
Chris Broderick - kytara
James Lomenzo - baskytara
Shawn Drover - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 44:21
Label: Roadrunner
Země: USA

Diskografie:
1985 - Killing Is My Bussiness... And Bussiness Is Good
1986 - Peace Sells... But Who´s Buying?
1988 - So Far, So Good... So What!
1990 - Rust In Peace
1992 - Countdown To Extinction
1994 - Youthanasia
1997 - Cryptic Writings
1999 - Risk
2001 - The World Needs A Hero
2004 - The System Has Failed
2007 - United Abominations
2009 - Endgame


Vydáno: 04.11.2009
Přečteno: 6049x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Za sebe říkám,...8. 09. 2011 8:09 Pagan
Uz se nam blizi...8. 09. 2011 2:50 vn
nejlepší deska...12. 09. 2010 3:54 vnexe
cože další...9. 09. 2010 18:10 vnexe
Co se týče...9. 09. 2010 13:55 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.63757 sekund.