Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VICIOUS RUMORS, CALIDAD – 19.11.2009, Praha – Exit Chmelnice

Vicious Rumors, to je víc než jen klasika v power metalovém žánru. Kapela pochází z Kalifornie a hraje už od roku 1980. Vystřídalo se v ní sedm různých zpěváků a bezpočet muzikantů. Do historie se zapsala vydáním legendárního alba „Welcome to the Ball“, které patří mezi klenoty žánru. Jejich poslední album „Warball“, vydané v roce 2006, znamenalo návrat na výsluní a dobytí starých pozic, které kapela ztratila v průběhu 90. let. Člověk by čekal, že takové reference by jim měly pomoci naplnit minimáně středně velkou halu. Zklámání z návštěvnosti bylo však tentokrát větší, než je únosné. Že akce takového formátu přiláká sotva dvacet lidí, to by mě nenapadlo ani ve zlém snu.

Je tedy pochopitelné, že předkapela Calidad nastupovala prakticky před prázdný sál. Sledovaly je pouze malé skupinky, které tentokrát neměly problém sehnat místo na sezení. V klubu bylo volného místa až moc. Pražská kapela odehrála svoje pojetí kombinace thrash/metalcore a mě tím moc nezaujala. Navíc jsem byla zklamaná návševností a spíš jsem celý jejich set čekala, že se ještě nějací opozdilci objeví. Myslím, že to moc nebavilo ani kapelu, protože odezva na jejich vystoupení nebyla příliš bouřlivá. Obecně mě ale zrovna tenhle styl hudby moc nebere, takže pro tentokrát ve mně předskokan nezanechal prakticky žádný dojem.

Tak si říkám, že je dobře, že Vicious Rumors vyjeli na turné úplně sami, dokonce i bez řidiče. Kdyby si totiž s sebou přivezli ještě bandu techniků, osvětlovačů a zvukařů, mohl jejich počet lehce převýšit návštevníky. Kapela naštěstí před vystoupením nevypadala příliš zklamaně – nebo to aspoň nedávali najevo. Na pódium nastoupili s chutí a zdálo se, že je těší i ta skromná skupinka, která se shromáždila na parketu. Když se však člověk nesoustředil na své okolí, ale na dění na pódiu, ocitl se rázem na naprosto bezchybném koncertě. Takový paradní zvuk, který ten večer zdobil hlavní hvězdu, jsem zažila jen opravdu výjimečně. Každý nástroj byl výborně slyšet a vokály byly perfektně čitelné. I hlasitost byla ideální a sami muzikanti si zvuk pochvalovali. Bylo hodně důležité, že byl dobře slyšet zpěv, protože Ronnie Stixx je opravdu prvotřídní zpěvák. Ačkoli není v kapele dlouho a má za zády spoustu kvalitních předchůdců, jeho ječák je opravdu brilantní a všechny starší skladby zpívá, jako by byly napsané jemu na míru. Ronnie zpíval s takovým nasazením, že si málem vykřičel hlasivky a zbytek kapely hrál jako před naplněným sálem. Bylo vidět, že překonali počáteční zklamání a z jejich strany velmi povedený koncert je bavil čím dál víc. Za každou skladbou byli navíc odměněni (v rámci možností) bouřlivým potleskem a to minimum lidí, co dorazilo, si koncert užívalo opravdu naplno. Měli jsme možnost vyslechnout průřez prakticky celou tvorbou. Z posledního alba určitě nejlíp vyzněla „Sonic Rebellion“, která v sobě nese ducha a sílu Vicious Rumors 80. let. Z klasických hitů nebyly vynechané „Something Burning“, „Abandoned“, moje oblíbená „Six Stepsisters“, „Don´t Wait for Me“, „Down to the Temple“, „Lady Took a Chance“ či „March or Die“, která celý set uzavírala.
Kytarista Geoff Thorpe (jediný původní člen v současné sestavě) v komorní atmosféře hodně komunikoval s publikem a na konci vřele děkoval všem, kteří ten večer dorazili a řekl, že je lepší odehrát takhle skvělý koncert před málo lidmi, než špatný koncert před velkým davem. Je pravda, že nic nenasvědčovalo tomu, že by si kapela řekla, že jí to nestojí za to a jakkoli nás o něco ochudila. Na pódiu nechal každý z nich bez debat spoustu energie, obzvlášť oba mladší členové – Kiyoshi Morgan a Stephen Goodwin – předváděli energickou show a jednu působivou pózu za druhou.

I po koncertě se kapela chovala k fanouškům víc než vstřícně a tak měl prakticky každý možnost je poznat osobně a nechat si podepsat, co ho napadlo. Celkově to byla naprosto vynikající akce a každý, kdo nepřišel, udělal opravdu velkou chybu. Kapely takové kvality, které se zároveň chovají tak vlídně k fanouškům, k nám nejezdí každý den. Škoda jen, že jsem se celou dobu musela stydět za tak nehorázně nízkou návštevnost, jinak bych měla na tenhle večer jen ty nejlepší vzpomínky. Doufám, že tahle zkušenost Vicious Rumors neznechutila a že je to neodradí od další návštěvy v budoucnu. To by totiž byla velká škoda.

Ray             


viciousrumors.com
www.calidad.cz


Fotogalerie


VICIOUS RUMORS


foto:
Ray


Vydáno: 30.11.2009
Přečteno: 2656x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ad návštěvnost:...30. 11. 2009 13:48 piTRs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10029 sekund.