ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MUSE – 5.7.2010, Rock for People, Hradec Králové

Festival Rock for People měl často problémy s headlinery, většinou nikdy žádná hvězda nepřilákala rekordní počet fanoušků. Pozváním rockové bomby MUSE se měla stát změna. A také že se stala. MUSE ohromili všechny.

Absolutním a neoddiskutovatelným vrcholem, zlatým hřebem, nevyšším bodem, prostě něčím nejmaximálnějším byl tento britský trojlístek. Ozdobeni o doprovodné muzikanty, vizuální projekci sestavenou ze 17 šestiúhelníků, tvořící jakousi plástev, a laserovou show, dotáhli svojí hudební slast do výšin. Bylo k neuvěření, jak se muzika, vizuální show a lasery dokázaly spojit v téměř nadpozemskou symbiózu.

Rock for People byl zastávkou na tour k poslednímu záseku „Resistance“. Koncert se nesl nejenom v písních z tohoto alba, ale i z kotoučů předchozích. Od debutu „Showbiz“, které je nejsyrovější, přes „Origin of Symmetry“, kde se formace odklonila od neučesané drsnosti a více se zaměřili na elektroniku, přes „Absolution“ a „Black Holes and Revelations“, alternativně elektronické rockové orgasmy.

Kapela nevedla žádné dlouhé řeči, tento set byl čistou esencí hudby za podpory neuvěřitelně fascinujícího vizuálu a laserů. Husí kůže fungovala stoprocentně, fanoušci se svíjeli v extázi. Leader Mathew Bellamy dokázal, že svůj vokál umí ovládat na 100%, neselhal ani jednou během 90 minutového vystoupení. Někomu by mohl příjít poněkud vysoký, uječený, ale do museovské muziky sedí jak prdel na hrnec. Dvakrát si stihl Bellamy odběhnout ke klavíru, kde spustil song „New Born“ z druhého alba „Origin of Symmetry“, následoval opus „United States of Eurasia“ s queenovsko-arabskými prvky z alba aktuálního.

25 000 fanoušků se zatajeným dechem sledovalo jejich vystoupení, ruce protínající laserové paprsky se zvedali k obloze, vzrušení gradovalo. Více slov by jen uškodilo. Pro mě a myslím, že i pro několik tisíc fans, to byl nejsilnější hudební zážitek tohoto roku, možná i života. Děkujeme MUSE za to, že jsou!

Ascela             


www.rockforpeople.cz


Vydáno: 12.07.2010
Přečteno: 3795x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Souhlasim,akorát z...10. 09. 2012 12:42 barcisz


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09241 sekund.