21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Imaginations from the Other Side

Při natáčení této desky si Blind Guardian vybrali zatím nejdelší pauzu ve své dosavadní historii a navíc jí předcházelo mnoho významných změn. Kapela si samozřejmě moc dobře uvědomovala své postavení i velká očekávání s ním spojená a nechtěla produkci novinky nijak zbytečně uspěchat a dopustit se v dosavadním hladkém výstupu na vrchol osudného škobrtnutí. Nejvýznamnější změnou pak byla nově navázaná spolupráce s Flemmingem Rasmussenem, který měl do produkce přinést ostřejší zvuk. Skončila se plodná skladatelská kooperace s Kaiem Hansenem, ale sbor naopak obohatil hlas Ronnieho Atkinse z Pretty Maids. Přes všechen tlak kapela nakonec nezaváhala ani v nejmenším a všechny změny byly nakonec jednoznačně k lepšímu.

Jestliže jsem „Somewhere Far Beyond“ označila jako jeden z vrcholů tvorby, mohu tady vytyčit hned ten další. Jednoduše nádherný obal skrývá bez přehánění mistrovské dílo. Tady už nejde jen o to, že je tu hodně hitů a žádná ze skladeb není slabší. Když se člověk podívá na seznam skladeb, uvědomí si, že skutečně kterákoli z nich by mohla na jiném albu fungovat jako jeden z největších hitů. Vezměte si jen titulní „Imaginations from the Other Side“ s úchvatnými sbory v refrénu a znásobenými vyhrávkami kytar. Stejně skvělá je i následující „I´m Alive“, která nejlépe ukazuje vzor, podle kterého je na albu vytvořena většina písní – tedy tvrdé sloky s Hansiho agresivním vokálem, které znenadání střídají jemné akustické pasáže. A přitom to všechno tak úžasně sedí.

Svůj výjimečný cit pro balady kapela předvedla v následující „A Past and Future Secret“, která nese zasněnou středověkou atmosféru a je korunována Hansiho procítěným vokálním projevem, který jako by vůbec nevycházel ze stejného hrdla, jako některé brutální pasáže ostatních skladeb. Vůbec – to, co Hansi pěvecky předvádí na celém albu, je jednoduše nad lidské chápání. Poslouchat jeho hlas po tom, jak úžasně se dokázal vypracovat, pro mě vždy bylo jedním z nejsilnějších hudebních zážitků.

Navíc se zdá, že kapela se neustále zdokonalovala ve vzácném umění, jak napsat epický a bombastický refrén do každé skladby a přitom se neopakovat. Právě refrény jsou tím, co udělalo z „Born in a Mourning Hall“, „Bright Eyes“ či „And the Story Ends“ skladby, které jen tak nedostanete z hlavy. Už jsem ale zmínila, že v tomhle případě nemůžeme vybírat nejlepší písně – všechny jsou totiž nejlepší a každá svým originálním, rozeznatelným a zapamatovatelným způsobem. Samozřejmě i tady mám ale svého favorita – je jím skladba „Another Holy War“, která se honosí přesně oním typem naléhavého stupňovaného refrénu, který mě donutí si ji přehrát i několikrát po sobě při každém poslechu alba.

U předchozí „Somewhere Far Beyond“ jsem se dlouho rozmýšlela, jestli jí opravdu dát plný počet bodů. Tady absolutně není co řešit. Popravdě – nedokážu si představit, že by tohle album mohlo být ještě lepší. Kapela odvedla opět úžasnou práci a posunula své hranice ještě kousek dál. Prodejnost šla tentokrát skvěle po celém světě a pozice byly zase o něco pevnější. A to všechno více než zaslouženě. Vždyť poslech „Imaginations...“ je jednoduše požitek.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Imaginations from the Other Side
2.I'm Alive
3.A Past and Future Secret
4.The Script for My Requiem
5.Mordred's Song
6.Born in a Mourning Hall
7.Bright Eyes
8.Another Holy War
9.And the Story Ends

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1995
Čas: 49:17
Label: Virgin
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - Battalions of Fear
BLIND GUARDIAN - Follow the Blind
BLIND GUARDIAN - Tales from the Twilight World
BLIND GUARDIAN - Somewhere Far Beyond
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 26.08.2010
Přečteno: 3149x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ó díky moc. K té...1. 09. 2010 21:56 okkac
to okkac: Tak si...1. 09. 2010 17:37 Ray
Zlatá placka...1. 09. 2010 3:15 vnexe
Kdysi jsme s...31. 08. 2010 12:20 Mirek Spilka.
Tak nikdo netvrdí,...29. 08. 2010 22:00 Luiz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.2047 sekund.