20.02.2019
MÖTLEY CRÜE
Film "The Dirt" mapující strhující kariéru této ..více

20.02.2019
WHITESNAKE
Formace zpěváka Davida Coverdalea potvrdil 10. květen ..více

20.02.2019
GUNS N`ROSES
Přestože kapela pracuje na nové desce, nebrání to ..více

20.02.2019
JIM PETERIK AND WORLD STAGE
O slovo se hlásí předák legendárních Survivor Jim ..více

20.02.2019
MARTIE PETERS GROUP
Kapela dánského propagátora AOR/Rocku pro dospělé se ..více

20.02.2019
SCARCROW
Prvním singlem z debutového alba německých SCARCROW ..více






ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Hanba ti autore jeden! ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Přijde mi veselé, když někdo najde jednu chybu ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Jeste teda musim opravit autora, ktery ocividne od ..

AVANTASIA - Moonglow
Moonglow předčil Ghostlights! Sice mín oblíben ..

AVANTASIA - Moonglow
Miluju Blind Guardian , miluju písně jako Farewe ..

AVANTASIA - Moonglow
Zezacatku jsem byl nadseny, nicmene po par poslesi ..

AVANTASIA - Moonglow
No cekal jsem opravdu něco jiného ..Takovou meco ..

Kane ROBERTS - The New Normal
Kolik jedno vypadlé písmenko udělá paseky :-)) ..

AVANTASIA - Moonglow
Tady nemám recenzi snad co vytknout. Naprosto se ..

AVANTASIA - Moonglow
.....jsem docela unešen. Hlavně z prvních dvou ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1113x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
912x

AVANTASIA - Moonglow
844x

SEPULTURA - Morbid Visions
798x

SEBASTIEN - Behind The World
717x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
685x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6802
recenzí: 5543
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Imaginations from the Other Side

Při natáčení této desky si Blind Guardian vybrali zatím nejdelší pauzu ve své dosavadní historii a navíc jí předcházelo mnoho významných změn. Kapela si samozřejmě moc dobře uvědomovala své postavení i velká očekávání s ním spojená a nechtěla produkci novinky nijak zbytečně uspěchat a dopustit se v dosavadním hladkém výstupu na vrchol osudného škobrtnutí. Nejvýznamnější změnou pak byla nově navázaná spolupráce s Flemmingem Rasmussenem, který měl do produkce přinést ostřejší zvuk. Skončila se plodná skladatelská kooperace s Kaiem Hansenem, ale sbor naopak obohatil hlas Ronnieho Atkinse z Pretty Maids. Přes všechen tlak kapela nakonec nezaváhala ani v nejmenším a všechny změny byly nakonec jednoznačně k lepšímu.

Jestliže jsem „Somewhere Far Beyond“ označila jako jeden z vrcholů tvorby, mohu tady vytyčit hned ten další. Jednoduše nádherný obal skrývá bez přehánění mistrovské dílo. Tady už nejde jen o to, že je tu hodně hitů a žádná ze skladeb není slabší. Když se člověk podívá na seznam skladeb, uvědomí si, že skutečně kterákoli z nich by mohla na jiném albu fungovat jako jeden z největších hitů. Vezměte si jen titulní „Imaginations from the Other Side“ s úchvatnými sbory v refrénu a znásobenými vyhrávkami kytar. Stejně skvělá je i následující „I´m Alive“, která nejlépe ukazuje vzor, podle kterého je na albu vytvořena většina písní – tedy tvrdé sloky s Hansiho agresivním vokálem, které znenadání střídají jemné akustické pasáže. A přitom to všechno tak úžasně sedí.

Svůj výjimečný cit pro balady kapela předvedla v následující „A Past and Future Secret“, která nese zasněnou středověkou atmosféru a je korunována Hansiho procítěným vokálním projevem, který jako by vůbec nevycházel ze stejného hrdla, jako některé brutální pasáže ostatních skladeb. Vůbec – to, co Hansi pěvecky předvádí na celém albu, je jednoduše nad lidské chápání. Poslouchat jeho hlas po tom, jak úžasně se dokázal vypracovat, pro mě vždy bylo jedním z nejsilnějších hudebních zážitků.

Navíc se zdá, že kapela se neustále zdokonalovala ve vzácném umění, jak napsat epický a bombastický refrén do každé skladby a přitom se neopakovat. Právě refrény jsou tím, co udělalo z „Born in a Mourning Hall“, „Bright Eyes“ či „And the Story Ends“ skladby, které jen tak nedostanete z hlavy. Už jsem ale zmínila, že v tomhle případě nemůžeme vybírat nejlepší písně – všechny jsou totiž nejlepší a každá svým originálním, rozeznatelným a zapamatovatelným způsobem. Samozřejmě i tady mám ale svého favorita – je jím skladba „Another Holy War“, která se honosí přesně oním typem naléhavého stupňovaného refrénu, který mě donutí si ji přehrát i několikrát po sobě při každém poslechu alba.

U předchozí „Somewhere Far Beyond“ jsem se dlouho rozmýšlela, jestli jí opravdu dát plný počet bodů. Tady absolutně není co řešit. Popravdě – nedokážu si představit, že by tohle album mohlo být ještě lepší. Kapela odvedla opět úžasnou práci a posunula své hranice ještě kousek dál. Prodejnost šla tentokrát skvěle po celém světě a pozice byly zase o něco pevnější. A to všechno více než zaslouženě. Vždyť poslech „Imaginations...“ je jednoduše požitek.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Imaginations from the Other Side
2.I'm Alive
3.A Past and Future Secret
4.The Script for My Requiem
5.Mordred's Song
6.Born in a Mourning Hall
7.Bright Eyes
8.Another Holy War
9.And the Story Ends

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1995
Čas: 49:17
Label: Virgin
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - Battalions of Fear
BLIND GUARDIAN - Follow the Blind
BLIND GUARDIAN - Tales from the Twilight World
BLIND GUARDIAN - Somewhere Far Beyond
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 26.08.2010
Přečteno: 2953x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ó díky moc. K té...1. 09. 2010 21:56 okkac
to okkac: Tak si...1. 09. 2010 17:37 Ray
Zlatá placka...1. 09. 2010 3:15 vnexe
Kdysi jsme s...31. 08. 2010 12:20 Mirek Spilka.
Tak nikdo netvrdí,...29. 08. 2010 22:00 Luiz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1894 sekund.