RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BLIND GUARDIAN – Imaginations from the Other Side


- okkac

Ó díky moc. K té desce mám celkem citový vztah, jelikož to bylo to první co jsem od BG slyšel. K tvrdším věcem jsem se dostal později. Navíc jsem to pouštěl asi 3 lidem, kteří tvrdou hudbu moc nemusí, ale tohle se jim líbilo.

1. 09. 2010 21:56

- Ray

to okkac: Tak si mě teda přemluvil a narychlo jsem připravila i recku "The Forgotten Tales" - máš pravdu, i když to není řadové album, tak by měla místo v seriálu mít

1. 09. 2010 17:37

- vnexe

Zlatá placka prostě!

1. 09. 2010 3:15

- Mirek Spilka.

Kdysi jsme s Calibos s nimi hráli v Pardubicích. Jejich zpěvák na mě čekal pod podiem s palcem nahoru a prý že GUT. Potom jsme se vyfotili a fotka nevyšla. To mě hodně mrzelo. Je to pro mě nejcennější pochvala. Vážím si jich.

31. 08. 2010 12:20

- Luiz

Tak nikdo netvrdí, že ho vynechají, letopočtem se řadí až za Imaginations, takže třeba se recenze objeví...

29. 08. 2010 22:00

Forgotten Tales - okkac

Myslím, že by bylo škoda v seriálu recenzí vynechat Forgotten Tales. Sice to není regulerní album, ani živák nebo best of, ale takový velmi příjemný hybrid akustických verzí songů z Imaginations a metalových coverů, buď přímo pro tuto desku nebo ze singlů. a u BG musím říct, že ty covery jsou hodně povedené. V remaster edici jesště přibyly covery Dont Talk To Strangers od Dia, Beyond The REalms Of Death od Judasů a Halleluyah od Deep Purple. Alespoň kratší článek by neuškodil.

29. 08. 2010 11:34

9/10 - Anonim

Pěkně napsaná recenze. Skoro se vším souhlasim. Jen bych ještě zmínil skladbu "The Script for My Requiem", která podle mě patří k vrcholům desky.

28. 08. 2010 10:45

- vnexe

At the Edge of Time(limited editon)2010 Wheel Of Time (Orchestral Version) totální bomby BG s Pražským symfoňákem!!Sice to sem nepatří,ale chtěl jsem se podělit a hlavně doporučit!

28. 08. 2010 0:43

Imagionations - b.wolf

je parádní fošna BG; škoda, že po Nightfall už je to bylo slabší.

27. 08. 2010 16:28

- vnexe

Imaginations legendární deska ostrá jako břitva,nezapomenutelný zážitek při vygradování téměř všech stop. + 9,5/10

26. 08. 2010 23:36

9,5/10 - Tassadar

Dost overrated album:) Pravda je, že úvodní šleha je bez diskuze nejlepší skladba blindů vůbec, ta melodie je nejgeniálnější moment, jaký lze v jejich diskografii najít. Přidejte k tomu absolutně geniální text a jako vrchol skvělého hansiho /z jeho "if merlin did exist or frodo wore the ring..", popř. "Where's the ocean's daughter was peter pan in mordor" opravdu MRAZÍ/ a máte hit jako prase. Fantastická skladba, která se prostě musí líbit každému, strhne vás a už nikdy, nikdy nepustí.. Ostatní položky na albu jsou taky fajn, i když otvíráku nesahají ani po paty. Největší problém tady vidím právě v těch "nářezovkách", ne, že by byly nepovedené, ale prostě jim to tak nějak nevěřím. Třeba hned druhá I'm alive, super skladba, skvělý náběh na refrén, ovšem refrén samotný za moc nestojí. Past and future secrets je další genialita, mnohem lepší než přeceňovaný bard's song, skvěle evokuje tu atmosféru středověkého náměstí a zpívajícího minstrela. Script for my requiem -> megahit, ovšem až podezřele připomíná Lost in the twilight hall ze třetího alba.. Mordred's song spasí výborný refrén, kdeto Born i a mourning hall je přesně ten případ, o kterém jsem mluvil za začátku. Já jim tu skladbu nevěřím, připadá mi tak.. samoúčelná? Což rozhodně není případ Bright eyes.. třetí vrchol desky. Hansiho výkřik na začátku zní přímo nepozemsky a ten refrén.. darmo mluvit, super! Another holy war je stejný případ, jako mordred's song, nahoru ji vyžene hlavně skvělý refrén /ta vokální linka je vážně parádní/ a And the story ends je.. nejhorší skladba alba. Jediná, o které se odvážím říct, že za moc nestojí, opravdu nedůstojný závěr. Shrňme to, na 10 to není, ale hezkou devítku si album zaslouží. A půl bodu navíc za FANTASTICKÝ obal -> nikdy jsem neviděl lepší, možná taky proto mám Imaginations jako jedno z mála cd v originálním provedení.

26. 08. 2010 22:31

- Pagan

S Luizem souhlasím do posledního písmenka! :-)

26. 08. 2010 20:36

- Luiz

Asi jejich nejlepší album a měli by si z toho vzít ponaučení v dnešní době. Všechny alba po roce 2000 už jsou úplně jinde - přiliš mnoho kudrlinek, směs různých melodií, ale přitom žádná výrazná. Myslím, že by jejich současné tvorbě nejvíce pomohlo zjednodušení a zrychlení. Potom můžeme očekávat taková alba , jako je Imaginations a opět se stanou mou nejoblíbenější kapelou. Aktuální album je na tom trošku lépe, ale pořád je to málo.

26. 08. 2010 17:57

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15083 sekund.