TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEBUSTROL - Poflusali jsme Ironům podium... (Část 2)

V první části jsem s Kolinssem rozebíral klasické období kapely do nahrávky Vyhlazení. Nyní je čas na druhou část, kdy vám hlavní protagonista thrashové legendy poodhalí roušku kolem posledních deseti let existence. Časy totálního průplachu a brutality...

V roce 1997 vás opět vypekl Monitor..


JO, VRÁTILI NÁM TEN NÁŠ ÚTĚK K POPRONU:-)



Jak moc ovlivnil Volák se Zedem Debustrol?


MY JSME ZAČALI SKLÁDAT PÍSNĚ NAPŮL S VOLÁKEM, TAKŽE HODNĚ.



Na desce Pád do hrobu mrtvol je to myslím dost cítit. Myslím, že je to takový přechod mezi starým obdobím a tím, co je teď...


JO, POSUNULI JSME DEBUSTROL DO 21 STOLETÍ, NE ???



I tak se to dá říct... Desku vydala firma Happy Music. Čím si vás získala?


BYLA TO V TÉ DOBĚ JEDINÁ SLUŠNÁ FIRMA, KTERÁ O NÁS MĚLA ZÁJEM. OPĚT DÍKY KATCE KRÁLOVÝ SI NÁS NAKONEC VYBRALA A UMOŽNILA NÁM NATOČIT ALBUM PÁD DO HROBU MRTVOL... V TÉTO DOBĚ JE PRO NÁS VELMI DŮLEŽITÉ SETKÁNÍ SE ZVUKAŘEM STANDOU BAROCHEM, JELIKOŽ SI PADNEME DO OKA A PRAKTICKY SPOLU PRACUJEME A TVOŘÍME DO TÉTO DOBY. TAKÉ JE DŮLEŽITÉ, ŽE NÁM VYŠLA FIRMA HAPPY VSTŘÍCT A MOHLI JSME DESKU NATÁČET NEUVĚŘITELNÝCH 6 TÝDNŮ !!! VÝHODA BYLA V TOM, ŽE TO STUDIO BYLO JEJICH ...



Po krátké době se vrací opět Cizák. Se Zedem byly problémy?


NE, ALE CHTĚL JSEM ZPÁTKY CIZÁKA. PROSTĚ JSME SPOLU VYRŮSTALI A TO POUTO TAM JE ... A HLAVNĚ, ON V TU DOBU BYL HROZNĚ NABITEJ, FURT VYMEJŠLEL NĚJAKÝ NOVÝ A NOVÝ KOKOTINY. JAK V MUZICE, TAK V IMAGE. PROSTĚ MAGOR !!!



To jo, myslím, že tenkrát byl Debustrol nejextrémnější, co se týče koncertů..


JO, TO BYLY POVEDENÝ KONCERTY. TA SESTAVA MĚLA OPRAVDU VELKOU ŠŤÁVU.



Za bicíma vystřídal Herr Milera Libor Fanta neboli Skull II. To taky byla zajímavá situace, ne? Pokud vím, tak se Miler vrátil a hned zase prchnul..


TO BYLA VELMI ZAJÍMAVÁ SITUACE, O KTERÝ NECHCI MLUVIT. TENKRÁT SE SKULLOVI DO DEBUSTROLU VŮBEC NECHTĚLO, ALE NAKONEC JSME HO UKECALI A ON NÁM ZACHRÁNIL PRDEL !!! TO BYLO V DOBĚ SKLÁDÁNÍ NOVÉHO MATERIÁLU NA CD APOKALISMUS. TO JSME VYTVÁŘELI V TÉ DOBĚ S NÁHRADNÍM BUBENÍKEM MARTINEM PELCEM, KTEREJ JE TEĎ VE ŠKWORU. BOHUŽEL RYCHLÝ RYTMY MU MOC NEŠLY, TAK JSME SE MUSELI PO DVOU MĚSÍCÍCH ROZLOUČIT A VZÍT SKULLA .



Ještě jsem zapomněl na společný koncert s Iron Maiden. Jak k tomu vůbec došlo?


ANO, V ROCE 1998 JSME JĚŠTĚ S MILLEREM HRÁLI PŘED IRON MAIDEN V MALÉ SPORTOVNÍ HALE. ZAŘÍDIL TO NÁŠ KAMARÁD, TEĎ MANAGER ČECHOMORU, PARKETA, KTEREJ S NÁMA DŘÍVE JEZDIL JAKO BEDŇÁK A ON SE CELKEM VYŠVIH A V TU DOBU DĚLAL V INTERKONCERTS, TAKŽE JSME TO MĚLI DOKONCE GRÁTIS ...AKORÁT NA NÁS BYLI IRONI NASRANÍ, PROTOŽE JSME JIM POFLUSALI PODIUM :-)



Aspoň na vás nezapomenou :-) Jedeme dál, v roce 1999 vyšla podle mě vaše nejlepší deska - Apokalismus. Co se ale týče vydání, tak asi nemáš zrovna nejlepší vzpomínky..


APOKALISMUS MÁM HODNĚ RÁD. JE TO DESKA, KTERÁ NÁS DOSTALA TAM, KAM JSME SE DOSTAT CHTĚLI. NAPROSTO ORIGINÁLNÍ A SKVĚLEJ TAH NA BRÁNU. ZDE SE TAKY POVEDLY TEXTY, KTERÝ JEDOU VE SMĚRU, KTEREJ MĚ VYSLOVENĚ PADNE DO HUBY. VYDÁNÍ BYLO ALE PROBLÉMOVÝ, PROTOŽE SE TO NEDOSTALO DO KRÁMŮ V PRAVÝ ČAS A PROTO SE VĚTŠINOU VYPALOVALO. TO ZNAMENALO ODCHOD OD JIŽ SKORO NEFUNGUJÍCÍ FIRMY HAPPY. ALE KURVA KAM ???



K Sokol´s Power Voice...


JO, PŘESNĚ TAK. JIRKA SOKOL NAŠTĚSTÍ UDĚLAL VYDAVATELSKOU FIRMU SPV. ALE JÁ BYL TAKZVANĚ JEHO ÚHLAVNÍ NEPŘÍTEL, TAKŽE SE HODNĚ ROZMÝŠLEL, NEŽ JSME SE ZASE SKAMARÁDILI...



Haha, SPV má dnes pod sebou hodně důležitých kapel... Myslím, že to byla ta nejlepší volba. Ještě k Apokalismu. Tenkrát se snad Cizák totálně zbláznil, co se týče image. Pamatuji si na fotky z tý doby a celkem nářez :-)


JO, CELKEM MU TO SLUŠELO, KLUKOVI ... :-)



Ale zase si sbalil kufry a odešel..


PROTOŽE JEL JAKO ZA PRVNÍ REPUBLIKY VYDĚLÁVAT PRACHY ZA MOŘE.



Lano dostal opět Zed...


SAMOZŘEJMĚ DOBRÁ VOLBA, NE ???



To musí vědět kapela :-)) Do nového tisíciletí jste vstoupili deskou, která možná někomu přišla stejně nebezpečná jako kdysi Chytrá past - Steak. Osobně mám tuhle desku velmi rád a nechápu, proč jí nějací fanoušci opovrhují..


DESKA STEAK JE VÝSLEDEK SNAHY POSUNOUT DEBUSTROL OPĚT DÁL, ALE BOHUŽEL, JAK SE TO OBČAS STÁVÁ, NĚKDY TO PROSTĚ NEVYJDE TAK, JAK BY MĚLO. MNĚ NA TÉTO DESCE VADÍ HODNĚ VĚCÍ, ALE URČITĚ BYCH JI NESROVNÁVAL S CHYTROU PASTÍ.



Nezbláznil se tenkrát Volák ve studiu?


JO, JESTLI JSI VIDĚL NA ORIGINÁL CD - ROM REPORT ZE STUDIA, TAK JSME SE ASI ZBLÁZNILI VŠICHNI !!! :-)



Jsi mi vyfoukl další otázku... Samozřejmě jsem to viděl a to video je totální hard core :-) Dodnes jsem snad neviděl perverznější report ze studia :-)


NO VIDÍŠ. A CO TEPRVE DVD ...



Melmus musí být postrach každého studia. Nebo spíš koše ve studiu... :-)


MELMUSS JE PROSTĚ MELMUSS. PRO MĚ OSOBNĚ GENIÁLNÍ OSOBA A KÁMOŠ. OD JESLIČEK JSME SPOLU VYRŮSTALI, TAKŽE JSME ASI NĚJAK POZNAMENANÝ ...



Zajímalo by mě, jestli ten znakový text v bookletu dává opravdu smysl.. Nikdy jsem nenašel síly to rozluštit..


DÁVÁ. PAN POČÍTAČ TO TAK PŘELOŽIL.



V roce 2002 přišla nabídka do Harleje... Jak moc jste se rozmýšleli? Někde jsem kdysi četl, že jsi vždycky chtěl v Harleji hrát...


NAŠE SPOLUPRÁCE VLASTNĚ ZAČALA NA DESCE ZASTAVTE TU VODU, KDE JSEM DĚLAL TEXT - STARTUJU NA MARS A ZPÍVAL SBORY. NO A NĚJAK JSME SE ZČUCHLI. VLÁĎA S TONDOU DOSTALI NÁPAD NÁS 3 VZÍT DO HARLEJE, AŤ TO DOSTANE NOVOU ŠŤÁVU A TAK SE STALO.



Nebál jsi se, že vás fanoušci Debustrolu zavrhnou?


NE, NEBÁL. PROČ??? NAOPAK, DÍKY HARLEJI NÁS ZAČALO POSLOUCHAT HODNĚ NOVÝCH LIDÍ, PROTOŽE SE ZAJÍMALI O TY NOVÝ MAGORY, CO TAM HRAJOU.



Přineslo to ale svojí oběť a tou byl Volák. Tenkrát Debustrol hrál jenom ve třech.. Musím ale říct, že jsem nějaký ten koncert viděl a šťávu to mělo furt, i když dvě kytary jsou dvě kytary...


JO, ALE TO SE DALO POZDĚJI STEJNĚ ČEKAT, PROTOŽE VOLÁK MÁ ÚPLNĚ JINÝ CÍLE A DEBUSTROL BYL PRO NĚJ JEN ODRAZOVÝ MŮSTEK ...



V roce 2003 vyšlo konečně k vydání dema Vyznání smrti. Kdo dostal nápad tento materiál pustit zase mezi lidi?


TEN NÁPAD JSEM MĚL DLOUHO, AKORÁT JSEM SE ROZMÝŠLEL, U KTERÉ FIRMY TO VYDAT. SPV PROJEVILI ZÁJEM, TAK JSME SE DOHODLI NA PODMÍNKÁCH A BYLO TO.



Jak moc se pracovalo na zvuku?


NA ZVUKU NEJVÍCE ZAPRACOVAL TONDA RAUER, KTERÝ TO ZMÁSTROVAL A DAL DOHROMADY. MYSLÍM, ŽE MU TO ZNÍ V HLAVĚ JĚŠTĚ TEĎ ...



Haha.. Poslední dobou se stalo módou, že kapely vydávají svoje letité demáče. Někdy je kvalita ale opravdu šílená. Myslíš, že má cenu, se ještě dnes prezentovat takovým materiálem?


MYSLÍM, ŽE FANOUŠKY TO ZAJÍMÁ. TAKŽE URČITĚ.



Jsi sám sběratel takových kousků?


JO, ZAJÍMÁ MĚ TO, ALE SBĚRATEL JE SILNÝ SLOVO. TŘEBA V AMERICE JSEM SI KOUPIL KOMPLET SLAYER, KDE JSOU VĚTŠINOU RARITY.



Myslím, že o tom svědčí i to, že na vašich stránkách můžou fanoušci najít nejednu raritku v podobě bootlegu. Např. koncert z Teplic má i velmi slušný zvuk... Máte hodně záznamů v šuplíku?


JO, CELKEM HODNĚ. I OBRAZOVÉ ZÁZNAMY JSOU. NĚKTERÉ V DOBRÉ KVALITĚ. TY CHCEME SAMOZŘEJMĚ POUŽÍT V BONUSECH NA CHYSTANÉM DVD.



I např. nějaká pikantnost ze začátků? Zajímá mě to, protože jsem sám velký fanoušek těchto záznamů..


BUDE TAM CELKOVÁ HISTORIE , ROZHOVORY, KLIPY + BLBOSTI ...
A SAMOZŘEJMĚ KONCERT Z 5.4. Z PRAHY V KVALITĚ 5.1 DOLBY + DTS



No, k natáčení DVD se ještě dostaneme.. Nyní se ale nacházíme u vydání zatím posledního alba Přerushit. Vrátil se Trifid? Jak k tomu došlo?


PŘI PŘÍPRAVĚ ALBA JSEM ZJITIL, ŽE JEDNA KYTARA JE PRO DEBUSTROL PROSTĚ MÁLO, TAK JSEM HO OSLOVIL A KLAPLO TO.



Jak dlouho jsi makal na skladbách pro Přerushit? Použil jsi nějakou "vykopávku"? Podílel se na tvorbě i Trifid nebo přišel už k hotovému?


PŘERUSHIT JSME PŘIPRAVOVALI SE SKULLEM ASI 3 MĚSÍCE. NÁPADY JSEM DÁVAL DOHROMADY POSTUPNĚ BĚHEM ROKU. TRIFID SE SAMOZŘEJMĚ ZÚČASTNIL NEBOJ.
VŠECHNY SKLADBY JSOU NOVÉ. ŽÁDNÁ VYKOPÁVKA TAM NENÍ.



Deska mi přijde jako mírný návrat k starším deskám, přičemž jste ale neubrali na brutalitě desek posledních.. Souhlasíš?


ASI JO. VÍŠ, JÁ TO NEMŮŽU MOC SOUDIT, PŘECE JEN SEM V TOM MOC ZABŘEDLEJ. ŘEKL BYCH TO TAKHLE - TOTÁLNÍ PRŮPLACH A BRUTALITA...



To jo, hlavně texty jsou zase pikantní.. Jednoduchý, ale přesto myslím, že jsi použil všechno, co jsi měl na jazyku :-)


JASNÝ. STRUČNĚ, JASNĚ, AGRESIVNĚ S CO MOŽNÁ NEJVĚTŠÍ ZÁSOBOU ŠÍLENÝCH SLOV, KTERÝ SE NEPOUŽÍVAJ. TO JE MOJE OBLÍBENÁ ŠARÁDA ...



Jak vzniknul název?


VYMYSLEL HO SKULL, KTERÝ PŘIŠEL NA CELÝ SLOGAN - PŘERUSHIT SEKEROU NA DVĚ ČÁSTI.



A tak krásně nevinný obal má na svědomí kdo? :-)


TO JSME JEDNOU TAKHLE SE SKULLEM DALI DVĚ PIVA A BYLO TO. ALE HLAVNÍ NÁPAD S PŘEBALEM MĚL SKULL.



Koukám, že Skull je řádně aktivní :-)


NĚKDY AŽ MOC ... HÁDKY S NÍM JSOU OPRAVDU ZÁŽITKEM ...



Jestli ti to nevadí, tak bych ještě na mžik zabočil k Harleji. Jak to šlape s Tomášem za mikrofonem?


BUDE SUPER. MYSLÍM, ŽE JSME NAŠLI FAKT VÝBORNOU NÁHRADU !!!



Já ho znám velice dobře z působení v Mashi. A jelikož mu Piliny vždycky šly, tak myslím, že nebude problém.. I když, těžko si teď představit Toníka a Vládíka... Hodně fanoušky jistě zajímá, kdy spustíte stránky..


NA STRÁNKÁCH SE MAKÁ, TAKŽE CO MOŽNÁ NEJDŘÍVE. TONÍKA A VLÁDÍKA HRÁT TŘEBA I BUDEM UVIDÍME ...



Blížíme se ke konci a tudíž bych se zeptal na výroční koncert. Jak to dopadlo?


KONCERT DOPADL DOBŘE. NARVANEJ KULTURÁK V PRAZE. CO SI VÍC MŮŽEŠ PŘÁT? OHLASY JSOU TAKY POZITIVNÍ. NO, NA DVD SE ZAČNE MAKAT OD KVĚTNA, TAKŽE NÁM DRŽTE PALCE !!!



Kolik kamer snímalo koncert?


KONCERT SNÍMALO CELKEM 8 KAMER.



A zvuk bude podporovat dts?


URČITĚ TO BUDE 5.1. DOLBY. O DTS SE JEDNÁ. TO VÍŠ DĚLÁME TO NA NAŠE NÁKLADY, TAKŽE NEJSOU PRACHY. SNAD JO ...



Ale stejně je to náročný projekt... Tak jakou banku jste vykradli? :-))


ŽÁDNOU. KDYŽ MÁŠ KAMARÁDY, TAK JDE VŠECHNO ...



Jak jsi vůbec spokojený s DVD Harleje?


SAMOZŘEJMĚ JSEM.



Teď trošku z jiného soudku... Nedávno mě překvapilo prohlášení Vlasty Henycha ve stylu, že pokud se bude jejich nové CD vypalovat jako album předcházející, tak kapela skončí. Co si o tom myslíš ty?


TAKOVÁ SITUACE MŮŽE BOHUŽEL NASTAT U KAŽDÉ KAPELY. TEDY I U NÁS ...
HLAVNĚ SE TO TÝKÁ ČESKÝHO UNDERGROUNDU ...



Jeden fanoušek v jejich knize prohlásil, že už by také mohli snížit svoje nároky, protože v republice je spousta daleko lepších kapel a hrají takřka zadarmo..


DO TOHO NEVIDÍM, ALE TO JE TAKÉ MOŽNÉ. NÁROKY VLASTY HENYCHA OPRAVDU NEZNÁM, ALE NEBUDE TO NIC ZÁVRATNÉHO. TO JSOU JEN TAKOVÝ KECY NĚJAKÝHO PANA CHYTRÝHO ..



Jasně. Co ty vůbec posloucháš z našich kapel? Překvapila tě nějaká nová?


KRVAVÁ PRÁCE A SOLFERNUS. JINAK ČESKÝ KAPELY VIDÍM NA FESTECH A JSOU CELKEM O.K. JÁ POSLOUCHÁM STRAŠNÝ KVANTUM MUZIKY VŠECH ŽÁNRŮ, TAKŽE JE JICH MOC ...



co třeba hostování? Jsi žádaná osoba ve studiu?


NE A ANI NECHCI BÝT !



Přesto jsi hostoval na CD kapely Agonie... Sousedi?


TO UŽ JE DÁVNO. BYLI TO KAMARÁDI.



Jak vůbec tahle kapela skončila? Nevíš?


NEMÁM ZPRÁVY, ALE POLOVINA KLUKŮ HRAJE TEĎ SE ZEDEM V OBNOVENÉ KAPELE SYNDROM.



OK. Ještě na konec.. Maká se už na věcech na následníka Přerushit? Na DVD se můžeme těšit kdy?


DVD VYJDE V ZÁŘÍ 2006 !!! NA NOVÉ DESCE ZAČNEM MAKAT PŘÍŠTÍ ROK. VŠECHNO CHCE SVŮJ ČASS !!!



Haha, teď jsi mi ještě nahrál na poslední otázku... Kolins nebo Kolinss??? Má to nějakou symboliku? :-)


JO, ZMĚNA JE ŽIVOT, TAKŽE KOLINSS ...



Oki. Díky moc za toto ultradlouhé povídání! Jestli máš ještě nějakou hlášku na konec, tak sem s ní!!!


ZDRAVÍM VŠECHNY SRAČKY A SRAČINKY !!! MĚJTE SE FAJN A NA KONCERTECH ČAU !!!

Venca Votruba             


www.debustrol.cz
foto: archív skupiny

DEBUSTROL – Nedoufali jsme v nic... (Část 1)


Vydáno: 06.05.2006
Přečteno: 5504x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09943 sekund.