21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BAD RELIGION - The Dissent Of Man

Hned na začátku recenze je nutné říct, že Bad Religion by si měli zasloužit těžký kriminál za to, že byli těmi, kteří nejvíce pomohli na svět žánru, zvanému neopunk. Ten v druhé polovině prostřednictvím kapel Green Day, Blink 182, The Offsping a dalších zaplevelil rádiové hudební stanice, kluby, televizní pořady a stal se módním trendem pro miliony teenagerů. Prostě odkaz Sex Pistols, The Clash, Ramones, The Damned a dalších byl přenesen do roviny, ze které se každému poctivému pankáčovi musel zvednout kufr a chtěl se mu nablít plný igeliťák.

Jenže, poslechněme si třeba „Dookie“ (Green Day) nebo „Take Your Pants And Jacket“ (Blink 182) a potom novinkovou věc od Bad Religion „The Dissent Of Man“ a je hned na první poslech jasné, kdo to prostě má v paži a kdo si hraje na mladického idola a leze z toho jen připosraný, trochu rychlejší pop, který má s punkem společnou jen občasnou rychlost a maličké číro na hlavě bubenického šampóna. Bad Religion prostě umí. A je až s podivem, že jim za ta léta, a to při stejné hudební formuli, ještě nedošly nápady. Nedošly, i když u řady skladeb máte pocit, že jste tohle slyšeli třeba na „New America“, na „Generator“ nebo „Stranger Than Fiction“.

Bad Religion ale mají jednu výhodu. Oni totiž nenudí. Je to především dané délkou skladeb, která jen zřídka přetáhne tři minuty. Proto vám nebude vadit i prakticky neměnné tempo (jasně, třeba v takové „Won´t Somebody“ kapela trochu zvolní), nebudou vám vadit až někdy dost vlezlé refrény, které si stačíte zapamatovat, ale než vás začnou prudit, tak skladba skončí. To je obrovské plus. Green Day dneska své věci natahují na délku více než pěti minut, hrají si tam s akustickými kytarami a na Ramones, zdá se, už dávno zapomněli. A to je možná dobře, protože jestli měla nějaká jediná neopunková kapela své opodstatnění, tak to byli právě Bad Religion (teď je otázka, jestli je počítat k té neopunkové vlně, když první desku nahráli v roce 1982).

Ono vlastně v případě „The Dissent Of Man“ není o čem psát. Je to případ jako Motörhead nebo AC/DC. Prostě ještě předtím, než album vyjde, už víte, jak bude znít. Deska je určena pro fanoušky téhle kapely, kteří jí zase pomohou do první padesátky amerického žebříčku. Že by si Bad Religion s „The Dissent Of Man“ našli nové příznivce, myslím si nehrozí. Na druhou stranu je velmi nepravděpodobné, že by jediného z těch starých ztratili.

Pepsi Stone             

Album "The Dissent of Man" americké punkrockové legendy BAD RELIGION táhne jako vždy skvělý hlas frontmana Grega Grafinna. Když připočteme vyvedené zpětné vokály, nezastavitelné bicí, líbivé kytarové riffy a basu, jež si v poklidu přede, aby se v určitých pasážích předvedla ve své plné kráse, nemá cenu o kvalitě této placky pochybovat.

Jediným menším záporem je snad jen občasný neměnný rytmus ve většině skladeb. Pokud se tak ale stane, tak díky textům, které jsou zde opět výborné, úroveň písní nikterak neklesá.

Když to vezmu kolem a kolem, tak BAD RELIGION zní za ty tři dekády stále stejně. Ala zatraceně stejně dobře!

Jonash 9/10

www.badreligion.com

Seznam skladeb:
1. The Day That the Earth Stalled
2. Only Rain
3. The Resist Stance
4. Won't Somebody
5. The Devil in Stitches
6. Pride and the Pallor
7. Wrong Way Kids
8. Meeting of the Minds
9. Someone to Believe
10. Avalon
11. Cyanide
12. Turn Your Back on Me
13. Ad Hominem
14. Where the Fun Is
15. I Won't Say Anything

Sestava:
Greg Graffin - zpěv
Brett Gurewitz - kytara
Brian Baker - kytara
Greg Hetson - kytara
Jay Bentley - baskytara
Brooks Wackerman - bicí

Rok vydání: 2010
Žánr: punk rock
Čas: 40:51
Label: Epitaph
Země: USA

Diskografie:
1982 - How Could Hell Be Any Worse?
1983 - Into The Unknown
1988 - Suffer
1990 - Against The Grain
1992 - Generator
1993 - Recipe For Hate
1994 - Stranger Than Fiction
1996 - The Grey Race
1998 - No Substance
2000 - New America
2002 - The Process Of Belief
2004 - The Empire Strikes First
2007 - New Maps Of Hell
2010 – The Dissent Of Man


Vydáno: 12.10.2010
Přečteno: 2892x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ja mam celou disco...14. 10. 2010 12:49 subeer
www.kidsandheroes.comSice bych Rise...13. 10. 2010 13:10 Jonash
Na spicku v podobe...12. 10. 2010 12:09 subeer


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22884 sekund.