RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LIPSTIXX N´BULLETZ - Bang Your Head

Už by se člověk v té Nové vlně skandinávského glam metalu přestal orientovat. V posledních době se vyrojilo tolik kapel, které zaujaly postoj Mötley Crüe, Hardcore Superstar, Poison nebo Crashdïet, že člověk už začíná ztrácet přehled, co všechno vyšlo. Musí si tedy sakra vybírat, protože scéna začíná být zaplevelena desátými kopiemi Crashdïet a kapelami, které sází jen na image a hudební stránka věci jim jaksi uniká. To ovšem naštěstí není případ Lipstixx n´Bulletz, přestože klišovitější název pro svou kapelu si hoši asi vybrat nemohli.

Tahle švédská čtveřice má za sebou zatím jen krátkou historii. Jako rok svého založení uvádějí letopočet 2005, ovšem to byla tahle kapela pouze obskurní totálně undergroundovou partou. Postupem let se ale vypracovala do pozice, kdy dokáže naplnit stockholmské kluby, má přitažlivou image a od loňského roku na trhu i slušnou desku „Bang Your Head“. Lipstixx n´Bulletz by rádi byli druhými Crashdïet, ovšem jejich debut má do debutu „Rest In Sleaze“ z pera jejich krajanů přece jen daleko.

Dejte CD do mechaniky, stiskněte „play“ a vyběhne na vás riff. A vy si říkáte "odkud já tohle, kurva, znám"? Po pár vteřinách máte jasno - „All Night Long“ od Rainbow. To budou zase plagiátoři, říkám si. Jenže ono to tak zlé rozhodně není. Když pominu ukradený úvodní riff, má první skladba „Bang Your Head“ vlastní životaschopnost a nakonec si její refrén budete i prozpěvovat. Stejně tak jako u následující „Rock Me“ nebo u „Lipstixx n´Bulletz“. Z dalších věcí vás rozhodně zaujme „You Poison Me“, která jako kdyby vypadla z repertoáru Skid Row v období „Slave To The Grind“. Ke konci desky už vám možná skladby budou připadat podobné, protože vyjma zmíněné „You Poison Me“ a možná ještě závěrečné „Love In A Needle“ plují v neměnném tempu. A - což je u kapel tohoto typu s podivem - chybí i balada.

Abychom to tedy shrnuli. Kapela kolem Andyho Lipstixxe (bože, kam na to ty lidi chodí) je rozhodně nadějí švédské glam metalové scény. Jejich debut nepostrádá pořádné koule, má všechno, co deska v tomto stylu má mít. Jen jí chybí nějaká ta přidaná hodnota, která by Lipstixx n´ Bulletz odlišila od jiných kapel. Možná to ale přijde v budoucnu. Tam se bude lámat chleba ve chvíli, kdy Nová vlna skandinávského glam metalu uhyne na úbytě zájmu. Teď zatím stále jen sílí.

Jan Skala             


www.lnb.nu

Seznam skladeb:
1. Bang Your Head
2. Rock Me
3. Lipstixx n´Bulletz
4. Do Or Die
5. Scream It Hard
6. My Heart Belongs To You
7. Wild At Heart
8. You Poison Me
9. Be Mine Tonight
10. Love In A Needle

Sestava:
Andy Lipstixx - zpěv, kytara
Rikki Bullet - kytara
Jamie Teaze - baskytara
Lefty Guns - bicí

Rok vydání: 2010
Label: Sleazsy Riders Records
Země: Švédsko
Žánr: glam metal

Diskografie:
2010 – Bang Your Head


Vydáno: 13.01.2011
Přečteno: 2644x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21991 sekund.