20.02.2019
MÖTLEY CRÜE
Film "The Dirt" mapující strhující kariéru této ..více

20.02.2019
WHITESNAKE
Formace zpěváka Davida Coverdalea potvrdil 10. květen ..více

20.02.2019
GUNS N`ROSES
Přestože kapela pracuje na nové desce, nebrání to ..více

20.02.2019
JIM PETERIK AND WORLD STAGE
O slovo se hlásí předák legendárních Survivor Jim ..více

20.02.2019
MARTIE PETERS GROUP
Kapela dánského propagátora AOR/Rocku pro dospělé se ..více

20.02.2019
SCARCROW
Prvním singlem z debutového alba německých SCARCROW ..více






ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Hanba ti autore jeden! ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Přijde mi veselé, když někdo najde jednu chybu ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Jeste teda musim opravit autora, ktery ocividne od ..

AVANTASIA - Moonglow
Moonglow předčil Ghostlights! Sice mín oblíben ..

AVANTASIA - Moonglow
Miluju Blind Guardian , miluju písně jako Farewe ..

AVANTASIA - Moonglow
Zezacatku jsem byl nadseny, nicmene po par poslesi ..

AVANTASIA - Moonglow
No cekal jsem opravdu něco jiného ..Takovou meco ..

Kane ROBERTS - The New Normal
Kolik jedno vypadlé písmenko udělá paseky :-)) ..

AVANTASIA - Moonglow
Tady nemám recenzi snad co vytknout. Naprosto se ..

AVANTASIA - Moonglow
.....jsem docela unešen. Hlavně z prvních dvou ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1112x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
911x

AVANTASIA - Moonglow
820x

SEPULTURA - Morbid Visions
798x

SEBASTIEN - Behind The World
716x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
683x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6802
recenzí: 5543
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RHAPSODY OF FIRE - From Chaos To Eternity

Zatímco o předešlém albu „The Frozen Tears Of Angels“ se dalo mluvit jako o zdařilém počinu pouze v rámci samotné kapely, která roky předtím kvalitativně poněkud zakrněla, o novince „From Chaos To Eternity“ už můžeme hovořit jako o desce, jež pohodově obstojí v té nejužší žánrové konkurenci, jakou představují např. smečky PATHFINDER či DERDIAN. Tvůrci RHAPSODY totiž stvořili nečekaně dobré kompozice, které jsou opět hodny pověsti vybudované ranými počiny této kapely.

Abychom si tedy rozuměli, nová fošna nepokládá žádnou z prvních desek ani náhodou na lopatky, ale také už nespadá do diametrálně odlišné jakostní kategorie, ve které se krčí některá díla z umělecky slabšího období. Aktuální album se může pyšnit kompoziční vyrovnaností, která si zároveň podává svalnatou pracku s atraktivitou a chytlavostí jednotlivých skladeb.

Ještě úctyhodněji tento fakt působí, když si uvědomíme mimořádně komplikovanou strukturu písní. Těm samozřejmě opět dominuje mohutná orchestrální dramatizace, která ale tentokrát nezakrývá častou plytkost holé metalové kompozice, naopak tento žánr symbioticky doplňuje a dovoluje mu přirozeně nakynout do mnohdy dechberoucí epické podoby. Když si zahráváte s podobně okázalými hudebními elementy, je nesmírně těžké neztratit kontakt s realitou, v tomto případě tedy se svým posluchačem, jenž může být z veškeré té pompy velice rychle zhnusen. Zde to ovšem neplatí, přes veškerou monumentálnost působí jednotlivé songy až subtilně nevtíravým dojmem (jakoby to ani nebyl power metal), díky čemuž snadno vtáhnou posluchače do svého středu a udělají z něj aktivního účastníka složitě rozvrstveného děje desky. Naleznout všechny tvůrčí špeky pak (možná trochu překvapivě) nebude přiliš složité, ale jejich tučnost je natolik silná, že se dají "vysávat" pořád dokola, aniž by se nějak významně přejedly (přeposlouchaly).

Ovšem pozor, jeden zádrhel se přece jenom našel. Výše zmíněné totiž neplatí pro závěrečnou, téměř dvacetiminutovou skladbu. Do ní jsem i přes několik snaživých pokusů zkrátka neproniknul, a to hlavně proto, že mi to sama neumožnila. Obsahuje totiž příliš málo poutavých motivů, které by pomohly ve zdraví přežít nekonečnou stopáž. Navíc se v ní dočkáme (už poněkud obávané) filmové teatrálnosti, kdy jde muzika do pozadí a ke slovu přicházejí různé recitativy či zvuky, které mnohdy znějí tak, jakoby jejich vypravěč právě vykonával velkou potřebu (Christopher Lee promine). Jímá mě hluboký smutek, když si vzpomenu, o kolik úchvatnější byla obdobně dlouhá skladba "Gargoyles, Angels of Darkness" z desky "Power of the Dragonflame", která nenudila ani vteřinu a navíc vrcholila v bombasticky svůdných motivech, jenž důvtipně shrnovaly všechna předešlá alba. I tentokrát to mělo být podobné, finální track "Heroes of the Waterfalls' Kingdom" měl dokonce symbolizovat konec celé fantastické ságy, trvající od samotného debutu "Legendary Tales" z roku 1997. To se ale poněkud nepovedlo a závěrečný song je nejslabším bodem jinak velice zdařilé nahrávky. Obecně pak platí, že nejlépe uděláte, když si poslech řádně ohulíte a necháte tak do posledního tónu vyniknout její symfonickou epiku. Jen ať prudérní soused konečně uslyší pořádnou muziku!

Pagan             


www.rhapsodyoffire.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Ad Infinitum
2. From Chaos to Eternity
3. Tempesta Di Fuoco
4. Ghosts of Forgotten Worlds
5. Anima Perduta
6. Aeons of Raging Darkness
7. I Belong to the Stars
8. Tornado
9. Heroes of the Waterfalls' Kingdom:
I. Lo Spirito Della Foresta
II. Realm Of Sacred Waterfalls
III. Thanor’s Awakening
IV. Northern Skies Enflamed
V. The Splendour Of Angels’ Glory (A Final Revelation)


Sestava:
Fabio Lione - zpěv
Luca Turilli - kytara
Patrice Guers - baskytara
Alex Staropoli - klávesy
Alex Holzwarth - bicí

Žánr: symfonický power/heavy metal
Rok vydání: 2011
Čas: 57:34
Label: Nuclear Blast
Země: Itálie

Diskografie:
1997 - Legendary Tales
1998 - Symphony Of Enchanted Lands
2000 - Dawn Of Victory
2001 - Rain Of A Thousand Flames
2002 - Power Of The Dragonflame
2004 - Symphony Of Enchanted Lands II. - The Dark Secret
2006 - Triumph Or Agony
2010 - The Frozen Tears Of Angels
2011 - From Chaos To Eternity

Související články:
RHAPSODY OF FIRE - The Frozen Tears Of Angels
RHAPSODY OF FIRE - The Cold Embrace Of Fear (EP)


Vydáno: 21.06.2011
Přečteno: 3580x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
obrovské zklamáníTak už jsem tuhle...25. 07. 2011 10:59 Anonim
Kvalita hudby...23. 06. 2011 13:51 GNT
Pes bude zakopán...23. 06. 2011 6:26 GNT
to GNT a Soichiro HondaJá mám za to, že...22. 06. 2011 22:43 Anonim
GNT:D Možno preto,...22. 06. 2011 15:42 Soichiro Honda


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19607 sekund.