21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RHAPSODY OF FIRE - From Chaos To Eternity

Zatímco o předešlém albu „The Frozen Tears Of Angels“ se dalo mluvit jako o zdařilém počinu pouze v rámci samotné kapely, která roky předtím kvalitativně poněkud zakrněla, o novince „From Chaos To Eternity“ už můžeme hovořit jako o desce, jež pohodově obstojí v té nejužší žánrové konkurenci, jakou představují např. smečky PATHFINDER či DERDIAN. Tvůrci RHAPSODY totiž stvořili nečekaně dobré kompozice, které jsou opět hodny pověsti vybudované ranými počiny této kapely.

Abychom si tedy rozuměli, nová fošna nepokládá žádnou z prvních desek ani náhodou na lopatky, ale také už nespadá do diametrálně odlišné jakostní kategorie, ve které se krčí některá díla z umělecky slabšího období. Aktuální album se může pyšnit kompoziční vyrovnaností, která si zároveň podává svalnatou pracku s atraktivitou a chytlavostí jednotlivých skladeb.

Ještě úctyhodněji tento fakt působí, když si uvědomíme mimořádně komplikovanou strukturu písní. Těm samozřejmě opět dominuje mohutná orchestrální dramatizace, která ale tentokrát nezakrývá častou plytkost holé metalové kompozice, naopak tento žánr symbioticky doplňuje a dovoluje mu přirozeně nakynout do mnohdy dechberoucí epické podoby. Když si zahráváte s podobně okázalými hudebními elementy, je nesmírně těžké neztratit kontakt s realitou, v tomto případě tedy se svým posluchačem, jenž může být z veškeré té pompy velice rychle zhnusen. Zde to ovšem neplatí, přes veškerou monumentálnost působí jednotlivé songy až subtilně nevtíravým dojmem (jakoby to ani nebyl power metal), díky čemuž snadno vtáhnou posluchače do svého středu a udělají z něj aktivního účastníka složitě rozvrstveného děje desky. Naleznout všechny tvůrčí špeky pak (možná trochu překvapivě) nebude přiliš složité, ale jejich tučnost je natolik silná, že se dají "vysávat" pořád dokola, aniž by se nějak významně přejedly (přeposlouchaly).

Ovšem pozor, jeden zádrhel se přece jenom našel. Výše zmíněné totiž neplatí pro závěrečnou, téměř dvacetiminutovou skladbu. Do ní jsem i přes několik snaživých pokusů zkrátka neproniknul, a to hlavně proto, že mi to sama neumožnila. Obsahuje totiž příliš málo poutavých motivů, které by pomohly ve zdraví přežít nekonečnou stopáž. Navíc se v ní dočkáme (už poněkud obávané) filmové teatrálnosti, kdy jde muzika do pozadí a ke slovu přicházejí různé recitativy či zvuky, které mnohdy znějí tak, jakoby jejich vypravěč právě vykonával velkou potřebu (Christopher Lee promine). Jímá mě hluboký smutek, když si vzpomenu, o kolik úchvatnější byla obdobně dlouhá skladba "Gargoyles, Angels of Darkness" z desky "Power of the Dragonflame", která nenudila ani vteřinu a navíc vrcholila v bombasticky svůdných motivech, jenž důvtipně shrnovaly všechna předešlá alba. I tentokrát to mělo být podobné, finální track "Heroes of the Waterfalls' Kingdom" měl dokonce symbolizovat konec celé fantastické ságy, trvající od samotného debutu "Legendary Tales" z roku 1997. To se ale poněkud nepovedlo a závěrečný song je nejslabším bodem jinak velice zdařilé nahrávky. Obecně pak platí, že nejlépe uděláte, když si poslech řádně ohulíte a necháte tak do posledního tónu vyniknout její symfonickou epiku. Jen ať prudérní soused konečně uslyší pořádnou muziku!

Pagan             


www.rhapsodyoffire.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Ad Infinitum
2. From Chaos to Eternity
3. Tempesta Di Fuoco
4. Ghosts of Forgotten Worlds
5. Anima Perduta
6. Aeons of Raging Darkness
7. I Belong to the Stars
8. Tornado
9. Heroes of the Waterfalls' Kingdom:
I. Lo Spirito Della Foresta
II. Realm Of Sacred Waterfalls
III. Thanor’s Awakening
IV. Northern Skies Enflamed
V. The Splendour Of Angels’ Glory (A Final Revelation)


Sestava:
Fabio Lione - zpěv
Luca Turilli - kytara
Patrice Guers - baskytara
Alex Staropoli - klávesy
Alex Holzwarth - bicí

Žánr: symfonický power/heavy metal
Rok vydání: 2011
Čas: 57:34
Label: Nuclear Blast
Země: Itálie

Diskografie:
1997 - Legendary Tales
1998 - Symphony Of Enchanted Lands
2000 - Dawn Of Victory
2001 - Rain Of A Thousand Flames
2002 - Power Of The Dragonflame
2004 - Symphony Of Enchanted Lands II. - The Dark Secret
2006 - Triumph Or Agony
2010 - The Frozen Tears Of Angels
2011 - From Chaos To Eternity

Související články:
RHAPSODY OF FIRE - The Frozen Tears Of Angels
RHAPSODY OF FIRE - The Cold Embrace Of Fear (EP)


Vydáno: 21.06.2011
Přečteno: 3773x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
obrovské zklamáníTak už jsem tuhle...25. 07. 2011 10:59 Anonim
Kvalita hudby...23. 06. 2011 13:51 GNT
Pes bude zakopán...23. 06. 2011 6:26 GNT
to GNT a Soichiro HondaJá mám za to, že...22. 06. 2011 22:43 Anonim
GNT:D Možno preto,...22. 06. 2011 15:42 Soichiro Honda


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19303 sekund.