TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KREYSON - Promo singl new album 2012

Je jen velice málo nahrávek, které by byly tak očekávané, jako novinka Kreysonu „Andělé strážní“. Principál Láďa Křížek její vydání už opět posunul, tentokráte na jaro příštího roku, ovšem jako náplast nabízí fanouškům promo singl, který předznamenává právě nové album. Otázka tedy stojí, jak nové skladby znějí. Jsou sice jen dvě, ale můžeme si z nich udělat obrázek, jak asi bude vypadat připravovaná deska.

O tom, že je Láďa zpěvák od pána boha asi nikdo nepochybuje. Vzpomeňme třeba na „Radegasta“ či „Anděla na útěku“ a je jasné, že máme tu čest s jedním z nejosobitějších hlasů české historie. Když se po dlouhé odmlce Kreyson před čtyřmi lety dal znovu dohromady, Křížek opět dokázal, že mu to zpívá. Na koncerty chodily zástupy lidí, kteří si chtěli zopakovat nezapomenutelnou atmosféru devadesátých let, ovšem něco chybělo. To něco byly nové věci. Fanoušci už pomalu Křížkově partě začali vyčítat, že se stále dokola hrají jen věci z „Anděla“ a „Křižáků“, když se konečně kapela vytasila s novým materiálem.

Otázka tedy stojí: Jaký ten materiál je? Navíc, když chybí tak zásadní postava jako byl kytarista Jaroslav Bartoň. Samozřejmě Radek Kroc není žádné ořezávátko, ale přece jen staré desky Kreysonu byly postaveny na Křížkově vokálu a Bartoňově kytaře. Křížek, jak je vidět z reunionu se obklopil i skvělou rytmikou, kde působí basista Luděk Adámek (ex-Vitacit) a bubeník Zdenek Pradlovsky (Master, ex-Shaark), tak o muzikantskou úroveň člověk by ani strach mít nemusel. Tak co tedy?

Začíná se baladou „Ztrácím“. Je to prostě klasická křížkovina s akustickou kytarou s mrazivou atmosférou v mezihře. Křížek se kupodivu nijak nedere do výšek, drží se spíše v nižších polohách a ani v refrénu se nepouští do žádných vokálních eskapád. Kroc si navíc vystřihl pěkné akustické sólo, které bohužel ale už zboostrovaná kytara dál nerozvinula. Samozřejmě, druhá „Vzdálená“ se nekoná, ale „Ztrácím“ rozhodně není věc, za kterou by se kapela musela stydět.

Druhá věc „Kde se touláš“ začíná pěkne ostře. Naprosto výtečný rock n´rollový riff žene dopředu Křížkův hlas a už tady je jasné, že tahle věc je možná tou nejtvrdší, jakou Ladislav kdy napsal. Pak přichází refrén a s ním až doom metalová nálada. Jenže... Je mi líto... Ale zpívat do tvrdé sabbathovské pasáže „kde se touláš lásko má...“ mi přijde trochu mimo. Zaplaťpánbůh přichází nejlepší část skladby a tou je totální thrashmetalová smršť, na kterou zase naváže nosný riff, který je rovněž dostatečně powerfull. Jako bonus je na CD ještě rádiová verze „Ztrácím“, která se od té původní liší jen tím, že hroty kytar jsou řádně utopeny, aby se skladba nechala vysílat na FM frekvencích, třeba k odpolednímu žehlení.

Ale abychom to shrnuli. Singl prezentuje typický Kreyson. Tady se netolerují žádné úskoky stranou. „Ztrácím“ roste s každým poslechem a když ji slyšíte podesáté, nedostanete ji z hlavy. „Kam se touláš“ bude výborný koncertní tahák, i když mi přijde, že kapela během skladby chce stihnout co nejvíce nápadů. Největší slabinou jsou texty. Naštěstí se nenaplnily řeči o tom, že deska bude silně křesťansky orientována, ale i tak měl Láďa v minulosti rozhodně silnější chvilky. Ale je to jen singl, nebudeme předbíhat a počkáme si s konečným rozsudkem na jaro příštího roku.

Jan Skala             


www.ladakrizek.com

Seznam skladeb:
1. Ztrácím
2. Kde se touláš?
3. Ztrácím (radio edit)

Sestava:
Ladislav Křížek - zpěv
Radek Kroc - kytara
Peter Boška - kytara
Luděk Adámek - baskytara
Zdenek Pradlovský - bicí

Rok vydání: 2011
Země: Česká republika
Žánr: heavy rock

Diskografie:
1990 - Anděl na útěku
1992 - Křižáci
1994 - Elixír života
1995 - Zákon džungle


Vydáno: 15.07.2011
Přečteno: 6508x




počet příspěvků: 33

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Když už...17. 10. 2013 16:35 Jirka Čáp
Na svou dobu byl...17. 10. 2013 11:16 Pepsi Stone
Navrat kraleV niektorych...17. 10. 2013 11:11 PETO
Křížkovy desky...17. 10. 2013 10:33 Millhouse
Podle mě j....17. 10. 2013 9:39 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08819 sekund.