TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RED HOT CHILI PEPPERS - I´m With You

Je zajímavé sledovat, jak se z Red Hot Chili Peppers, kteří v osmdesátých letech platili za funkrockové outsidery, stala jedna z největších rockových kapel planety. Dnes je můžeme směle řadit po bok velikánů typu Metallica, U2, Guns n´Roses nebo Bon Jovi. I když v současné době postrádají kytaristu Johna Fruscianta, který se velkou měrou podílel na obřím úspěchu alb „Californication“, „By The Way“ a „Stadium Arcadium“, nijak to kredit kapely nesnižuje. Našla se náhrada v podobě mladíka Joshe Klinghoffera. Ten sice nepředvádí žádné novum, ale přesně navazuje na Frusciantovu práci.

Od emise poslední desky „Stadium Arcadium“ uplynulo pět let, ale v táboře RHCP jako by se nic nezměnilo. Jako by nikdy Frusciante neodešel, jako kdyby bubeník Chad Smith nedělil své aktivity mezi domovskou kapelu a hvězdný projekt Chickenfoot (jestli jste o něm nikdy neslyšeli, tak je to sestava, kde se Smithem působí kytarista Joe Satriani a odpadlíci od Van Halen – zpěvák Sammy Hagar a basista Michael Anthony) a jako kdyby si zpěvák Anthony Kiedis nenechal narůst knírek. Red Hoti mají prostě svůj zažitý styl, který se léty nemění, ale jen vypilovává a samozřejmě stále více blíží mainstreamu. Divokost raných alb je už nenávratně pryč, takže na novince nenajdete ani třeba tak ostrou věc, jako byla „Give It Away“, ale občas do toho kapela pěkně šlápne. Byť jen na chvíli, pak se všechno uklidní zase do podoby, která je pro komerční rádia snesitelná.

Deska začíná ve velkém stylu. Úvodní dvojice skladeb „Monarchy Of Roses“ a „Factory Of Faith“ patří k tomu nejlepšímu, co kdy RHCP kdy natočili a především v prvně jmenované skladbě do popředí v refrénu vystupuje úžasná Fleova basa. „Factory Of Faith“ zas začíná jako rozverná taneční věc s Kiedisovým mluvozpěvem, ale melodická linka refrénu ukáže, kde je hlavní přednost kapely. Ony vlastně všechny skladby na „I´m With You“ jsou klasickými díly Red Hotů. To, co jste obdivovali na deskách dejme to od „Californication“ je tady taky. A to co, vás tam sralo, tak je tu vlastně taky.

Kapela neudělala žádný krok kupředu. Jede se podle osvědčeného vzorce, Podle toho, který kapelu vynesl do pozice superhvězd a vydělal jim za posledních dvanáct let miliony. Oproti „Stadium Arcadium“ není nová deska zbytečně natahována na stopáž dvou hodin a oproti „Californication“ je o trochu méně hitová. I když se na ní dají najít utajené klenoty, jako je bluesová „Even You Brutus“ nebo rock n´rollová „Goodbye Hooray“.

Vydání „I´m With You“ samozřejmě pozornost vzbudí. O předních místech hitparád se nemá ani smysl bavit. Tahle deska tam prostě bude, protože po hudbě Red Hotů je po pěti letech znovu hlad. Ovšem trochu se vkrádá myšlenka, jak dlouho kapela se svým neměnným mustrem vydrží. I když třeba takový AC/DC už to praktikují skoro čtyřicet let a fanoušků jim rozhodně neubývá.

Jan Skala             


www.redhotchilipeppers.com

Seznam skladeb:
1. Monarchy Of Roses
2. Factory Of Faith
3. Brendan´s Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants A Baby
6. Look Around
7. The Adventures Of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus
13. Meet Me At The Corner
14. Dance Dance Dance

Sestava:
Anthony Kiedis - zpěv
Josh Klinghoffer - kytara
Flea - baskytara
Chad Smith - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 59:24
Label: Warner Bros
Země: USA
Žánr: funky rock

Diskografie:
1984 - Red Hot Chili Peppers
1985 - Freaky Styley
1987 - The Uplift Mofo Party Plan
1989 - Mother´s Milk
1991 - Blood Sugar Sex Magic
1995 - One Hot Minute
1999 - Californication
2002 - By The Way
2006 - Stadium Arcadium
2011 - I´m With You


Vydáno: 25.09.2011
Přečteno: 3006x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10777 sekund.