TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




L.A. GUNS - Acoustic Gypsy Live

Od svého prvního rozpadu v roce 1992 působí tahle kapela jako nějaká schizofrenní potvora. Comebackové album „Vicious Circle“ ze čtyřiadevadesátého se ještě neslo v intencích starých L.A. Guns, pak se začaly dít věci. Sestava se doslova přes noc změnila k nepoznání. Charismatického zpěváka Phila Lewise nahradil hardcorový řvoun Chris Van Dahl a jediný původní člen Tracii Guns pod jménem The L.A. Guns vydal netypickou nahrávku „American Hardcore“. Album propadlo a začala zase rošáda v sestavě, zejména na postu zpěváka. Na něm se vystřídal třeba Joe L´Este (Bang Tango), Ralph Saenz (Steel Panther) nebo Jizzy Pearl (Love/Hate).

Začátkem milénia se ovšem zdálo být všechno v pořádku, když se vrátila takřka původní sestava (bez basisty Kellyho Nickelse) a vydala vydařenou, tradiční desku „Man In The Moon“. Pohoda nevydržela dlouho, na následující „Waking The Dead“ už byl Guns jediným kytaristou, poté co znovu odešel Mick Cripps, ale napětí panovalo mezi oběma tahouny – Gunsem a Lewisem. První jmenovaný to nevydržel a praštil dveřmi, aby si s basistou Mötley Crüe Nikkim Sixxem mohl založit projekt Brides Of Destruction. Lewis mezitím pokračoval pod jménem L.A. Guns. K němu se brzy vrátil i Guns a tak už několik let můžeme mít tu čest se dvěma formacemi, které nesou toto jméno.

Zatímco ta Lewisova je protěžovanější a studiově činnější, Gunsova formace předkládá za celou dobu své existence první nahrávku. Akustický záznam koncertu, kde Gunse doplňuje někdejší zpěvák kapely Jizzy Pearl. Ten už v dnešních dnech v kapele rovněž nepůsobí, když jej nahradila zpěvačka Dilana Robichaux. Kromě Pearla se zde představí také bubeník Doni Grey, basista Faster Pussycat Danny Nordahl a klávesista Teddy „Zig Zag“ Andreadis, který kdysi doprovázel Guns n´Roses na „Use Your Illusion World Tour“.

Guns je samozřejmě kytarista od pánaboha a Pearl rovněž není zpěvák k zahození. Teď jde o to, jak se popasovali s novými verzemi starých skladeb, které se dají počítat k pistolnické klasice. Je jasné, že se vybíralo především z pomalejších skladeb, kterým akustická forma sluší. Hned úvodní „Crystal Eyes“ zdobí Gunsovy vyhrávky a její nová podoba rozhodně nepůsobí nepatřičně. Jsou tu snad všechny balady, které kdy L.A. Guns natočili. Je tu „It´s Over Now“, „One Way Ticket“, „Decide“ a samozřejmě slavná „The Balad Of Jayne“. Všechny kapela přehrává s grácií, Pearl je zpívá přesvědčivě, i když tu a tam vám chybí ten Lewisův charismatický projev. Navíc je tu i klasika „Love Hurts“, kde se Pearl až nebezpečně blíží k projevu Dannyho McCaffertyho. A nakonec je tu i otevírák z desky „Hollywood Vampires“ „Over The Edge“, která v akustickém podání dostala křídla a díky Andreadisovi i mystickou atmosféru, že je jako jedna z mála lepší než originál.

Problém trochu mám s rychlejšími peckami jako „Electric Gypsy“, „Rip And Tear“ a především „Sex Action“. Těm akustická podoba zrovna nesluší, vždycky je lepší poslechnout si je (navzdory mizernému zvuku prvních dvou alb) v třaskavější rockové podobě. Navíc zde až tak úplně nesedí ani Pearlův hlas. Když to tedy shrneme, „Acoustic Gypsy“ je jakési připomenutí, že existuje ještě druhá varianta L.A. Guns, než ta Lewisova, která momentálně nahrává novou desku. Jenže Guns hned po vydání nahrávky opět řádně zamíchal sestavou a tím na svého někdejšího parťáka ztrácí další body.

Jan Skala             


www.lagunsofficial.com

Seznam skladeb:
1. Crystal Eyes
2. One Way Ticket
3. Decide
4. Dreamtime
5. Electric Gypsy
6. It´s Over Now
7. Never Enough
8. Over The Edge
9. Little Soldier
10. Sex Action
11. These Arms Of Mine
12. Love Hurts
13. The Balad Of Jayne
14. Rip And Tear

Sestava:
JIzzy Pearl - zpěv
Tracii Guns - kytara
Muddy Stardust - kytara
Danny Nordahl - baskytara
Teddy "Zig Zag" Andreadis - klávesy, klavír
Dani Grey - bicí
Chad Stewart - perkuse

Rok vydání: 2011
Čas:
Label: Favored Naton Entertainment
Země: USA
Žánr: acoustic rock

Diskografie:
1988 - L.A. Guns
1989 - Cocked And Loaded
1991 - Hollywood Vampires
1994 - Vicious Circle
1996 - American Hardcore
1999 - Shrinking Violet
2001 - Man In The Moon
2002 - Waking The Dead

L.A. GUNS (Phil Lewis)
2004 - Rips The Covers Off
2005 - Tales From The Strip
2010 - Covered In Guns

L.A. GUNS (Tracii Guns)
2011 - Acoustic Gypsy Live


Vydáno: 28.10.2011
Přečteno: 3419x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No nic Pepsi...4. 11. 2011 6:52 Ladislav
Tak co bude Pepsi...30. 10. 2011 14:24 Ladislav


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09655 sekund.