Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SOUL SOURCE - Where Heroes Fall

Taky vás unavuje čekání na novou desku DRAGONFORCE? Mě už ne, páč se objevila perfektní alternativa. Samozřejmě že se i nadále budu těšit na další regulérní počin nejrychlejší smečky světa, ale než vyjde, čekání spolehlivě zaplácne deska „Where Heroes Fall“ švédských SOUL SOURCE. Že vám to jméno nic neříká? Byl jsem na tom podobně, o to víc mě proto zasáhla jakostní urputnost nabízeného materiálu, jenž si ve své vesmírné rychlosti nezadá ani s výše zmíněnou britskou legendou.

Tahle kapela přitom existuje jedenáct let, přesto má na svém kontě pouhá dvě dema, mezi které je řazeno i dnes hodnocené album, ale jelikož se jeho stopáž vyrovná dlouhohrající nahrávce, budeme jej jako takové v klidu brát. Příčinou malé produkce je bezesporu hledání té správné sestavy, které se dle slov zakládajícího člena Thomase Josefssona (EVOCATION, ex-CEMETARY) stalo pravou noční můrou. Ani aktuální stav zřejmě není definitivní, nicméně se prozatím podařilo shromáždit mimořádné osazenstvo ostřílených mazáků, mezi které patří např. basák Jörgen Poe Anderson (THE CITADEL, ex-BLOODBOUND) nebo bicmen Martin Tilander (FRETERNIA, ex-CRYSTAL EYES). A intenzita hudební nálože tomu přímo úměrně odpovídá!

Jak je z prvního odstavce patrné, máme zde co dočinění s démonicky rychlým speed metalem, přičemž styčné prvky s DRAGONFORCE najdeme i v délce některých skladeb. Hudební obsah je ale daleko pestřejší, ke zmíněnému žánru si můžeme přičíst také sytou orchestraci nebo death metalové prvky v poslední „Twilight Illusion“. I proto trochu zamrzí ne zcela dotažený sound, který neumožní dostatečné vyniknutí všech instrumentálních složek a slušelo by mu profesionálnější producentské ucho. Poslouchatelné to ale samozřejmě je, nicméně když už jsme u těch mínusů, je třeba také zmínit menší přítomnost chytlavých a snadno vštípitelných motivů, které by umožňovaly snadnější proplutí dlouhou stopáží skladeb. Kdybyste mně pustili náhodně vybraný song, možná bych právě díky tomu nebyl schopen identifikovat jeho název. Ale je to nutné, když je I PŘESTO poslech nadmíru zábavnou jízdou a pro příznivce rychlo-melodického žánru znamená učiněnou slast?!

Hned úvodní nášleh "Destiny Horizon" jasně zodpoví otázku, zdali bude tato hudba pro vás nebo naopak. Přes sedm minut trvající song uhání nekompromisní akcelerací od začátku do konce a proto je velmi nutné milovat (moderní) speed metal, jinak hrozí zeblití všeho, co se bude nacházet ve vašem nejbližším okolí. Tohle je zkrátka záležitost pouze pro ortodoxní fandy, něco jako norský black metal pro satanistické maniaky (zde samozřejmě bez oné dávivé negativity). Patříte-li mezi ně, jděte okamžitě do toho!

Petr Štěpnička             


SoulSource@MySpace

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Destiny Horizon
2. Fight for Freedom
3. Heroes (At Heart)
4. Tyranny Falls
5. Fly
6. Twilight Illusion

Sestava:
Kjelle Holmboe - zpěv
Tobias Magnusson - kytara
Thomas Josefsson - kytara
Jörgen Poe Andersson - baskytara
Martin Tilander - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 35:52
Země: Švédsko
Žánr: speed as hell!


Vydáno: 15.11.2011
Přečteno: 2714x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
dobrej tipDíky chlapi, SOUL...20. 11. 2011 21:13 martan04
Jenom zpev...20. 11. 2011 11:23 adrian
Vím o nich, není...20. 11. 2011 11:21 Pagan
Jinak Ancestry z...20. 11. 2011 10:10 adrian
Tak tohle ma do...18. 11. 2011 17:30 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10817 sekund.