TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BANG TANGO - Pistol Whipped In The Bible Belt

Bang Tango vždycky představovali v rámci losangeleské hairmetalové scény jistý unikát. Jako jediná z kapel tehdejšího boomu inklinovali k funkové muzice, čímž měli blíže třeba k takovým Red Hot Chili Peppers než k Poison. Tímto zvláštním druhem hair metalu se stali zajímavými a snadno rozpoznatelnými. Jenže skutečný úspěch jim zůstal zapovězen. I když to na přelomu let 1989 a 1990, kdy se do denní rotace MTV dostal první singl „Someone Like You“, vypadalo, že dobyjí svět, nic z toho nakonec nebylo. I když po debutu „Psycho Cafe“ vydali další dvě skutečně kvalitní alba „Dancin´ On Coals“ a „Love After Death“, bylo to v době, kdy nikoho nezajímali ani Mötley Crüe, natož nějací Bang Tango. Kapela navíc přišla o kytarového střelce Mikea Knighta a zpěvák Joe L´Este se na čas uchýlil k L.A. Guns, aby nahradil Phila Lewise (ze spolupráce nakonec nic nebylo a připravovanou desku „Shrinking Violet“ natočil vokalista Love/Hate Jizzy Pearl).

Hibernace ale Bang Tango dlouho nevydržela a kapela (už bez Knighta) začala znovu natáčet kvalitní alba, přestože L´Este své síly rozmělňoval mezi domovskou kapelu a projekt bývalého bubeníka Guns n´Roses Stevena Adlera – Adler´s Appetite. Dnes je ale zpět se svou kapelou a spolu s ním i nová deska „Pistol Whipped In The Bible Belt“. Co se tedy změnilo? Hned úvodní věc „Dick In The System“ dává jasně na srozuměnou, že nic. Je to jako kdybyste si pustili „Psycho Cafe“ po remasteringu a vedle toho „Pistol Whipped In The Bible Belt“ a nebudete věřit tomu, že mězi těmito deskami je dvaadvacet let rozdílu. To sice někteří fanoušci budou kvitovat s nadšením, jiným bude trochu líto, že kapela sice natočila dobrou rockovou desku, ale že se bojí experimentů a posunů směrem k modernímu pojetí.

Hlas Joea L´Esteho nic neztratil nic ze svého půvabu. Pořád je to lehce protivný, ale na druhou stranu jasně osobitý projev, kytara pořád bublá a najednou vypálí do překvapivého sóla a rytmika drží všechno pěkně pohromadě. Samozřejmě dojde i na výlety směrem k funky. Ten nejpovedenější se jmenuje „Bring On The World“, kde prim hraje basová linka Lance Erica a kde překvapí až popový refrén. Takových skladeb, které mají na první poslech zapamatovatelný refrén je tu pochopitelně víc. Ať už si vezmete „Our Way“, „Drivin´“ nebo další funkovku „I Like It“, vždycky narazíte na potencionální hit. Ten se skrývá i pod názvem „Have You Seen Her“, což je v podstatě bluesová balada, ve které L´Este zní jako kříženec Toma Keifera (Cinderella) a Tyly (Dogs D´Amour). Za zmínku stojí i jakýsi acidový crossover mezi blues a rock n´rollem, nesoucí trhlý název desky.

Fanoušky, kteří Bang Tangu zbyli z jejich zlatého (nikoliv platinového, jak by se někdo mohl mylně domnívat) období, tahle deska zajisté nadchne. Samotná kapela už nedoufá, že se vrátí staré časy „Someone Like You“, ale i tak natočila vyváženou kolekci deseti skladeb, které rozhodně stojí za poslech. A jestli přesně o tohle L´Esteově partě šlo, tak se jim to podařilo na výbornou.

Jan Skala             


www.bangtangomusic.com

Seznam skladeb:
1. Dick In The System
2. Suck It Up
š. Our Way
4. Bring On The World
5. Have You Seen Her
6. Live Life
7. I Like It
8. Boom Box Seance
9. Drivin´
10. Pistol Whipped In The Bible Belt

Sestava:
Joe L´Este - zpěv
Scott LaFlamme - kytara
Lance Eric - baskytara
Trent Anderson - bicí

Rok vydání: 2011
Label: 78 Production
Země: USA
Žánr: hair metal/funky

Diskografie:
1989 - Psycho Cafe
1991 - Dancin´ On Coals
1994 - Love After Death
2004 - Ready To Go
2006 - From The Hip
2011 - Pistol Whipped In The Bible Belt


Vydáno: 27.01.2012
Přečteno: 2571x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ladislav: ako málo...27. 01. 2012 21:58 Soichiro Honda
Pepsi Stone já...27. 01. 2012 17:25 Ladislav


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09123 sekund.