DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TYKETTO - Dig In Deep

Kdo by si ještě před pár lety vsadil na to, že Tyketto vydají novou desku, vyhrál by teď asi pěkný balík. Tohle je totiž jeden z nejméně očekávaných comebacků poslední doby. Proč? Tyketto totiž měli vždycky smůlu. Začátkem devadesátých let měli našlápnuto k opravdu hvězdné kariéře. Všechno se ale zamotalo, doba jim přestala přát, o podpoře médií ani nemluvě. Ale Tyketto jsou tady dnes zpátky a navíc s původním zpěvákem Dannym Vaughnem a takřka ve své původní sestavě, která měla na svědomí i jejich nejznámější album „Don´t Come Easy“ z jedenadevadesátého.

Tehdy to pro Tyketto vypadalo na slibnou budoucnost. Deska šla po zlatém ocenění a jejich hity „Forever Young“ a „Wings“ si oblíbilo MTV a hrálo je od rána do večera. Pak ale následuje ten stokrát už omletý příběh. Objevila se Nirvana a grunge a hrát hair metal byl skoro zločin. Neříkám, že se tím scéna nepročistila a neodlepily se nánosy zoufalých a příšerných kapel, ovšem v případě Tyketto byl jejich osud trochu smutnější proto, že kapela skutečně měla velký potenciál. Jenže vydavatelská firma se rozhodla pozdržet vydání dvojky „Strenght It Numbers“. Když ta v roce 1994 vyšla, skoro nikoho to už nezajímalo. Navíc jí chyběly hity typu „Forever Young“ a zněla poplatně době. Alternativněji, zemitěji, bluesověji. Neúspěch nepřekousl zpěvák Danny Vaughn a založil si vlastní bluesovou formaci Flesh And Blood, se kterou v roce 1997 vydal slušnou desku „Blues For Daze“. Jeho místo obsadil Steve Augeri (později Journey), se kterým Tyketto vydali v roce 1995 album „Shine“. To si vedlo ještě hůř než jeho předchůdce a proto se nikdo nedivil, že po živáku a výběru odpadu z nahrávání „Také Out And Served Up Live“ je konec.

Pauza trvala dlouho. Až před pěti lety se objevil výběr rarit a nových verzí starých skladeb „The Last Sunset – Farewell 2007“. Už podle názvu bylo patrné, že Tyketto se znovu po krátké době na scéně loučí. Proto ohlášení letošní novinky působilo jako rána z čistého nebe. Najednou je venku deska „Dig In Deep“ a s ní znovu zpěvák Danny Vaughn, který v mezičase působil u poslední reinkarnace slavných The Eagles, ale i jako sólový umělec.

Jaká tedy nová deska je? Nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou řeknu, že velice dobrá. Tyketto skutečně posbírali veškeré síly a dali dohromady skutečně vyrovnanou kolekci, která recykluje jejich nejlepší chvilky. Hned úvodní „Faithless“ může v náznacích připomenou letitý hit „Forever Young“, i když zní samozřejmě soudobě. Objeví se zde i náznaky alternativy poloviny devadesátých let („Here´s Hoping It Hurts“ a „Evaporace“, kde kapela zní trochu jako Pearl Jam). Jsou tu i výborné nápady, které svými melodiemi připomenou místy až Beatles („Battle Lines“, „Monday“). Je tu také stadiónová titulní hymna a vynikající balada „This Is How We Say Goodbye“, která celé album uzavírá a která obsahuje až westernové harmonie, které proslavili The Quireboys.

Dá se v podstatě říct, že pokud jste měli alespoň něco od Tyketto rádi, bude se vám novinka líbit. Je na ní sympatické, že si kapela dala čas si se skladbami vyhrát a vyždímala z nich maximum. Bylo by asi naivní myslet, že „Dig In Deep“ bude bourat žebříčky prodejnosti. Ovšem nikde není psáno, že obrovský komerční úspěch jde ruku v ruce s kvalitou. Ale na druhou stranu úspěch bych Tyketto přál, protože tu kvalitu předložili.

Jan Skala             


www.tyketto.com

YouTube ukázka - Faithless


Seznam skladeb:
1. Faithless
2. Love To Love
3. Here´s Hoping It Hurts
4. Battle Lines
5. The Fight Left In Me
6. Evaporate
7. Monday
8. Dig In Deep
9. Sound Off
10. Let This One Slide
11. This Is How We Say Goodbye

Sestava:
Danny Vaughn - zpěv
Brooke St. James - kytara
Jimi Kennedy - baskytara
Bobby Lynch - klávesy
Michael Clayton - bicí

Rok vydání: 2012
Čas:
Label: Frontiers Records
Země: USA
Žánr: pop rock/hair metal

Diskografie:
1991 - Don´t Come Easy
1994 - Strenght It Numbers
1995 - Shine
2012 - Dig In Deep


Vydáno: 14.05.2012
Přečteno: 3537x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ShineShine je skvělá...15. 05. 2012 20:18 Jonathan Grey


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09023 sekund.