NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Radek KURC - Gang

Když je člověk podepsaný už na desátém cédéčku, tak něco umět přece musí…, no jo, jenže ono „něco umět“ ještě nemusí znamenat to samé jako „chutnat“. V případě rockového matadora Radka Kurce mi právě to druhé u jeho domovských Empire činívá lehké potíže. A docela bych se přimlouval za to, aby Empire, kteří na letošní rok avizovali svojí třetí desku, s sebou při její přípravě hodili, dokud je Radek ve formě a navíc bych Radka ( i jeho syna Dennise) připustil nejen k textování, ale i k psaní muziky. Tam, kde si u Empire říkávám celkem útulno, sice smrádek, ale teploučko, tam „Gang“ ve většině případů nabízí (jsme pochopitelně stále na již dávno zoraném hard rockovém poli) stejné útulno, nicméně bezprostředně po důkladném vyvětrání.

Radek Kurc měl šťastnou ruku nejen při skládání, ale i při výběru kolegů, se kterými se do alba „Gang“ pustil. Velice šťavnatou rytmiku si přivedl z Empire, skvělou ženskou opozici ke svému příjemnému rockovému vokálu našel v Lucce Roubíčkové (ex-Krleš, Black Bull) a Evce Markvartové (ex-Evarest, ex-Dark Angels), na kytaře si přihrává s již zmíněným synátorem, atmosféře hodně pomáhají decentní klapky Petra Maliňáka a nezanedbatelný je i vokální přínos Tommyho Wheelera (Dead Daniels).

Šťastnou ruku pak měli kluci Kurcovic i při tvorbě zejména nekompromisní vypalovačky „Apokalypsa“, ze které (i přes příslušně potemnělý text) sálá hudební optimismus, ve které exceluje (i když tahle chvála, týkající se první zmíněné položky, by šla použít v převážné většině songů) žhavá kytara, výborné klávesy i naléhavě vypjaté Radkovy hlasivky, či příjemné rockovky „Noc“ s výrazným, téměř stadiónovým refrénem, tohle je asi ten nejlepší reprezentant svěžích a lehkonohých věcí s decentně agresivním zpěvem i dráždivou atmosférou, zjitřené díky smyslnému ženskému vokálu. Nebýt textové minely (ta „náděj“ mě strašlivě tahá za uši) v závěrečné „Život plný snů“, která díky jedovatě plíživému vokálu opět překypuje atmosférou, byl by trojlístek doporučení kompletní. Takhle tedy do té trojky raději nominuji titulní bodavě ostrý „Gang“ s excelentním vokálním propletením Radka a Lucky. Za povšimnutí stojí i jihem provoněná česko-anglická „Temné nebe“, nabízející nezbytnou pomalejší položku seznamu. Jistě, tady by se šlo spíše odvolávat na „Paní z jezera“, ale ač jsem velkým milovníkem sladkého, tady je té romantické polevy na můj vkus přespříliš. Čímž se dostáváme k těm položkám, které bych klidně vynechal – určitě by v nich nechyběl příliš obyčejný schématický „Clown“ či těžkopádná odnikud nikam na-na-na-na-naá zábavovka s podivným frázováním„Na oltář“.

Je to paradox – obě dosavadní alba Empire na mě působí velice ambiciózně a skutek utek. Sólové album Radka Kurce je na první pohled daleko skromnější a pokornější, ale Empířiny strčí do kapsy. Rocková pohoda, která rozhodně stojí za pozornost.

Savapip             


www.radekkurc.eu

YouTube ukázka - Gang

Seznam skladeb:
1. Gang
2. Vládci hor
3. Andělé bez jména
4. Apokalypsa
5. Temné nebe
6. Paní z jezera
7. Clown
8. Život plný snů
9. Na oltář
10. Noc
11. Za oceán

Sestava:
Radek Kurc - zpěv, kytara
Dennis Kurc - kytara
Miki „Z“ Žďárský - baskytara
Petr Maliňák - klávesy
Aleš Zimolka - bicí
Tommy Wheeler, Lucie Roubíčková, Eva Markvartová - zpěv

Rok vydání: 2011
Čas: 50:04
Studio: Aquarium Hostivice
Země: Česká republika

Diskografie:
2000 – ANTRACIT
2001 – ANTRACIT – Push Push
2002 – Radek KURC – Skyland I.
2003 – Radek KURC – Skyland II.
2004 – SEX DRIVE – Whisky dej
2005 – D.N.A. – No Madam
2007 – EMPIRE – Zrození Draka
2009 – EMPIRE – Lobotomie
2011 – Radek KURC - Gang

Související články:
EMPIRE - Lobotomie


Vydáno: 30.05.2012
Přečteno: 2546x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08462 sekund.