NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




UGLY KID JOE - Stairway To Hell

Ptáte se, co tady dělají Ugly Kid Joe v roce 2012? Kapela, která byla v roce 1992 pouze trendovou záležitostí, když smíchala ztřeštěnost hair metalu s grungeovými riffy? Jedním z důvodu, proč jsou tady Ugly Kid Joe dnes znovu, může být fakt, že doba reunionům z přelomu osmdesátých a devadesátých let prostě přeje. Dalším hlediskem může být neúspěch všech členů po rozpadu domovské kapely. Nebo za vším může být touha chtít znovu spolu tvořit novou hudbu.

Za celou dobu od rozpadu Ugly Kid Joe v roce 1997 o sobě dal vědět akorát zpěvák Whitfield Crane, který na čas nastoupil k newyorským hardcoristům Life Of Agony a pak pracoval na projektu Medication s kytaristou Machine Head a Soulfly Loganem Maderem. Jenže všechny snahy se nedaly srovnat s úspěchem debutu jeho domovské kapely „America´s Least Wanted“. Byl tedy čas dát znovu Ugly Kid Joe dohromady. Kapela se spojila znovu v roce 2010 a zprvu nešlo o žádný ambiciózní projekt, ale o to zahrát si pár koncertů. Ty však měly úspěch a kapela začala uvažovat o novém materiálu. S tím přichází nyní.

Byť se jedná jen o minialbum, už i z něho si můžeme udělat úsudek, jak na tom Ugly Kid Joe v současné době jsou. V podstatě se dá říci, že se vrací ke svému multiplatinovému debutu „America´s Least Wanted“ a možná ještě více k prvnímu EP „As Ugly As Wanna Be“, které rovněž dosáhlo na dvojnásobnou platinu. Nechybí takřka nic, co z Ugly Kid Joe v roce 1992 udělalo hvězdy první velikosti. Jsou tu tvrdé metalově-grungeové riffy, ale i nosné melodie, jako v úvodní „Devil´s Paradise“, v níž Crane zní jako kříženec Ozzyho Osbournea a Vince Neila.

Ugly Kid Joe rezignují na alternativní experimenty, které prostoupily jejich poslední album „Motel California“ a jsou zase tak hraví, jako před dvaceti lety. Vzhledem k věku protagonistů je to sice už méně uvěřitelné, ovšem i tak se šestice skladeb dobře poslouchá. Zajímavě zní ulítlý experiment „Love Ain´t True“, s hostujícími Angelem Moorem a Dirtym Waltem z Fishbone, kde Ugly Kid Joe působí jako mix Aerosmith a někdejších rapmetalových hvězd Dog Eat Dog. Neurazí ani závěrečná countryovka „Another Beer“, která připomene věci typu „Busy Bee“ nebo „Mr. Recordman“ z debutu.

„Stairway To Hell“ je příslib do budoucna. Ugly Kid Joe vykročili správným směrem, protože opět jsou živelní a zároveň i zábavní. Ovšem v dobách své největší slávy byli trendovou záležitostí (taky hned s dvojkou „Menace To Sobriety“ padli na hubu). A trendy, jak víme, jsou pomíjivé. Otázkou je, kolik starých příznivců dnes budou zajímat a kolik se jim muzikou z roku 1992 podaří oslovit nových. Materiál na to přesvědčivý mají.

Jan Skala             


www.uglykidjoe.net

Seznam skladeb:
1. Devil´s Paradise
2. You Make Me Sick
3. No One Survives
4. I´m Alright
5. Love Ain´t True
6. Another Beer

Sestava:
Whitfield Crane - zpěv
Klaus Eichstadt - kytara
Dave Fortman - kytara
Cordell Crockett - baskytara
Shannon Larkin - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 21:43
Label: UKJ
Země: USA
Žánr: hard rock/metal

Diskografie:
1992 - As Ugly As Wanna Be
1992 - America´s Least Wanted
1994 - Menace To Sobriety
1996 - Motel California
2012 - Stairway To Hell


Vydáno: 26.06.2012
Přečteno: 3348x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08941 sekund.