NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DAVE EVANS AND JOHN NITZINGER - Revenge

Honosit se ještě po skoro čtyřiceti letech nálepkou ex-AC/DC mi přijde trochu ujeté. Navíc, když víte, že Dave Evans byl zpěvákem této australské legendy jen pár měsíců než jej nahradil Bon Scott, a než vůbec kdy vyšla první deska AC/DC. S bratry Youngovými natočil pouze dva singly „Can I Sit Next To You Girl" a „Rockin´ In The Parlour“, což není samozřejmě zaručený status nehynoucí legendy. Evans po svém odchodu/vyhazovu (záleží koho se zeptáte) z AC/DC postavil krátkodechou kapelu Rabbit, která v roce 1976 natočila dvě desky, které brzy upadly v obecné zapomnění. V osmdesátých letech zkoušel štěstí s Thunder Down Under, z čehož ale také nic moc nebylo. Devadesátá léta o něm nebylo vůbec slyšet a od roku 2001 zkouší prorazit jako sólový umělec.

Pro účely poslední desky se spojil s kytaristou Johnem Nitzingerem, druhdy, v sedmdesátých letech, velice uznávaným texaským bluesmanem. Výsledek jejich práce nese název „Revenge“ a víceméně navazuje na někdejší Evansovy sólovky. Kupodivu novinka neobsahuje moc prvků AC/DC, jak by se od Evanse, vzhledem k jeho neodstřihnutelné pupeční šňůře s bratry Youngovými, nechalo čekat. Deska se z poloviny pohybuje na vlnách řízného hardrocku a z části ve vodách blues, kde dominuje zejména Nitzingerova kytara.

Evans není vůbec špatný zpěvák. Nemá sice na první poslech rozpoznatelný hlas jako Bon Scott nebo Brian Johnson, ovšem jeho projev je i v šedesáti letech dostatečně silný, aby dokázal zaujmout. To se děje hned v úvodní řízné „Control“, která spolehlivě plní funkci otvíráku, ovšem vyšší ambice si nedělá. Pozornost na sebe rozhodně strhne titulní věc, která má v sobě trochu tajemné atmosféry, na kterou je mistr například Alice Cooper. Ne nadarmo s ním Nitzinger spolupracoval v období desek „Special Forces“ a „Zipper Catches Skin“. Cooperovu tvorbu může připomenout také „A Sharp Stick In The Eye“, kde i samotný Evans místy svou barvou hlasu připomene mistra horror rocku.

Po řízné „Dead Cat Smile“, která svým nápěvem může připomenout slavnou „Girls On Film“ od Duran Duran, přichází ke slovu blues. Nitzingerova kytara doslova kouzlí ve „Where Seh Goes I Go“ a v následujících dvou špinavějších věcech „The Night We Drank The Stars“ a „Going Back To Texas“ s ním Evans svádí rovnocenný souboj. Závěr alba už je zase o něco rockovější, když rock n´rollovou „Stay Drank“ střídá zmetalizované boogie „Headache“, kde Evans trochu připomene svého nástupce u australských miliardářů.

„Revenge" je slušná deska, která předvádí dva umělce, kteří už mají něco za sebou a hrají dnes s nadhledem a pro radost. Pořád si říkám, že kdyby spojení Evans/Nitzinger zafungovalo už dříve, mohli být oba dnes o notný kus dál.

Jan Skala             


www.daveevansrocks.com

You Tube ukázka - Revenge

Seznam skladeb:
1. Control
2. Revenge
3. Shifting Sand
4. A Sharp Stick in the Eye
5. Dead Cat Smile
6. Where She Goes I Go
7. The Night We Drank the Stars
8. Going Back to Texas
9. Stay Drunk
10. Headache

Sestava:
Dave Evans – zpěv
John Nitzinger - kytara

Rok vydání: 2013
Čas: 38:05
Label: Bad Reputation Records
Země: Austrálie/USA
Žánr: hard rock/blues rock

Diskografie:
2013 – Revenge


Vydáno: 29.05.2013
Přečteno: 2443x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08988 sekund.