15.09.2019
DREAM THEATER
Dvacet let uplynulo od vydání alba "Metropolis Part 2: ..více

15.09.2019
INSOMNIUM
Finští zastánci melodického death metalu naplánovali na ..více

15.09.2019
BLOCK BUSTER
Nová finská naděje hard rocku, ovlivněná zvukem AC/DC, ..více

14.09.2019
EDDIE MONEY
Zemřel tento legendární americká rocker a tvůrce hitů ..více

14.09.2019
AGNOSTIC FRONT
Čtyři roky uplynuly od poslední nahrávky "The American ..více

14.09.2019
LINDEMANN
Společné album předáka Rammstein Tilla Lindemanna a ..více






ARAKAIN - Salto Mortale
To Jonathan Grey : Dymytry, škwor nebo Traktor m ..

SINNER - Santa Muerte
Hudba celkem ucházející, ale příšerný zpěv ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Bohužel fanouškovská základna těchto Waldáč ..

ARAKAIN - Salto Mortale
S tím smýšlením ohledně bodování je to zvl ..

ARAKAIN - Salto Mortale
...na co Arakain, i když je podstatně slabší a ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Přesně tak! Takhle to mám i já. Když ohodnot ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Alkehol ma lepsie balady ako Metallica ;-) ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Osobně si myslím, že se tady pletou dvě věci ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Tak na S.O.S. jsem taky zvědavej... ..

ARAKAIN - Salto Mortale
Těším se na recenzi SOS !! Brichtovi se demos ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2211x

HAMMERFALL - Dominion
1892x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1704x

METALLICA, GHOST, BOKASSA - Praha, Letiště Letňany, 18. 8. 2019
1495x

ARAKAIN - Thrash The Trash
1493x

ARAKAIN - Black Jack
1266x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7143
recenzí: 5840
reportů: 562
rozhovorů: 377













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MEGADETH - Super Collider

Kdeže jsou časy, kdy energií nadupané desky "Peace Sells... Who´s Buying" nebo "Rust In Peace" ohromovaly precizními Mustaineovými riffy a kulometnou palbou? Kdeže jsou časy, kdy "Countdown To Extinction" a "Youthanasia" bouraly hitparády a ukázaly, že i thrash metal může být komerčně zajímavý i bez toho, aby kapela ztratila vlastní tvář. Mustaine nám nějak stárne a od comebacku před deseti lety, který korunovala slušná deska "The System Has Failed" to s Megadeth jde trochu z kopce. Navíc nepřesvědčivé vystoupení na loňském Metalfestu v Plzni našince také zrovna nepotěšilo.

V případě "Super Collider" je, ostatně jako u všech ostatních desek Megadeth, zbytečné bavit se o instrumentální úrovni všech zúčastněných. Ta je dána, nikdo z muzikantů není žádné ořezávátko. O specifickém stylu kapely, která z něho, snad jen s výjimkou podivně industriálně zabarveného alba "Risk", nikdy neuhnula, jakbysmet. Mustaine se ani na své čtrnácté desce nepouští do žádných experimentů. Vše jede podle předem daného mustru a v zaběhnutých kolejích. Jenže stále častěji se vždycky něco zadrhne, dochází nápady a "Super Collider" tak pokračuje v rozpačitých pocitech, které vyvstaly už u minulého alba "Thirteen".

Začátek je dobrý. Rozjezdová "Kingmaker" má patřičný tah na bránu, nechybí výborný Mustaineův riff, který celou skladbu uvede. Tempo také nikoho neurazí a zrzavý principál cedí skrz zuby své jedovaté texty. Jako otvírák dobrý, říkám si. Druhá titulní skladba má hitové ambice a zní, jako kdyby vypadla z nejslavnějšího období kolem desek "Countdown To Extinction" a "Youthanasia". Ještě trojka "Burn!" má v sobě pár dobrých nápadů, ovšem ke konci už trochu nudí vlezle se opakující refrén. Pak najednou ale spadne řetěz. "Built For War", kterou s Mustainem napsal bubeník Shawn Drover a kytarista Chris Broderick je jen unylá odrhovačka. Trochu dechu kapela nabere v v maidenovsky cválavé "Off The Wall", jenže pak trápení pokračuje. Trojice "Dance In The Rain", "Beginning Of Sorrow" a "The Blackest Crow" jsou jedny z nejméně výrazných a tudíž i nejhorších skladeb, jaké si kdy na konto zrzoun Mustaine připsal.

Fanouška pak naopak potěší svižná "Forget To Remember" se zpěvným stadiónovým refrénem, který těžko můžete dostat z hlavy. I "Don´t Turn Your Back..." je rozhodně jedna z těch lepších skladeb, jaké Megadeth, respektive sám Mustaine, na desku složili. Vcelku slušná je i závěrečná coververze "Cold Sweat" z pera Phila Lynotta a Johna Sykese a která poprvé vyšla před třiceti lety na posledním albu "Thunder And Lightning" od Thin Lizzy. Skladba je podána typickým megadethovským stylem, což je v tomto případě rozhodně dobře, protože Mustaine není žádným velkým zpěvákem a draní do poloh Phila Lynotta by mu rozhodně nesvědčilo.

Prostě a jasně, Megadeth jsou v současnosti ve skladatelském útlumu. Nikdo nečekal, že nová deska bude lámat rekordy v počtu výtečných nápadů a bude tak atakovat nedostižné pozice alb z první poloviny devadesátých let, ovšem až na pár výjimek zde Megadeth nudí a natahují rozplizlé nápady na neúnosnou délku. Čekal jsem víc...

Pepsi Stone             


www.megadeth.com

You Tube ukázka - Super Collider

Seznam skladeb:
1. Kingmaker
2. Super Collider
3. Burn!
4. Built For War
5. Off The Edge
6. Dance In The Rain
7. The Beginning Of Sorrow
8. The Blackest Crow
9. Forget To Remember
10. Don't Turn Your Back...
11. Cold Sweat

Sestava:
Dave Mustaine – zpěv, kytara
Chris Broderick - kytara
David Ellefson - baskytara
Shawn Drover - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 45:14
Label: Universal
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Killing Is My Business... And Business Is Good
1986 - Peace Sells... Who´s Buying?
1988 - So Far, So Good... So What!
1990 - Rust In Peace
1992 - Countdown To Extinction
1994 - Youthanasia
1997 - Cryptic Writings
1999 - Risk
2001 - The World Needs A Hero
2004 - The System Has Failed
2006 - United Abominations
2009 - Endgame
2011 - Thirteen
2013 - Super Collider

Související recenze, rozhovory, reporty

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.06.2013
Přečteno: 4233x




počet příspěvků: 35

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Rudi Rus je znama...24. 01. 2016 21:02 Demonick
Demonick, mrkni na...24. 01. 2016 20:06 Peto
No paradoxne, PS4...23. 01. 2016 21:00 Demonick
Demonick: chvíli...23. 01. 2016 20:35 Pagan
A možno maš so...23. 01. 2016 20:32 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19582 sekund.