NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MARK KNIGHT AND THE UNSUNG HEROES - Road Sick Eyes

Když vyšla první deska kapely Bang Tango „Psycho Cafe“ v roce 1989, byla tahle pětice z Los Angeles považována za nástupce Guns n´Roses. Jenže dvojka „Dancin´ On Coals“ se prodávala už hůře, navíc kapela začala více koketovat s funkem a proto působila jako spratkovitý hairmetalový bratříček Red Hot Chili Peppers. Trojka „Love After Death“, přestože byla asi ze všech desek nejlepší, brzy zapadla a za Bang Tango se zatáhla opona. I když ne na dlouho. Jenže, když došlo k reunionu, už chyběl famózní kytarista Mark Knight, jeho skoro stejně zdatný kolega Kyle Stevens, bubeník Tigg Ketler a dokonce i rtuťovitý basista Kyle Kyle. Z Bang Tango zbyl jen nezaměnitelný zpěvák Joe L´Este. Bang Tango dodnes existují, předloni dokonce vydali slušnou desku „Pistol Whipped In The Bible Belt“, ovšem bývalí muzikanti této kapely o sobě dlouhá léta nedávali vůbec vědět.

Až teď. Zmínil jsem famózního kytarista Marka Knighta, který už z dob debutu v sobě měl feeling, který míchal Slashe, Johna Fruscianta, Izzyho Stradlina nebo Richieho Samboru. Právě tento chlápek stojí za kapelou, která nese jeho jméno s přídomkem And The Unsung Heroes a po dvou sólových albech přichází znovu s regulérní kapelou. Obklopil se proto svým někdejším spoluhráčem z Bang Tango, bubeníkem Tiggem Ketlerem, svým nástupcem (!) z Bang Tango Markem Tremalgiou a basistou Reevem Downesem. Sám si složil celou desku a kromě kytary se postaral také o veškerý hlavní vokál.

Jako kytaristu ho známe a víme o něm, že prostě na svůj nástroj umí. Ovšem jako zpěvák se představuje světu takřka poprvé. A vůbec ne špatně. Samozřejmě charisma L´Estova hlasu jeho projev postrádá, ovšem barva Knightových hlasivek je vcelku zajímavá a jako by dělaná pro blues. Apropos, blues. Právě v tomto hudebním stylu se kytarista pravděpodobně našel, protože deska „Road Sick Eyes“ je bluesem doslova prodchnuta.

A to už od úvodní „Pack It Up“, kde se Knight stylizuje trochu do role Bruce Springsteena, čili klasického amerického písničkáře, který má stejně blízko k rocku, blues či klasické písničce. Zaujme i rozervaná titulní skladba "Slow Your Pace“, která se s trochou nadsázky dá označit za pijáckou countryovku, podobnou těm, kterých hrstku dali Guns n´Roses na svá slavná alba „Use Your Illusion“. Naproti tomu „Wrong Direction“ je zase takřka čistokrevné blues. Sem tam Knight vzpomene i na své kořeny v Bang Tango a skladba (a zároveň pilotní singl „Lies“) by se dala označit Knightovým rčením: „Takhle by dneska zněli Bang Tango, kdybych poroučel já…“

Nedá mi to nesrovnat Knightovu desku s nedávno vyšlým albem projektu Tracii Guns´ League Of Gentlemen. Mají společného mnoho. Obě desky vydaly kdysi uznávané osobnosti (Guns byl samozřejmě více na vrcholu) losangeleské hairmetalové scény. Dnes se oba kytaristé prezentují v trochu jiném světle. Tatam je mladická agrese, plivání krve na přední sklo auta, co řídí blondýna s velkýma kozama (jako v klipu L.A. Guns „One More Reason“) a zbylo jen čiré muzikantství a radost ze hry. I když každý na to jde trochu jinak (Guns spíše přes klasický rock, Knight je více do blues a country), obě desky se dají nazvat dospělými alby kdysi hóóóódně drsných rockerů.

Jan Skala             


www.musicbymarkknight.com

You Tube ukázka -Lies

Seznam skladeb:
1. Pack It Up
2. Lies
3. Monkey Boy
4.7 A.M.
5. Low Down in Vegas
6. Sink Your Teeth Into
7. Road Sick Eyes
8. Slow Down
9. Slow Your Pace
10. Wrong Direction
11. God and Dollar Bills
12. Far From Sober

Sestava:
Mark Knight – zpěv, kytara
Mark Tremalgia - kytara
Reeve Downes - baskytara
Tigg Ketler - bicí

rok vydání: 2013
Čas: 53:12
Label: CD Baby
Země: USA
Žánr: hard/blues rock

Diskografie:
2013 - Road Sick Eyes

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.08.2013
Přečteno: 1969x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08712 sekund.