CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VICIOUS RUMORS – Electric Punishment

Veteráni Vicious Rumors to nevzdávají i přes neustávající personální kolotoče, ačkoli musí bojovat o své místo na slunci tím nejtěžším možným způsobem. Tentokrát čekání na nové album trvalo pouze dva roky, narozdíl od pětileté pauzy, která se konala posledně. Jejich minulá fošna „Razorback Killers“ jasně ukázala, že kapela ani ve své třetí dekádě nepatří do starého železa a byla velmi razantní ukázkou toho, kolik dravé a svěží muziky může momentální sestava nabídnout. A ačkoli od posledně došlo ke změně na postu kytaristy (nu, situace po vydání je vlastně ještě komplikovanější, ale o tom později), nová deska na kvalitu té předchozí nejen velmi přesvědčivě navazuje, ale dokonce si dovolím tvrdit, že ji v mnoha ohledech i trumfne.

Ne, tady se opět nevzpomíná na minulost. Ačkoli jde o power/thrash v té neklasičtější podobě, podle svěžesti a mladistvosti skladeb by materiál mohl klidně pocházet od dvacetiletých nasraných týpků a ne od větrem ošlehaných veteránů, kteří jsou na scéně už nějaký ten pátek. Většina skladeb se žene ve zběsilém tempu, kytary nešetří ostrými riffy a rychlými sóly, ale zároveň se naštěstí nezapomíná na melodie a pečlivou výstavbu skladeb. Jedna věc je stejná, jako u předchozí desky – největším pokladem současné tváře kapely zůstává Brian Allen, vládce pekel a prvoligový vokalista, který opět předvádí dechberoucí výkon plný hlasových veletočů. V několika skladbách ho pak za mikrofonem kvalitně doplňuje kapelník Geoff Thorpe.

Skladby jako „I Am the Gun“, „Black X List“ nebo „Electric Punishment“ jsou naprostou vr-klasikou, což se potvrdilo i při živých vystoupeních, kde zafungovaly perfektně. Tradičně se mezi svižné kousky vměstnaly i oddechovky jako „Escape (From Hell)“ nebo „Eternally“, které k VR už tak nějak patří a dodávají desce pestrost. Z celého alba pak nejvíc vyčuhuje velmi povedená „Together We Unite“, která se nese v klasicky heavy metalovém duchu, a to včetně skoro dojemného a vkusného textu o metalových koncertech. Jediným slabším momentem na desce je podle mého cover „Strange Ways“ od KISS, který ke zbytku moc nesedí. Vlastní produkce je ale hlasitým důkazem, že tahle banda má svým posluchačům rozhodně co nabídnout a nechybí jí potenciál získat si i nové fanoušky z mladší generace.

A na závěr pár slov k podivnostem v sestavě. Jako druhý kytarista nahrál toto album Thaen Rasmussen, navrátilec z doby alba „Warball“, který se předtím ke kapele krátce připojil během turné s Hammerfall, načež byl vyhozen a nějakou dobu poté opětovně navrácen. Poslední turné s kapelou sice odehrál, ale momentálně už s sestavě zase nefiguruje. To dělá tři vyhazovy z jedné kapely a možnou aspiraci na rekord v téhle oblasti. A není sám, kdo po po turné opustil řady kapely. Přidal se k němu i dlouholetý basák Stephen Goodwin. Geoff Thorpe se se svými spoluhráči očividně moc nemazlí. Asi začnu přijímat sázky, kdo dostane Černého Petra příště.

Ray             


www.facebook.com/ViciousRumors

VICIOUS RUMORS – I am the Gun

Seznam skladeb:
1. I Am the Gun
2. Black X List
3. Electric Punishment
4. D-Block
5. Escape (From Hell)
6. Dime Store Prophet
7. Together We Unite
8. Eternally
9. Thirst for a Kill
10. Strange Ways (KISS cover)

Sestava:
Brian Allen – zpěv
Geoff Thorpe – kytary
Thaen Rasmussen – kytary
Stephen Goodwin – basa
Larry Howe – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 48:13
Vydavatelství: Steamhammer
Země: USA

Diskografie:
1985 – Soldiers of the Night
1988 – Digital Dictator
1990 – Vicious Rumors
1991 – Welcome to the Ball
1994 – Word of Mouth
1996 – Something Burning
1998 – Cyberchrist
2001 – Sadistic Symphony
2006 – Warball
2011 – Razorback Killers
2013 – Electric Punishment


Související články


Vydáno: 27.08.2013
Přečteno: 3728x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Je pravda, že VR...27. 08. 2013 13:55 Ray
Pravda, no, VR zrovna nemusím,...27. 08. 2013 13:10 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08795 sekund.