TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Carina HANSELMANN (ARVEN) - Doufám, že to na Metalfestu bude zábava!

Ať už bude soupiska na chystaném Metalfestu jakákoliv, vsadím se,že jednou z nejkoukatelnějších kapel budou Arven ze země našich západních sousedů. Důležitou devizou téhle kapely je však i fakt, že nebude jen na co koukat, ale bude i co poslouchat. O tom, jak se holky (s jedním klukem) daly dohromady, o novém albu, jak se těší do České republiky, či jak to měla od malička se zpíváním vypráví zpěvačka kapely, půvabná Carina Hanselmann.

Svět metalu už dávno není čistě mužskou záležitostí, ale přece jen není zas až tak obvyklé, aby se v jedné metalové kapele sešlo pět dívek. Jak vlastně Arven přišly na svět, byla to spontánní záležitost nebo jste cíleně vytvořily (téměř) female band? A neměly jste v úmyslu najít i šestou do party?
Naše kytaristka Anastasia byla vždycky jedinou holkou ve své kapele. A jednou přemýšlela o tom, že by založila kapelu, ve které by bylo více žen. Vyvěsila letáky všude kolem Frankfurtu nad Mohanem a přes internet hledala nové členy kapely. A tak jsme se daly dohromady (smích). Bylo velice obtížné najít dobrou bubenici, takže jsme velice rády, že se nám podařilo najít Tilla, který je velice talentovaný a svojí povahou skvěle zapadá do kapely. V tomhle případě pro nás bylo důležitější, že to je skvělý člověk, než to, že není holka.

Myslíš si, že coby téměř dívčí kapela to máte jednodušší nebo složitější než ryze mužské metalové bandy?
Ne, to si rozhodně nemyslím, Už od začátku jsme konfrontovány s velkou řadou předsudků.

Proč zrovna název Arven, jste příznivkyně Tolkiena?
No, já nevím, neznám úplně proces vzniku našeho jména, protože jsem přišla do Arven v době, kdy už se o tomhle jménu diskutovalo. Sice to připomíná elfskou princeznu, ale nám se líbí tohle jméno, protože zní žensky a zároveň mysticky, a dobře se skanduje našim fanouškům, protže má dvě slabiky (smích)

Který okamžik z vaší historie je pro tebe ten nejdůležitější?
Jé, zažila jsem s kapelou spoustu skvělých okamžiků. Třeba když jsme byli ve Francii, například. Mysleli jsme, že nás tam asi nikdo nebude znát, ale když jsme hráli, byl plac zaplněný, lidé tančili a skvěle se bavili. Bylo to nečekané a skvělé. A mě se navíc líbí v Normandii, takže to bylo nádherné.

Máte venku nové album „Black Is The Colour“, jaké propagační akce aktuálně děláte pro tuhle desku?
O propagaci se stará naše nahrávací společnost Massacre Records, oni organizují veškeré tiskové propagační aktivity.

Můžeš tedy představit vaše nové album, jeho příběh a hudbu? Kterou skladbu bys doporučil jako nejlepšího reprezentanta pro posluchače?
Naše nové album se týká situací v životě, které přináší bezmoc a osamění. Všichni víme, jaké to je, když tě osud zlomí. Tohle album vypráví o tomhle: z agrese, pocházející ze samoty, ze strachu, ze smutku, ale také vůle pokračovat tě drží na živu. Když projdeš tímhle bolestným procesem, plným zoufalství, bude z tebe nový , lepší člověk. Můj oblíbený song? Wow, to je těžké rozhodování. Kdybych měla vybrat baladu, bylo by to “All I Got”. Hodně se mi líbí “My Fall”, díky střídání měkkých a tvrdých pasáží a také proto, že se zde objevuje orchestr, je to hodně variabilní skladba, proto jí mám ráda.

Co myslíš, že je nejsilnější stránkou vaší hudby a jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Black Is The Colour“ a jak jste s deskou spokojeny vy samotné?
Líbí se mi, jak jsou namíchány metalové a klasické party, a to i ve zpěvu. Myslím, že to nás svým způsobem činí jedinečnými. S albem jsme velice spokojené. Samozřejmě, že je obtížné říct, že je člověk absolutně spokojený, protože když si poslechneš celé album, vždycky najdeš drobnosti, které šlo udělat lépe. Ale já mám ráda celé album!

Jak moc důležité jsou pro vás obálky alb, co má symbolizovat ta aktuální?
Obal “Black Is The Colour” vytvořil Jan Yrlund, který pracoval na obalech Korpiklaani, Týr či Sirenie. Proto jsme si mysleli, že bude vědět, co má dělat (smích). Mluvili jsme s ním, řekli mu, jakou máme představu, že pro naše album chceme temný, mystický cover, korespondující s názvem alba. A výsledek je podle našich představ.

Jaké jsou podle tebe rozdíly mezi vašimi dvěma alby?
Melodie jsou více rozvinuty, v některých částech tvrdší a ne tak folkové, jako na první desce, líbí se nám tahle hudební metamorfóza. Takže nejen titul alba se změnil ze slunečné do temné atmosféry.

Arven mají za sebou i první videoklip ke skladbě „Believe“. Jaká zkušenost pro vás byla toto natáčení?
Naučili jsme se, že tvorba videoklipu musí být přesně naplánovaná a že jeho produkce vezme ohromné množství času. Nečekala jsem, že to bude ve finále tak vyčerpávající. Když jsme skončili s výrobou a vrátila jsem se domů, byla jsem tak unavená, že jsem usnula, jen co jsem lehla do postele (smích). Byli jsme v té továrně, kde se klip vyráběl, bez přestávky od desíti od rána skoro do půlnoci.

Příští rok se objevíte poprvé v ČR, již byla potvrzena vaše účast na Metalfestu. Jak se na tohle vystoupení těšíte, máte nějaké informace o tom, jaké je postavení Arven v České republice?
Na hraní v České republice se moc těším! Ještě jsem u vás nikdy nebyla, i když mě to lákalo, těším se na to, že si vaší zemi prohlédnu, takže to, že k vám jedeme na koncert je docela praktické (smích). Abych pravdu řekla, nevím toho příliš o tom, jak si Arven stojí v České republice, ale doufám, že to na Metalfestu bude zábava!

Na únor a březen už máte potvrzená vystoupení s Van Canto. Co živá spolupráce se Stefanem Schmidtem, neplánujete Stefana zapojit i do vašeho vystoupení? A čemu vlastně dáváte přednost, festivalům nebo klubovým vystoupením?
Plánujeme spolupráci i na koncertech, aktuálně na tom zrovna pracujeme. Jestli festivaly nebo klub, na to se nedá jednoznačně odpovědět, to vždycky záleží na lidech v prvních řadách. Když jsou v dobré náladě a baví se, je to naprosto skvělé i pro nás. Nezáleží na místě, nejdůležitější, když hraješ živě, je atmosféra.

Prozraď mi něco o sobě. Které kapely byly podstatné pro Tvůj hudební vývoj, pro Tvoje rozhodnutí věnovat se muzice? Co posloucháš v současné době?
Wow, to je velice dlouhý příběh. Milovala jsem hudbu už od narození, moje máma říká, že když mi byly dva roky, začala jsem zpívat a od té doby už nepřestala (smích). Začala jsem zpívat ve sboru, když mi bylo čtrnáct, v tomhle sboru jsem měla některé party, díky kterým jsem získala první zkušenosti se zpíváním třeba před dvěmi stovkami lidí, což v té době byla ohromna spousta diváků. Vždycky jsem byla hrozně nervózní. Později, když mi bylo sedmnáct, jsem zpívala skladby od Evanescence a Nightwish mému příteli a ten mi říkal, že jsem talentovaná a měla bych se ve zpěvu vzdělávat. Já ale neměla dost peněz, takže jsem si hledala nějaký přívydělek a dávala lekce v angličtině, abych mohla zaplatit svoje hudební vzdělání. Tenhle kluk na mě měl obrovský vliv, protože mi dal víru k tomu, abych na sobě zapracovala. Také Nightwish pro měli velkou inspirací, znala jsem všechna jejich alba nazpaměť (smích). Mám ráda klasickou hudbu, stejně jako metal, mám-li jmenovat, tak například Epicu, Sonatu Arcticu, Opeth…

Jaký máš nejsilnější zážitek s hudbou?
Miluju zpěv, líbí se mi to daleko víc, než hrát na nějaký nástroj. Jsem závislá na tom, že během zpívání cítím energii, když se dotkne vaší duše a můžete vyjádřit zpěvem všechny svoje pocity. Když jsem smutná, ráda zůstávám ve svém pokoji, kde si zpívám smutné písničky, to mi pomáhá se s tím vyrovnat. A když se cítím skvěle, dostávám ze sebe tenhle pocit také zpíváním.

Kolik času a energie investuješ do Arven, máš čas věnovat se i něčemu jinému a je pro tebe odezva dostatečně naplňující?
Činnost Arven vyžaduje ohromnou spoustu času. Často koncertujeme, potřebujeme také hromadu času pro přípravu nových skladeb, na zkoušení, individuální i společné. Momentálně nemám čas na jinou kapelu, I když bych se ráda připojila k dalšímuhudebnímu projektu. Také mám v plánu vzít nějaké lekce na harfu, ráda bych se na tenhle nástroj naučila hrát profesionálně a chtěla bych si sama odehrát nějaké koncerty jen ve spojení harfa a můj hlas.

Já jsem svoje otázky vyčerpal, máš prostor říct to, na co jsem se tě nezeptal.
Chtěla bych poděkovat našim fanouškům za podporu, jste skvělí! Pro ty, kdo nás ještě nezná, mrkněte na naše webové stránky. Těším se, že se uvidíme na Metalfestu v Plzni!

Savapip             


www.arvenmusic.com


Související články

Foto: archiv skupiny


Vydáno: 03.11.2013
Přečteno: 3456x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Docela se na ně...10. 11. 2013 22:07 František Šafr


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08955 sekund.