RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARK MAN SHADOW - Victims Of Negligence

Zpočátku mě strašil dosti undergroundový obal tohoto alba a absolutní neznámost jména kapely. Přitom Dark Man Shadow existují už patnáct let a mají na kontě dvě desky. Ty jsou však pěkně vousaté (poslední v roce 2003). A jakou muzikou se prezentují?

Už první skladba „Repayment for Committed Injustice“ obsahuje vše, o čem DMS jsou. Atmosférický black metal, silně vázaný na gothic metal druhé poloviny devadesátých let. Album je slušně nazvučené, avšak pocit, že posloucháte patnáct let starou nahrávku nezmizí ani na chvilku. Cituje klasiky žánru. Z každého rohu (i když pořád v přijatelné míře) na vás vyskakuje Cradle of Filth. Avšak v hodně umírněné poloze. Prostě té gotiky je tu více. Přitom kapela sama sebe škatulkuje jako „harsh black metal“. To přátelé ani náhodou! A jsem tomu rád, protože deska je velice přístupná a vlastně se hrozně příjemně poslouchá.

Výraz DMS stojí na dvou hlavních postavách. Jednou z nich je zpěvák a kytarista Sorroth, tou druhou zpěvačka Samotha. On se výrazově blíží Thebonovy (ex-Keep of kalessin), ona se prezentuje slušným operním přednesem. Oba se výborně doplňují a pravidelně střídají. „Victims Of Negligence“ se sice pohybuje už ve zcela probádaných stylových územích a spíše působí možná až nostalgicky, zároveň je i dost překvapivá. Je z ní cítit radost z muziky, oddanost své věci a absolutní svoboda. Zatímco skladba „Slur“ je opravdovou black – death metalovou rubanicí, následující „Len dopis“ mě vyloženě vyrazila dech. Začíná jako klasická rocková balada, do které velice krásně pěje Samotha smutný text – ve slovenštině!!! Kapela je z Německa, její členové mají německou národnost a já prostě nejsem schopný zjistit, proč je tahle píseň v jazyce našich východních sousedů. V druhé polovině se skladba rozjede do středního tempa, ale to jí vůbec neubírá na kráse. Už jen kvůli tomuhle kousku byste měli DMS zkusit.

Ale ani v dalším průběhu alba nepřichází nuda. Velice dobré melodické nápady a gotická atmosféra s příměsí symfonična. „Victims Of Negligence“ má v sobě přitažlivost. I přes jeho archaičnost ho lze jen doporučit. Ono totiž dobrá deska nemusí být nutně inovativní a hrát si na umění…..dobrá deska totiž hlavně musí mít melodie, co utkví v paměti, měla by posluchače bavit a v neposlední řadě je velkým plus, když je nahraná od srdce. A tohle tahle nahrávka zcela splňuje.

Tomáš Marton             


www.dark-man-shadow.de

YouTube ukázka - Dying in the Corner

Seznam skladeb:
1. Repayment for Committed Injustice
2. Betrayal of Trust
3. Slur
4. Len Dopis (Just a Letter)
5. Due of Commercialisation
6. Seven Seasons
7. Dying in the Corner
8. Majestic Uprising

Sestava:
Sorroth - zpěv, kytara
Samotha - zpěv, klávesy
Matze R. - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 36:05
Label: Schwarzdorn Production
Země: Německo

Diskografie:
2001 - Tears of Hate
2003 - The Shore of Straying Souls
2013 - Victims of Negligence

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.11.2013
Přečteno: 2630x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09242 sekund.