NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LITA FORD - The Bitch Is Back... Live!

Lita Ford se pokouší ze všech sil znovu nastartovat svou kariéru. Čtrnáct let od vydání průměrné desky „Black“ žila v ústraní se svým manželem Jimem Gillettem, s nímž v roce 2009 vyprodukovala příšernou comebackovou desku „Wicked Wonderland“, po které záhy následoval rozvod dvojice. Lita, kterou její manžel oškubal nejen o majetek, ale vyhrál do své péče i jejich děti, začala hledat útěchu v hudbě. Vrátila se ke kořenům, k dobám, kdy působila po boku Joan Jett v The Runaways, a kdy po rozpadu startovala za podpory Nikkiho Sixxe, Lemmyho a řady dalších osob z kruhů losangeleské rockové smetánky svou sólovou kariéru. Deska „Living Like A Runaway“ proto působila sympaticky a Lita se výrazově vrátila ke svým třem nejúspěšnějším deskám „Lita“, „Stilleto“ a „Dangerous Curves“.

V rozhorech pak přiznávala, že muzika je pro ni, samozřejmě kromě soudů o opatrovnictví, vším. Vrhla se na koncertní činnost, která přinesla své ovoce v podobě právě vydávaného živáku „The Bitch Is Back…Live!“, který pojmenovala podle bonusové skladby z poslední desky. A je vidět, že poslední desce Lita skutečně věří, protože na aktuální živák zařadila kromě titulní věci ještě další čtyři skladby z této desky. Všechny, zejména titulní „Living Like A Runaway“ mají živě docela sílu a působí svěže. To se dá říci i o takové „Can´t Catch Me“, kterou jí pro desku „Lita“ (1988) napsal právě zmíněný Lemmy Kilmister. Naopak hůře už dopadla jinak velice dobrá „Hungry“, jediný zástupce z alba „Stilleto“, kde chybí jak úvodní elektronický začátek, tak i skřípavé saxofonové sólo.

Canyon Club v Agoura Hills v Kalifornii slyšel ještě dalších pár hitů. Titulními skladbami byly zastoupeny první dvě desky „Out For Blood“ a „Dancing On The Edge“, došlo na výborné „Back To The Cave“ a „Kiss Me Deadly“ (s trochu odfláklým úvodem), stejně jako na slavný duet s Ozzym Osbournem „Close My Eyes Forever“, kde pochopitelně všechny pěvecké party převzala sama Lita.

Ale dál nastává kámen úrazu. Deska má jen dvanáct položek, což je tak koncertní set kdejaké předkapely. Lita má přece v zásobě tolik hitů, že by dokázala odevzdat plnohodnotné koncertní album o dvaceti položkách. Kdo vysvětlí absenci takových skladeb, jako třeba „Playing With Fire“, „Shot Of Poison“, „Falling In And Out Of Love“, „Lisa“ nebo „Larger Than Life“, které skutečně citelně chybí. Nic naplat, že koncert byl uspořádán na podporu desky „Living Like The Runaway“, když polovina zásadních hitů na desce není.

Když se na „The Bitch Is Back… Live!“ budeme dívat jako na vzorek živé tvorby Lity Ford, tak ok. Ale jako reprezentativní živák, notabene teprve druhý za skoro třicetiletou kariéru této umělkyně, tak plné uspokojení necítím. Snad to příště bude lepší, takhle je to prostě takové napůl...

Jan Skala             


www.litafordonline.com

You Tube ukázka - Kiss My Deadly

Seznam skladeb:
1. The Bitch Is Back
2. Hungry
3. Relentless
4. Living Like A Runaway
5. Devil In My Head
6. Back To The Cave
7. Can't Catch Me
8. Out For Blood
9. Dancing On The Edge
10. Hate
11. Close My Eyes Forever
12. Kiss Me Deadly

Sestava:
Lita Ford – zpěv, kytara
Mitch Perry - kytara
Marty O´Brien - baskytara
Scott Googan - bicí

Rok vydání: 2013
Label: Sumerian
Země: SPV
Žánr: hair metal

Diskografie:
1983 - Out For Blood
1984 - Dancin´ On The Edge
1988 - Lita
1990 - Stilleto
1991 - Dangerous Curves
1995 - Black
2009 - Wicked Wonderland
2012 - Living Like A Runaway
2013 - The Bitch Is Back... Live!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.12.2013
Přečteno: 2686x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09452 sekund.