DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




YGODEH - The Experiment Interrupted

Ygodeh jsou mladá britská kapela věnující se progresivnímu death metalu. Po krátkém EP a singlu vydávají své první album, které světlo světa spatřilo pouze skrz internet. Inu, dnes už zcela běžný typ vydávání muziky.

Obal s jednoduchou a nepříliš výraznou grafikou nezaujme. Ale jak to bude s obsahem alba? Jde se na první věc „To Down“. Nervní smyčce v úvodu jsou vystřídány technickým death metalem a growlingem. Nejen nádech symfonična, ale i jistá avantgardnost doprovází Ygodeh již od začátku alba. Momenty překvapení přicházejí zejména v přechodech, kdy se kapela nebojí ani elektroniky. Není jí tu přespříliš, spíš jen dobarvuje atmosféru, která je podivně syntetická. Ale to je cíl.

I v druhém kousku na desce pokračují Ygodeh ve svém netradičním pojetí extrémního metalu. „Trance orchestra“ putuje v klidném tempu a s posluchačem si hraje. V tom zdánlivém klidu je cosi nebezpečného. Při poslechu mám pocit, že musím být pořád ve střehu. Opět smyčce, znovu elektronika. Zajímavě propojeno a zakomponováno tak, že to budete chtít slyšet zas a zas. V death metalových chvílích si berou dle mého hodně z Death. V jiných momentech mi připomínají hvězdy avantgardního nebe Arcturus. „Groove‘s Night“ je technickým a tvrdým kouskem. Jedna z těch přímočařejších skladeb na desce.

To následující „From on High“ začíná temně a přináší mrazivě hororovou atmosféru. To se povedlo náramně! Ygodeh zde řádně zatlačí na pilu, posluchače rozhodně nešetří. Doporučuji pustit si za tmy. Tady se naplno rozvinuly progresivní choutky. Druhá polovina písně přinese houslové sólo i instrumentální orgie. Jestliže někdy působí Ygodeh na death metalovou bandu loudavě, počkejte si na „Eternal Immortal“, kde to řádně rozbalí až do kosmických rychlostí.

Na desce jsou ještě dvě krátké skladby, které jsou spíše už jen pro uzavření alba. Jsou totiž už jen ambientní, atmosférické, jako by vás chtěla kapela trochu uklidnit po té jízdě.

Je trochu škoda, že na desce je jen šest plnohodnotných písní. Album sice vyšlo jen na internetu, ale to je pořád lepší, než aby zůstaly někde ležet v šuplíku. Věřím, že příště by mohli natočit delší desku a hlavně ji vydat i na fyzickém nosiči. Rovněž zvuk by mohl být plnější a zejména vokální linky zaslouží více vytáhnout dopředu, aby získaly větší srozumitelnost. Krom těchto neduhů se však jedná o velice povedené dílo, které mohu vyznavačům death metalu s progresivními prvky rozhodně doporučit.

Tomáš Marton             


http://ygodeh.bandcamp.com

Seznam skladeb:
1.To Down
2.From On High
3.Groove's Night
4.Fragment 1
5.Eternal Immortal
6.Fallen's
7.Trance Orchestra
8.Fragment 2

Sestava:
PITON - Synthetic music engineering/the guitars
VADOSS - Master of drumming art
STALKER - Bass
SERBERUS- Vocals

Rok vydání: 2013
Čas: 29:14
Země: Velká Británie

Diskografie:
2011 - Dawn Of The Technological Singularity
2013 - The Experiment Interrupted (Internet relise)


Vydáno: 06.12.2013
Přečteno: 2782x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17338 sekund.